ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πνιγμός αντιμετώπιση: Θα μπορούσατε να εντοπίσετε και να σώσετε ένα άτομο που πνίγεται;

Πνιγμός αντιμετώπιση: Θα μπορούσατε να εντοπίσετε και να σώσετε ένα άτομο που πνίγεται;

Πνιγμός αντιμετώπιση: Κατά μέσο όρο, 11 άνθρωποι πεθαίνουν από τυχαίο πνιγμό κάθε μέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο πνιγμός είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου μεταξύ των παιδιών ηλικίας 1 έως 4 ετών.

Όταν βρίσκεστε σε μια παραλία ή δίπλα στην πισίνα, θα μπορούσατε να αντιληθείτε κάποιον που πνίγεται και να αναλάβετε δράση για να τον σώσετε; “Ακόμη και οι πιο έμπειροι κολυμβητές μπορεί να κινδυνέψουν εάν ο καιρός είναι κακός, τα ρεύματα είναι ισχυρά ή συμβεί επείγουσα ιατρική κατάσταση στο νερό”, δήλωσε η Δρ. Τζίλιαν Σμιτς, πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Επείγουσας Ιατρικής (ACEP). Τα περισσότερα ατυχήματα με πνιγμό μπορούν να αποφευχθούν, αλλά χρειάζονται μόνο δευτερόλεπτα για να συμβεί μια τραγωδία”. Κατά μέσο όρο, 11 άνθρωποι πεθαίνουν από τυχαίο πνιγμό κάθε μέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο πνιγμός είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου μεταξύ των παιδιών ηλικίας 1 έως 4 ετών, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί εάν κάποιος πνίγεται, έτσι το ACEP περιέγραψε τα σημάδια:

  • Αναποδογυρίζει ή επιπλέει στη θέση του.
  • Το κεφάλι γέρνει προς τα πίσω με το στόμα ανοιχτό.
  • Το κεφάλι χαμηλά στο νερό, με το στόμα στο επίπεδο του νερού.
  • Προσπαθεί να κυλήσει στην πλάτη.
  • Υποφέρει από υπεραερισμό ή λαχάνιασμα.
  • Τα μαλλιά του βρίσκονται πάνω από το μέτωπο ή τα μάτια.
  • Τα μάτια του είναι γυάλινα και άδεια, ανίκανα να εστιάσουν ή είναι κλειστά.

Εάν κάποιος φαίνεται να έχει πρόβλημα στο νερό, λάβετε άμεσα μέτρα. Λάβετε βοήθεια από έναν ναυαγοσώστη ή καλέστε το 911. Μην επιχειρήσετε να σώσετε έναν πνιγμένο όταν βρίσκεστε επίσης στο νερό, εκτός εάν έχετε εκπαιδευτεί να το κάνετε. Όσοι πνίγονται μπορεί να πανικοβληθούν και να προσπαθήσουν να τραβήξουν μαζί τους υποβρύχια οποιονδήποτε βρίσκεται κοντά τους, εξήγησε η ACEP. Αντίθετα, επεκτείνετε ή πετάξτε ένα επιπλέον αντικείμενο στο άτομο. Μόλις βγουν με ασφάλεια από το νερό, γείρετε το κεφάλι τους προς τα πίσω, σηκώστε το πηγούνι τους και ελέγξτε για αναπνοή. Γυρίστε το άτομο στο πλάι για να το βοηθήσετε να διώξει το νερό.

Εάν το άτομο δεν αναπνέει, οποιοσδήποτε εκπαιδευμένος θα πρέπει να αρχίσει να εκτελεί ΚΑΡΠΑ μόνο με τα χέρια μέχρι να φτάσουν οι πρώτοι που ανταποκρίνονται. “Η εκμάθηση κολύμβησης και η εξοικείωση με την ασφάλεια στο νερό είναι επιλογές που μπορούν να σώσουν μια ζωή”, δήλωσε η Schmitz σε δελτίο τύπου της ACEP. “Τα απλά βήματα για την αποφυγή του κινδύνου μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία όλων”.

