ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πανδημία: Αύξηση θνησιμότητας από έμφραγμα του μυοκαρδίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πανδημία: Αύξηση θνησιμότητας από έμφραγμα του μυοκαρδίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πανδημία:

Η υπερβολική θνησιμότητα σχετιζόμενη με το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου (ΟΜΙ) που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 παρέμεινε μέσω της αύξησης του όμικρον και ήταν πιο έντονη σε ενήλικες μικρότερης ηλικίας, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο στις 29 Σεπτεμβρίου στο Journal of Medical Virology.

Έμφραγμα του μυοκαρδίου

Ο Yee Hui Yeo, M.D., από το Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες και οι συνεργάτες του εξέτασαν την έκταση και τη διαφορά στην υπερβολική θνησιμότητα που σχετίζεται με το AMI κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Συνολικά εντοπίστηκαν 1.522.669 θάνατοι που σχετίζονται με το AMI που σημειώθηκαν μεταξύ 1ης Απριλίου 2012 και 31ης Μαρτίου 2022. Το τυποποιημένο για την ηλικία ποσοστό θνησιμότητας για τους θανάτους που σχετίζονται με το AMI συγκρίθηκε μεταξύ της προπανδημικής και της πανδημικής περιόδου.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ποσοστά θνησιμότητας που σχετίζονται με το AMI μειώθηκαν σε όλες τις υποομάδες πριν από την πανδημία. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αυτές οι τάσεις αντιστράφηκαν, με σημαντικές αυξήσεις που παρατηρήθηκαν για τους νεότερους σε ηλικία άνδρες και γυναίκες, ακόμη και κατά τη διάρκεια της έκρηξης του Omicron (Οκτώβριος 2021 έως Μάρτιος 2022). Στη νεότερη και τη μέση ηλικία, η εξαμηνιαία ποσοστιαία μεταβολή στη θνησιμότητα που σχετίζεται με το AMI αυξήθηκε κατά 5,3 και 3,4 τοις εκατό, αντίστοιχα. Η υπερβολική θνησιμότητα ήταν πιο έντονη για τους νεότερους αποθανόντες (25 έως 44 ετών), που κυμαινόταν από 23 έως 34 τοις εκατό σε σύγκριση με 13 έως 18 τοις εκατό για τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

«Υπάρχουν πολλές πιθανές εξηγήσεις για την ταχεία αύξηση των καρδιακών θανάτων σε ασθενείς με COVID-19, αλλά ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτήματα», είπε ο Yeo σε δήλωση. «Είναι σημαντικό ότι τα αποτελέσματά μας υπογραμμίζουν τις ανισότητες στη θνησιμότητα που έχουν προκύψει από την πανδημία του COVID-19 και που επιμένουν ακόμη και στην εποχή του Omicron».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα εξέταση αγγειογραφίας του αμφιβληστροειδούς με χρήση τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει καρδιαγγειακή νόσο

Αν η μυρωδιά της αναπνοής σας είναι φρουτώδης ίσως πάσχετε από διαβήτη

Επηρεάζει η ώρα που παίρνουμε τα αντιυπερτασικά χάπια;

Φάρμακο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα αποτελεσματικό κατά της μυασθένειας gravis

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορείτε να πίνετε κρασί κάθε μέρα;

Κρασί: Η απόφαση να πίνουμε κρασί κάθε μέρα θα πρέπει να λαμβάνεται με βάση προσωπικές εκτιμήσεις υγείας, τον τρόπο ζωής και τις ατομικές προτιμήσεις.

Τι πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε σεξ σε δημόσιο χώρο;

Δημόσιος χώρος συνουσία: Η ενασχόληση με σεξουαλικές δραστηριότητες εκτός σπιτιού, συνοδεύεται από το δικό της σύνολο εκτιμήσεων για τη διασφάλιση της ασφάλειας, της ιδιωτικής ζωής και της συναινετικής συμμετοχής.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό στην εφηβεία;

ΔΑΦ: Στην πλοήγηση στον αυτισμό κατά την εφηβεία, μια συλλογική και διεπιστημονική προσέγγιση που περιλαμβάνει γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας και τον ίδιο τον έφηβο είναι ζωτικής σημασίας

Πώς μπορείτε να πείτε όχι στις υπερβολικές θερμίδες;

Διατροφή: Ενσωματώνοντας αυτές τις στρατηγικές στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να αναπτύξετε μια θετική σχέση με το φαγητό, να κάνετε συνειδητές επιλογές και να πείτε όχι στις περιττές θερμίδες.

Τι μπορείτε να φάτε μετά από μία επέμβαση;

Επέμβαση: Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την επισκευή και την ανάκτηση των ιστών. Συμπεριλάβετε άπαχες πηγές πρωτεΐνης στη διατροφή σας, όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, αυγά, τόφου και όσπρια.

Η κακή στοματική υγεία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διαβήτη

Στοματική υγεία: Η κακή στοματική υγεία μπορεί να οδηγήσει σε τερηδόνα και νόσο των ούλων. Ωστόσο, αναδυόμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η μη φροντίδα της στοματικής σας υγιεινής συνδέεται με συστηματικά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου κινδύνου διαβήτη.