ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Παραλλαγή Delta: Σε άνοδο στις ΗΠΑ – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Παραλλαγή Delta: Σε άνοδο στις ΗΠΑ – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τα εμβόλια ήταν προστατευτικά για εκείνους που έλαβαν και τις δύο δόσεις, αλλά ήταν λιγότερο μεταξύ εκείνων που έλαβαν μία δόση. Γι 'αυτό οι ειδικοί λένε ότι είναι σημαντικό να εμβολιαστείτε πλήρως. Και γι 'αυτό λένε ότι η καθολική πρόσβαση στα εμβόλια είναι τόσο κρίσιμη.

Παραλλαγή Delta: Μελέτες δείχνουν ότι τα διαθέσιμα εμβόλια λειτουργούν κατά των παραλλαγών δέλτα, αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτή κάνει τους ανθρώπους πιο άρρωστους. Οι επιστήμονες πρέπει να χρησιμοποιούν την πραγματική επιστήμη COVID και όχι την πολιτική επιστήμη. Τι πρέπει να γνωρίζω για την παραλλαγή δέλτα; Είναι μια έκδοση του κορωνοϊού που έχει βρεθεί σε περισσότερες από 80 χώρες από τότε που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία. Πήρε το όνομά της από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος ονομάζει αξιοσημείωτες παραλλαγές με γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου.

Οι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς και οι περισσότερες αλλαγές δεν μας αφορούν.

Αλλά υπάρχει μια ανησυχία ότι ορισμένες παραλλαγές μπορεί να εξελιχθούν αρκετά ώστε να είναι πιο μεταδοτικές, να προκαλέσουν πιο σοβαρές ασθένειες ή να αποφύγουν την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια.

Οι ειδικοί λένε ότι η παραλλαγή δέλτα εξαπλώνεται πιο εύκολα λόγω των μεταλλάξεων που την καθιστούν καλύτερη στο να κολλάει στα κύτταρα του σώματός μας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η παραλλαγή ευθύνεται τώρα για το 90% όλων των νέων μολύνσεων.

Στις ΗΠΑ, αντιπροσωπεύει το 20% των λοιμώξεων και αξιωματούχοι υγείας λένε ότι θα μπορούσε επίσης να γίνει ο κυρίαρχος τύπος της χώρας.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η παραλλαγή κάνει τους ανθρώπους πιο άρρωστους, καθώς πρέπει να συλλεχθούν περισσότερα δεδομένα, δήλωσε ο Δρ Jacob John, ο οποίος μελετά ιούς στο Christian Medical College στο Vellore της νότιας Ινδίας.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα διαθέσιμα εμβόλια λειτουργούν κατά παραλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής δέλτα. Ερευνητές στην Αγγλία μελέτησαν πόσο αποτελεσματικά ήταν τα εμβόλια δύο δόσεων AstraZeneca και Pfizer-BioNTech, σε σύγκριση με την παραλλαγή άλφα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα εμβόλια ήταν προστατευτικά για εκείνους που έλαβαν και τις δύο δόσεις, αλλά ήταν λιγότερο μεταξύ εκείνων που έλαβαν μία δόση.

Γι ‘αυτό οι ειδικοί λένε ότι είναι σημαντικό να εμβολιαστείτε πλήρως. Και γι ‘αυτό λένε ότι η καθολική πρόσβαση στα εμβόλια είναι τόσο κρίσιμη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συναγερμός για τη μετάλλαξη Δέλτα - Τι λένε οι ειδικοί

H παραλλαγή κορωνοϊού Delta είναι πιθανό να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στην πολιτεία του Κολοράντο μετά από μια σταθερή αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες

Ο Δρ Anthony Fauci προειδοποίησε την Τρίτη ότι η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή της Delta έχει ανέβει τώρα και αντιπροσωπεύει πάνω από το 20% των δειγμάτων αλληλουχίας.

Παραλλαγή Δέλτα : Ερευνάται η αποτελεσματικότητα των εμβολίων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Διάκριση για το ΕΚΠΑ στην παγκόσμια κατάταξη «Webometrics Ranking Web of Universities»

Tο ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 251η θέση παγκοσμίως μεταξύ 12.000 Πανεπιστημίων, στην 53η θέση μεταξύ των 3411 Πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντίστοιχα στην 1η θέση στην Ελλάδα μεταξύ των ελληνικών Πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στην κατάταξη.

Monkeypox στην Αμερική: Ποιος κινδυνεύει και γιατί

Ο Γκάουντερ είπε ότι ορισμένα θέατρα στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, εξετάζουν πώς θα μπορούσαν να προστατεύσουν τους εργαζομένους τους από πιθανές μολύνσεις από ευλογιά των πιθήκων μέσω επαφής με κοινά κοστούμια.

Νέος ιός προκαλεί ανησυχία στην Κίνα – 35 άτομα θετικά με πιθανή μετάδοση από ζώο

Στη συγκεκριμένη μελέτη αναφέρεται πως «δεν υπήρχε στενή επαφή ή κοινό ιστορικό έκθεσης μεταξύ των ασθενών, γεγονός που υποδηλώνει ότι η μόλυνση στον ανθρώπινο πληθυσμό μπορεί να είναι σποραδική.

Αγγειίτιδα του Ashton Kutcher, μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή: Τι είναι;

Ένας γιατρός μπορεί να διαγνώσει την αγγειίτιδα με βάση τα συμπτώματα, το ιατρικό ιστορικό ενός ατόμου, τη φυσική εξέταση και τις εργαστηριακές εξετάσεις. Μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν σαρώσεις αιμοφόρων αγγείων και καρδιάς, καθώς και βιοψίες ιστών, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ.

Αποτροπή/πρόληψη ρήξεις πρόσθιου χιαστού

Οι γυναίκες αθλήτριες είναι γνωστό ότι έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να τραυματίσουν τον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμό τους (ΠΧΣ), ενώ συμμετέχουν σε αγωνιστικά αθλήματα.

Η ξηρασία αναγκάζει την επανεξέταση της χρήσης του νερού στην Ισπανία

Η κυβέρνηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ υιοθέτησε ένα στρατηγικό σχέδιο τον περασμένο μήνα για την προσαρμογή του συστήματος διαχείρισης του νερού της Ισπανίας στις «επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη».