ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Οστρακιά: Αυξάνονται τα κρούσματα στη Βόρεια Ιρλανδία

Οστρακιά: Αυξάνονται τα κρούσματα στη Βόρεια Ιρλανδία

Οστρακιά: Ο αριθμός των κρουσμάτων οστρακιάς στη Βόρεια Ιρλανδία έχει αυξηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας προειδοποιεί τους γονείς για τα συμπτώματα στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένου ενός εξανθήματος στο δέρμα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων οστρακιάς στη Βόρεια Ιρλανδία έχει αυξηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας προειδοποιεί τους γονείς για τα συμπτώματα στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένου ενός εξανθήματος από καρφίτσα στο δέρμα. Η Δρ Joanne McClean από το PHA είπε ότι είχαν εντοπιστεί συστάδες κρουσμάτων και οι υγειονομικοί υπάλληλοι παρακολουθούσαν τους αριθμούς. Οι γονείς καλούνται επίσης από τον οργανισμό να εμβολιάσουν τα μικρά παιδιά κατά της γρίπης.

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας από δύο ετών και άνω δικαιούνται να λάβουν το δωρεάν εμβόλιο κατά της γρίπης μέσω του γιατρού τους. Η Αυστραλία μόλις βίωσε μια από τις χειρότερες εποχές της γρίπης της. Η κατάσταση της εποχής της γρίπης στην Αυστραλία συχνά χρησιμεύει ως προγνωστικός παράγοντας για το βόρειο ημισφαίριο. Ο Δρ McClean είπε ότι η οστρακιά ήταν “συνήθως ήπια ασθένεια”, αλλά όσοι την έχουν μπορεί “να αναπτύξουν σοβαρές συνέπειες βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα”.

Ξεκινά με το ότι το παιδί είναι λίγο αδιαθεσία -ίσως θερμοκρασία, πονόλαιμος, ακατάστατο- αλλά συνεχίζουν να αναπτύσσουν ένα αρκετά χαρακτηριστικό εξάνθημα. Είναι ένα εξάνθημα με τσιμπήματα, το οποίο αισθάνεσαι λίγο τραχύ στο άγγιγμα. Είναι μια μολυσματική κατάσταση και έχει εξαπλωθεί στα σχολεία, είπε η Δρ ΜακΚλίν. Έχουμε δει κάποιες ομάδες οστρακιάς σε σχολεία σε όλη τη Βόρεια Ιρλανδία φέτος. Παρακολουθούμε τις περιπτώσεις που αναφέρονται και υποστηρίζουμε σχολεία και άλλους οργανισμούς όπως απαιτείται.

Οι αριθμοί της οστρακιάς ήταν πραγματικά, πολύ χαμηλοί τα τελευταία δύο χρόνια και στη συνέχεια ανέκαμψε φέτος. Νομίζω ότι είναι αποτέλεσμα του ότι όλοι ανακατευόμαστε περισσότερο [μετά την πανδημία του κορωνοϊού]. Το μήνυμα είναι ότι αν νομίζετε ότι το παιδί σας μπορεί να έχει οστρακιά, ζητήστε συμβουλές από τον γιατρό σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μελέτη προειδοποιεί για έξαρση οστρακιάς στην Αγγλία

6.000 νέα κρούσματα οστρακιάς μέσα σε πέντε μήνες

Επανεμφάνιση της οστρακιάς μετά από 100 χρόνια

Οστρακιά:τι φοβούνται γονείς & τι συμβουλεύουν οι γιατροί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι πρέπει να τρώτε όταν κάνετε winter sports;

Διατροφή: Ακολουθούν μερικές στρατηγικές για να βελτιστοποιήσετε τη διατροφή σας και να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χειμώνα!

Προστατέψτε την οικογένειά σας από το μονοξείδιο του άνθρακα

Μονοξείδιο του άνθρακα: Εδώ προσφέρονται μερικές συμβουλές για τη διατήρηση της ασφάλειας, την αναγνώριση της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα (CO) και τη θεραπεία ενός ατόμου που έχει δηλητηριαστεί με το αέριο.