Λάβετε υπόψη τα ακόλουθα βήματα:

  • Να ορίζετε πάντα έναν υπεύθυνο ενήλικα για να επιβλέπει τα παιδιά μέσα ή κοντά στο νερό.
  • Αφαιρέστε τυχόν χαλαρά παιχνίδια από την περιοχή της πισίνας για να μειώσετε τους κινδύνους σκοντάφτουν.
  • Μη χρησιμοποιείτε παιχνίδια ως συσκευές επίπλευσης. Χρησιμοποιήστε σωσίβια για δραστηριότητες μέσα ή κοντά σε λίμνες, ποτάμια ή ωκεανούς, ειδικά για παιδιά και ασθενέστερους κολυμβητές.
  • Όταν κολυμπάτε σε φυσικά υδάτινα σώματα, να είστε προσεκτικοί με κρυφούς κινδύνους όπως ισχυρά ρεύματα, αιχμηρά βράχια ή μπερδέματα βλάστησης.
  • Να ελέγχετε πάντα την πρόγνωση του καιρού πριν από τις θαλάσσιες δραστηριότητες.
  • Χρησιμοποιήστε το σύστημα φίλων όταν κολυμπάτε.
  • Μην πίνετε αλκοόλ πριν ή κατά τη διάρκεια των υδάτινων δραστηριοτήτων ή κατά την επίβλεψη παιδιών.
  • Τα άτομα με ιατρικές παθήσεις ή όσοι λαμβάνουν ορισμένα φάρμακα μπορεί να χρειαστούν πρόσθετες προφυλάξεις.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

1 στα 3 θύματα πνιγμού στον Καναδά είχαν προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Πνιγμού: Συμβουλές για την προστασία των πολιτών

Τα εντυπωσιακά οφέλη της κολύμβησης για τα βρέφη

Αλήθειες και μύθοι παιδικής χειμερινής κολύμβησης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eurolife FFH: Έξι προγράμματα αστικής ευθύνης EurolifePartners

Η Eurolife FFH, που έχει δεσμευθεί να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που την εμπιστεύονται, πελατών και συνεργατών, βελτιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες που τους παρέχει, αναβαθμίζει το EurolifePartners, την πλατφόρμα για τους συνεργάτες της, προσθέτοντας 6 προτιμολογημένα προγράμματα αστικής ευθύνης.  Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν ασφαλιστική κάλυψη από τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων, γραφείων-ιατρείων, γυμναστηρίων-σχολών χορού-εκπαιδευτηρίων, καφέ εστιατορίων-ζαχαροπλαστείων. Επίσης, εκτός […]

Οι γονείς πρέπει να εγκαταλείψουν το κολέγιο για να μπορέσουν τα παιδιά να ευδοκιμήσουν, λένε οι ειδικοί

"Όταν τους αφήνεις για το κολέγιο, δεν είναι αντίο για πάντα. Είναι "αντίο προς το παρόν". «Βγείτε έξω και αναζητήστε το καλύτερο και κρατήστε τον εαυτό σας σε υψηλό επίπεδο», έγραψε η μαμά Τρίσια Κόντε σε ένα από τα παιδιά της. «Πιστέψτε με ότι αν το κάνετε, θα πάρετε όλα όσα θέλετε», συνέχισε το σημείωμά της.

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Παντοτινά χημικά: Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών σε ενήλικες, μειωμένη ανταπόκριση αντισωμάτων σε λοίμωξη ή εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες, μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη και δυσλιπιδαιμία σε παιδιά και ενήλικες.

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τι είναι η ομοιοπαθητική και πόσο βοηθάει στην καλή λειτουργία της υγείας;

Εναλλακτική ιατρική: Έχουν γίνει αρκετές ανασκοπήσεις των επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής. Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα παθήσεων υγείας.

Πώς βοηθούν οι νευροφυσιολογικές τεχνικές στη θεραπεία της νόσου Alzheimer;

Alzheimer: Μια νέα συλλογή άρθρων διερευνά τη χαρτογράφηση της υπερδιέγερσης του εγκεφάλου που στηρίζει τη δυσρύθμιση της επαγρύπνησης, τους κύκλους ύπνου-αφύπνισης και την επικύρωση αποτελεσματικών βιοδεικτών για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Γιατί μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων μπορεί να μην βοηθήσει όλους να χάσουν βάρος;

Διατροφή: Ενώ η κατανάλωση μιας δίαιτας χαμηλής σε θερμίδες βοηθά στην απώλεια αυτών των επιπλέον κιλών, μπορεί να μην βοηθήσει τα άτομα με παχυσαρκία που αντιμετωπίζεται δύσκολα να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν