ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Παραλλαγή Delta: Σε άνοδο στις ΗΠΑ – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Παραλλαγή Delta: Σε άνοδο στις ΗΠΑ – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τα εμβόλια ήταν προστατευτικά για εκείνους που έλαβαν και τις δύο δόσεις, αλλά ήταν λιγότερο μεταξύ εκείνων που έλαβαν μία δόση. Γι 'αυτό οι ειδικοί λένε ότι είναι σημαντικό να εμβολιαστείτε πλήρως. Και γι 'αυτό λένε ότι η καθολική πρόσβαση στα εμβόλια είναι τόσο κρίσιμη.

ADMAN

Παραλλαγή Delta: Μελέτες δείχνουν ότι τα διαθέσιμα εμβόλια λειτουργούν κατά των παραλλαγών δέλτα, αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτή κάνει τους ανθρώπους πιο άρρωστους. Οι επιστήμονες πρέπει να χρησιμοποιούν την πραγματική επιστήμη COVID και όχι την πολιτική επιστήμη. Τι πρέπει να γνωρίζω για την παραλλαγή δέλτα; Είναι μια έκδοση του κορωνοϊού που έχει βρεθεί σε περισσότερες από 80 χώρες από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία. Πήρε το όνομά της από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος ονομάζει αξιοσημείωτες παραλλαγές με γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου.

Οι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς και οι περισσότερες αλλαγές δεν μας αφορούν.

Αλλά υπάρχει μια ανησυχία ότι ορισμένες παραλλαγές μπορεί να εξελιχθούν αρκετά ώστε να είναι πιο μεταδοτικές, να προκαλέσουν πιο σοβαρές ασθένειες ή να αποφύγουν την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια.

Οι ειδικοί λένε ότι η παραλλαγή δέλτα εξαπλώνεται πιο εύκολα λόγω των μεταλλάξεων που την καθιστούν καλύτερη στο να κολλάει στα κύτταρα του σώματός μας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η παραλλαγή ευθύνεται τώρα για το 90% όλων των νέων μολύνσεων.

Στις ΗΠΑ, αντιπροσωπεύει το 20% των λοιμώξεων και αξιωματούχοι υγείας λένε ότι θα μπορούσε επίσης να γίνει ο κυρίαρχος τύπος της χώρας.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η παραλλαγή κάνει τους ανθρώπους πιο άρρωστους, καθώς πρέπει να συλλεχθούν περισσότερα δεδομένα, δήλωσε ο Δρ Jacob John, ο οποίος μελετά ιούς στο Christian Medical College στο Vellore της νότιας Ινδίας.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα διαθέσιμα εμβόλια λειτουργούν κατά παραλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής δέλτα. Ερευνητές στην Αγγλία μελέτησαν πόσο αποτελεσματικά ήταν τα εμβόλια δύο δόσεων AstraZeneca και Pfizer-BioNTech, σε σύγκριση με την παραλλαγή άλφα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα εμβόλια ήταν προστατευτικά για εκείνους που έλαβαν και τις δύο δόσεις, αλλά ήταν λιγότερο μεταξύ εκείνων που έλαβαν μία δόση.

Γι ‘αυτό οι ειδικοί λένε ότι είναι σημαντικό να εμβολιαστείτε πλήρως. Και γι ‘αυτό λένε ότι η καθολική πρόσβαση στα εμβόλια είναι τόσο κρίσιμη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συναγερμός για τη μετάλλαξη Δέλτα - Τι λένε οι ειδικοί

H παραλλαγή κορωνοϊού Delta είναι πιθανό να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στην πολιτεία του Κολοράντο μετά από μια σταθερή αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες

Ο Δρ Anthony Fauci προειδοποίησε την Τρίτη ότι η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή της Delta έχει ανέβει τώρα και αντιπροσωπεύει πάνω από το 20% των δειγμάτων αλληλουχίας.

Παραλλαγή Δέλτα : Ερευνάται η αποτελεσματικότητα των εμβολίων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι άνθρωποι της Νότιας Ασίας υποβάλλονται σε ύφεση του διαβήτη τύπου 2 με δίαιτες χαμηλών θερμίδων

Οι συμμετέχοντες τυχαιοποιήθηκαν για να ξεκινήσουν αμέσως είτε την πλήρη αντικατάσταση της δίαιτας (περίπου 850 kcal/ημέρα για τρεις έως πέντε μήνες) είτε την καθυστερημένη παρέμβαση ως σκέλος ελέγχου συνήθους φροντίδας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Χτυπώντας τον καρκίνο του εγκεφάλου με μακριές βελόνες ανοίγει η πόρτα σε νέες θεραπείες

Δείξαμε ότι η τεχνική μας μπορεί επίσης να βοηθήσει στο άνοιγμα αυτού του φραγμού, ώστε ο εγκέφαλος να μπορεί να λάβει καλύτερα άλλες θεραπείες -όπως χημειοθεραπεία ή φάρμακα που συμβάλλουν στην αύξηση της ανοσολογικής απόκρισης- και να βοηθήσει τον ασθενή να καταπολεμήσει τον όγκο με συστηματικό τρόπο".

7 λόγοι για τους οποίους γερνάμε τόσο γρήγορα

Προσδόκιμο ζωής: Ορισμένα άτομα διατηρούν τα διανοητικά και φυσιολογικά ταλέντα τους σε όλη τους τη ζωή, ενώ άλλα καταλήγουν να χάνουν αυτές τις ικανότητες τόσο γρήγορα όσο και στην ενηλικίωση.

Τα MicroRNA παίζουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη πολύπλοκων εγκεφάλων

MicroRNA: Τα χταπόδια διαθέτουν ένα μαζικά διευρυμένο ρεπερτόριο microRNAs (miRNAs) στον νευρικό τους ιστό, αντανακλώντας παρόμοιες εξελίξεις που συνέβησαν στα σπονδυλωτά, ενώ αυτό το εύρημα πιθανώς σημαίνει ότι τα miRNA παίζουν θεμελιώδη ρόλο στην ανάπτυξη πολύπλοκων εγκεφάλων.

Οδηγός επιβίωσης για να μείνετε μακριά από αλλεργίες και αυτές τις γιορτές

Αλλεργίες: Ενώ οι γιορτές φέρνουν πολλή χαρά, μερικές από τις καλές στιγμές μπορεί να εκτροχιαστούν από εξάρσεις αλλεργίας και άσθματος, όμως μερικές προφυλάξεις μπορούν να σας κρατήσουν υγιείς.

Οι ανάγκες των ανθρώπων σε νερό σε όλο τον κόσμο διαφέρουν σημαντικά

Νερό: Η μελέτη μέτρησε τον κύκλο νερού περισσότερων από 5.600 ανθρώπων από 26 χώρες, ηλικιών από 8 ημερών έως 96 ετών, και βρήκε ημερήσιους μέσους όρους σε ένα εύρος μεταξύ 1 λίτρου και 6 λίτρων την ημέρα.