ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Περπάτημα: Πώς το περπάτημα κάνει καλό στην υγεία [vid]

Περπάτημα: Πώς το περπάτημα κάνει καλό στην υγεία [vid]

Περπάτημα: Οι γυναίκες που περπατούν 30 λεπτά την ημέρα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού κατά 20%, και κατά 40% όταν αυξήσουν τον ρυθμό, σύμφωνα με ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ στη Βοστώνη.

Το περπάτημα είναι δωρεάν, είναι εύκολο να το κάνετε και είναι χαμηλού αντίκτυπου άσκηση για τις αρθρώσεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το περπάτημα κάνει καλό στην υγεία. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Τενεσί διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που περπατούσαν είχαν λιγότερο σωματικό λίπος από αυτές που δεν περπατούσαν. Μειώνει επίσης τον κίνδυνο θρόμβων αίματος. Εκτός από μια εύκολη αερόβια άσκηση, το περπάτημα είναι καλό για σας με πολλούς άλλους τρόπους.

Τα οφέλη του περπατήματος

  • Βελτιώνει την κυκλοφορία

Το περπάτημα αποτρέπει τις καρδιακές παθήσεις, αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, μειώνει την αρτηριακή πίεση και δυναμώνει την καρδιά. Οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που περπατούν μόλις ένα με δύο μίλια την ημέρα μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή τους πίεση κατά σχεδόν 11 πόντους σε 24 εβδομάδες. Οι γυναίκες που περπατούν 30 λεπτά την ημέρα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού κατά 20%, και κατά 40% όταν αυξήσουν τον ρυθμό, σύμφωνα με ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ στη Βοστώνη.

  • Τονώνει τη διάθεσή σας

Το περπάτημα απελευθερώνει φυσικές παυσίπονες ορμόνες στο σώμα, τις ενδορφίνες – ένα μόνο από τα συναισθηματικά οφέλη της άσκησης. Μια μελέτη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στο Λονγκ Μπιτς, έδειξε ότι όσο περισσότερα βήματα έκαναν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο καλύτερη ήταν η διάθεσή τους.

  • Σας βοηθά να χάσετε βάρος

Ένας γρήγορος περίπατος 30 λεπτών καίει 200 ​​θερμίδες. Με την πάροδο του χρόνου, οι θερμίδες που καίγονται μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση κιλών.

  • Ενισχύει τους μύες

Το περπάτημα τονώνει τους μύες των ποδιών και της κοιλιάς σας – και ακόμη και τους μύες των βραχιόνων αν τους ενεργοποιείται καθώς περπατάτε. Αυτό αυξάνει το εύρος της κίνησής σας, μετατοπίζοντας την πίεση και το βάρος από τις αρθρώσεις στους μύες σας.

  • Βελτιώνει τον ύπνο

Μελέτες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες ηλικίας 50 έως 75 ετών, που έκαναν μια ώρα πρωινούς περιπάτους, ήταν πιο πιθανό να ανακουφιστούν από την αϋπνία από τις γυναίκες που δεν περπατούσαν.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα οφέλη του βάδην στην υγεία

Ποια άσκηση θα βελτιώσει την καρδιαγγειακή σας υγεία

Τονώστε την ψυχική σας υγεία με μια 20λεπτη βόλτα στην παραλία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια σπάνια διαταραχή του πεπτικού συστήματος

Σύνδρομο άνω μεσεντέριου αρτηρίας SMAS: Μιά σπάνια πάθηση του πεπτικού συστήματος που μφανίζεται όταν μέρος του λεπτού εντέρου συμπιέζεται μεταξύ δύο αρτηριών, προκαλώντας μερική ή πλήρη απόφραξη.

Παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν τις πιθανότητες μακράς covid σύμφωνα με μελέτη

Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να παρουσιάζονται ως διαφορετικοί τύποι και συνδυασμοί προβλημάτων υγείας. Μερικοί άνθρωποι που είχαν σοβαρή ασθένεια με COVID-19 εμφανίζουν πολυοργανικές επιδράσεις ή αυτοάνοσες καταστάσεις και τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS).

H επισήμανση της παραλλαγής ανησυχίας όμικρον ως ηπιότερης δεν σημαίνει ότι είναι ήπια, επισημαίνει η επικεφαλής των CDC Rochelle Walensky

Η Walensky κάλεσε τους ανθρώπους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση απέναντι στον ιό και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν προληπτικά μέτρα, όπως φορώντας μάσκες προσώπου, τηρώντας κοινωνική απόσταση και κάνοντας εμβολιασμό ή ενίσχυση.

Η σωματική δραστηριότητα ενισχύει την ευημερία μας

Αθλητισμός: Η σωματική άσκηση μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στην ανακούφιση του στρες. Έρευνα σε εργαζόμενους ενήλικες έχει βρει ότι τα άτομα με υψηλή δραστηριότητα τείνουν να έχουν χαμηλότερα ποσοστά στρες σε σύγκριση με άτομα που είναι λιγότερο δραστήρια.

Από 30/1 οι αιτήσεις για 7.000 νέες θέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ: Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 44.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, μέσω του Ε.Π. "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020".