Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ουρολοίμωξη: Οι οδηγίες υπολογιστή θα μπορούσαν να μειώσουν την εμπειρική χρήση αντιβιοτικών

Ουρολοίμωξη: Οι οδηγίες υπολογιστή θα μπορούσαν να μειώσουν την εμπειρική χρήση αντιβιοτικών

«Αυτή η παρέμβαση θα μπορούσε να είναι μια βιώσιμη στρατηγική για τη μείωση των αντιβιοτικών εκτεταμένου φάσματος σε έως και 200.000 ενήλικες που νοσηλεύονται στις ΗΠΑ και λαμβάνουν άσκοπα ευρέα αντιβιοτικά για ουρολοίμωξη ετησίως», γράφουν οι συγγραφείς.

Ουρολοίμωξη: Για μη βαρέως πάσχοντες ασθενείς με ουρολοίμωξη (UTI), η ηλεκτρονική καταχώριση παραγγελιών παρόχου (CPOE) δίνει εκτιμήσεις κινδύνου για τον ασθενή και τον παθογόνο πολυανθεκτικό οργανισμό (MDRO) που μπορεί να μειώσουν την εμπειρική χρήση αντιβιοτικών εκτεταμένου φάσματος, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 19 Απριλίου στο Journal of the American Medical Association.

Ο Shruti K. Gohil, M.D., M.P.H., από την Ιατρική Σχολή Irvine του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, και οι συνεργάτες του εξέτασαν εάν οι προτροπές ηλεκτρονικής καταχώρισης παραγγελιών παρόχου CPOE που δίνουν εκτιμήσεις κινδύνου παθογόνου πολυανθεκτικού οργανισμού MDRO ειδικών για τον ασθενή και το παθογόνο θα μπορούσαν να μειώσουν τη χρήση εμπειρικών αντιβιοτικών εκτεταμένου φάσματος για τη θεραπεία της ουρολοίμωξης σε τυχαιοποιημένη δοκιμή σε ομάδες σε 59 κοινοτικά νοσοκομεία των Η.Π.Α. Η επίδραση μιας δέσμης επιμέλειας προτροπών ηλεκτρονικής καταχώρισης παραγγελιών παρόχου CPOE έναντι της τακτικής επιμέλειας (29 και 30 νοσοκομεία, αντίστοιχα) στην επιλογή αντιβιοτικών κατά τις τρεις πρώτες ημέρες νοσηλείας σε μη κρίσιμα ασθενείς ενήλικες που νοσηλεύτηκαν με ουρολοίμωξη συγκρίθηκε για μια περίοδο παρέμβασης 15 μηνών και μια βασική περίοδο 18 μηνών. Οι συμμετέχοντες είχαν χαμηλό εκτιμώμενο απόλυτο κίνδυνο για παθογόνο πολυανθεκτικό οργανισμό ουρολοίμωξης MDRO UTI. Τα δεδομένα συμπεριλήφθηκαν για 127.403 ενήλικες: 71.991 κατά την έναρξη και 55.412 κατά τις περιόδους παρέμβασης.

Οι ερευνητές παρατήρησαν μείωση 17,4 τοις εκατό στις εμπειρικές ημέρες θεραπείας εκτεταμένου φάσματος στην ομάδα που χρησιμοποιούσε προτροπές ηλεκτρονικής καταχώρισης παραγγελιών παρόχου CPOE σε σύγκριση με τη συνήθη διαχείριση (αναλογία ποσοστού, 0,83). Δεν παρατηρήθηκε σημαντική διαφορά μεταξύ της ομάδας προτροπών ηλεκτρονικής καταχώρισης παραγγελιών παρόχου CPOE άμεσης και ρουτίνας όσον αφορά τα αποτελέσματα ασφάλειας των μέσων ημερών μεταφοράς στη μονάδα εντατικής θεραπείας και τη διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο. «Αυτή η παρέμβαση θα μπορούσε να είναι μια βιώσιμη στρατηγική για τη μείωση των αντιβιοτικών εκτεταμένου φάσματος σε έως και 200.000 ενήλικες που νοσηλεύονται στις ΗΠΑ και λαμβάνουν άσκοπα ευρέα αντιβιοτικά για ουρολοίμωξη ετησίως», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι υποτροπιάζοντες ασθενείς με ουρολοίμωξη βρίσκουν μακροχρόνιο σύμμαχο στο στοματικό εμβόλιο

Πώς να αποφύγετε την ουρολοίμωξη μετά το σεξ;

Το από του στόματος εμβόλιο για την ουρολοίμωξη, εναλλακτική λύση στα αντιβιοτικά

Τι ακριβώς είναι η ουρολοίμωξη και πώς αντιμετωπίζεται;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες δεν κάνουν την πρώτη κίνηση για σεξ

Σεξ γυναίκες: Υπάρχουν πολλοί απροσδόκητοι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες μπορεί να μην ξεκινήσουν το σεξ, πολλοί από τους οποίους υπερβαίνουν τους συνήθως συζητούμενους ψυχολογικούς και συναισθηματικούς παράγοντες.

Μικρορομπότ από φύκια παραδίδουν φάρμακα απευθείας σε καρκινικούς όγκους

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων δοκιμών, η καινοτόμος αυτή θεραπεία θα δοκιμαστεί στη συνέχεια σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. Εάν αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά της, θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου σε πρώιμο στάδιο και στην αποτροπή της εξάπλωσης ασθενειών.

Ποιες είναι οι τροφές που προάγουν την παραγωγή γάλακτος;

Θηλασμός: Επιλέγοντας μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, μπορείτε να ενισχύσετε την παραγωγή γάλακτος και να εξασφαλίσετε την υγεία τόσο τη δική σας όσο και του μωρού σας.

Πιο κοστοβόρα η εγκυμοσύνη όταν εκτείνεται σε 2 ημερολογιακά έτη

Εγκυμοσύνη: Τα ελεύθερα όρια δαπανών των σχεδίων υγείας τους και η εκπίπτουσα επαναφορά αλλάζου την 1η Ιανουαρίου, αναγκάζοντας τις μητέρες να πληρώσουν τουλάχιστον δύο φορές το ποσό που εκπίπτει.

Close Icon