ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Παγκόσμια Ημέρα Ακοής: Παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την υγεία της ακοής

Παγκόσμια Ημέρα Ακοής: Παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την υγεία της ακοής

Παγκόσμια Ημέρα Ακοής: Η Παγκόσμια Ημέρα Ακοής παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης σχετικά με την υγεία της ακοής και την πρόληψη της κώφωσης και της απώλειας ακοής.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ακοής γιορτάζεται κάθε χρόνο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη της κώφωσης και της απώλειας ακοής και την προώθηση της φροντίδας των αυτιών και της ακοής σε όλο τον κόσμο. Ενθαρρύνει τα άτομα να αναλάβουν δράση για να προστατεύσουν την ακοή τους και να αναζητήσουν θεραπεία για τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με την ακοή. Η αίσθηση της ακοής μας βοηθά να συνδεθούμε με τους ανθρώπους και μας επιτρέπει να επικοινωνούμε με τρόπο που καμία από τις άλλες αισθήσεις μας δεν μπορεί.

Μπορούμε να ακούσουμε τα πάντα γύρω μας, καλά και τρομερά, χάρη στην ακοή. Υπάρχουν άνθρωποι χωρίς ικανότητα ακρόασης σε όλο τον κόσμο. Αυτή η ημέρα χρησιμεύει για να υποστηρίξει τις προσβάσιμες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης της ακοής και να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο της απώλειας ακοής στην ποιότητα ζωής των ατόμων. Από την ημερομηνία στην ιστορία, κάντε κύλιση προς τα κάτω για να μάθετε περισσότερα.

Ημερομηνία και θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ακοής 2024

Η Παγκόσμια Ημέρα Ακοής γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Μαρτίου και φέτος πέφτει Κυριακή. Το θέμα για το 2024, που έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), είναι «Αλλάζοντας νοοτροπία: Ας κάνουμε τη φροντίδα του αυτιού και της ακοής πραγματικότητα για όλους». Το επίκεντρο της Παγκόσμιας Ημέρας Ακοής 2024 είναι η αντιμετώπιση των κοινωνικών λανθασμένων αντιλήψεων και των στιγματιστικών νοοτροπιών μέσω της ευαισθητοποίησης και της ανταλλαγής πληροφοριών, με στόχο τόσο το κοινό όσο και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ακοής αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά από τον ΠΟΥ το 2007. Προηγουμένως, η ημέρα αυτή είχε αναγνωριστεί ως Διεθνής Ημέρα Ακοής. Μετά το 2016, ο ΠΟΥ άλλαξε το όνομα σε Παγκόσμια Ημέρα Ακοής. Κάθε χρόνο, ο ΠΟΥ επιλέγει ένα θέμα και δημιουργεί εκπαιδευτικούς πόρους γύρω από αυτό. Αυτοί οι πόροι είναι διαθέσιμοι σε πολλές γλώσσες. Επίσης, αναφέρει και οργανώνει δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο.

Σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Ακοής

Η Παγκόσμια Ημέρα Ακοής παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης σχετικά με την υγεία της ακοής και την πρόληψη της κώφωσης και της απώλειας ακοής. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την ημέρα ως ευκαιρία για να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με την αξία της έγκαιρης διάγνωσης και παρέμβασης, να προωθήσουν την πρόσβαση σε υπηρεσίες φροντίδας αυτιών και ακοής και να ενθαρρύνουν τον προληπτικό έλεγχο ακοής.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ακοής είναι ένα σημαντικό βήμα προς έναν κόσμο όπου ο καθένας έχει πρόσβαση στην ακουστική φροντίδα, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης ή τοποθεσίας, εφιστώντας την προσοχή στον αντίκτυπο της απώλειας ακοής στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων και στην ανάγκη για πολιτικές υγείας χωρίς αποκλεισμούς.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συχνότερες παθήσεις ακοής: Πώς εκδηλώνονται και πώς αντιμετωπίζονται

Παιδιά γεννημένα με κώφωση άκουσαν για πρώτη φορά χάρη σε πειραματική γονιδιακή θεραπεία

ΗΠΑ: Η απώλεια ακοής είναι πιο διαδεδομένη στην αγροτική Αμερική

Γονιδιακή θεραπεία βοηθά παιδιά με κληρονομική κώφωση να ακούσουν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το οξειδωτικό στρες και πώς επηρεάζει την υγεία μας

Παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν το οξειδωτικό στρες περιλαμβάνουν την κακή διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα τρόφιμα και έλλειψη φρούτων και λαχανικών, το κάπνισμα, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το χρόνιο στρες.

Μπορεί μια εξέταση αίματος να διαγνώσει κατάθλιψη και διπολική διαταραχή

Προορίζεται για ασθενείς ηλικίας 18 ετών και άνω που λαμβάνουν θεραπεία για ένα μέτριο ή σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων διαβιβάζονται εντός 4 εβδομάδων στον συνταγογραφούντα ψυχίατρο, ο οποίος θα επιβεβαιώσει τη διάγνωση στον ασθενή κατά τη διάρκεια μιας διαβούλευσης.

Προσωρινή επένδυση εντέρου μειώνει το βάρος

Ο Ενδοφραγμός δεν είναι προς το παρόν εγκεκριμένος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αναμένει το σήμα CE του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης, το οποίο ο κατασκευαστής ελπίζει ότι θα του δοθεί αυτό το καλοκαίρι. Η άδεια θα αφορά ασθενείς με ΔΜΣ 35-50 kg/m2.

Το υποκατάσταο αλατιού μπορεί να μειώσει τη θνησιμότητα από κάθε αιτία και καρδιαγγειακή νόσο

Δεδομένων των υψηλών ποσοστών μη τήρησης των αντιϋπερτασικών φαρμάκων, απαιτούνται μη φαρμακολογικά μέτρα για τη βελτίωση του ελέγχου της αρτηριακής πίεσης, πρόσθεσαν.

Το τεστ ομιλίας ενός λεπτού θα μπορούσε να βοηθήσει στην αξιολόγηση του κινδύνου άνοιας

«Οι αξιολογήσεις που βασίζονται στην ομιλία είναι μια άλλη ευκαιρία για να εξοικονομήσουμε χρόνο ως γιατροί για να κάνουμε αξιολογήσεις πριν έρθει κάποιος στην κλινική μνήμης», είπε.

Γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν ουρές;

Τα ανθρώπινα έμβρυα έχουν ουρά κατά την ανάπτυξή τους στη μήτρα. Ωστόσο, καθώς το έμβρυο μεγαλώνει και εξελίσσεται, αυτή η δομή που μοιάζει με ουρά συνήθως υποχωρεί και απορροφάται