Top News

Μελέτη προειδοποιεί για έξαρση οστρακιάς στην Αγγλία

Μελέτη προειδοποιεί για έξαρση οστρακιάς στην Αγγλία

Η οστρακιά, μια κοινή αιτία θανάτου κατά την παιδική ηλικία στα έτη 1800-1900, σημείωσε αύξηση στην Αγγλία από το 2011 μετά από δεκαετίες ύφεσης, σύμφωνα με ερευνητές. “Η Αγγλία βιώνει μια άνευ προηγουμένου αύξηση της οστρακιάς με την υψηλότερη συχνότητα της νόσου εδώ και σχεδόν 50 χρόνια”, ανέφερε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Lancet Infectious Diseases , ένα κορυφαίο ιατρικό περιοδικό Το 2014, αυτό σήμαινε την διαπίστωση ενός κρούσματος οστρακιάς για ένα στα 500 παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών. Δεν υπήρξαν θάνατοι.

“Αν και τα τρέχοντα ποσοστά δεν βρίσκονται κοντά σε αυτά που παρατηρήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1900, το μέγεθος της πρόσφατης αύξησης είναι μεγαλύτερο από ό, τι τεκμηριώνεται τον περασμένο αιώνα”, δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης Theresa Lamagni της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας. Η οστρακιά είναι λοίμωξη, συνήθως μη σοβαρή, με συμπτώματα που περιλαμβάνουν πονόλαιμο, πονοκέφαλο, υψηλό πυρετό και κνησμό, με εξάνθημα που μοιάζει με γυαλόχαρτο.

Προκαλείται από τα βακτήρια Streptococcus pyogenes, είναι πιο συνηθισμένη σε παιδιά κάτω των 10 ετών και μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά. Σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους στη βικτοριανή εποχή, αλλά έχει γίνει πολύ λιγότερο απειλητική μετά την εμφάνιση των αντιβιοτικών. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε πνευμονία, σήψη και ηπατική και νεφρική βλάβη, ανέφερε η ερευνητική ομάδα.

Εξετάζοντας τις κοινοποιήσεις κρουσμάτων οστρακιάς στην Αγγλία και την Ουαλία από το 1911 και μετά, διαπίστωσαν μια επταπλάσια αύξηση στις νέες περιπτώσεις από το 2011 έως το 2016. Υπήρξαν 620 εστίες το 2016 με περισσότερες από 19.000 περιπτώσεις, κυρίως σε σχολεία και νηπιαγωγεία. Από το 2013 έως το 2014, η συχνότητα της οστρακιάς τριπλασιάστηκε από 8,2 λοιμώξεις ανά 100.000 άτομα σε 27,2 ανά 100.000 άτομα, η ομάδα διαπίστωσε. Τα νοσοκομειακά περιστατικά σχεδόν διπλασιάστηκαν από 703 το 2013 σε 1.300 το 2016. Ο λόγος της “συνεχιζόμενης αύξησης” στις περιπτώσεις δεν είναι γνωστός, ανέφερε η ομάδα.

Οι γενετικές δοκιμασίες έχουν διαπιστώσει ότι δεν υπήρχε νέο στέλεχος ευκόλως μεταδιδόμενων βακτηρίων πίσω από το κύμα της αύξησης. Εν τω μεταξύ, τα άτομα με συμπτώματα οστρακιάς “θα πρέπει να δουν αμέσως τον ιατρό τους, καθώς θα χρειαστούν θεραπεία με αντιβιοτικά για να μειώσουν τον κίνδυνο επιπλοκών”, ανέφερε η ομάδα. “Η θεραπεία με αντιβιοτικά μειώνει επίσης την πιθανότητα μετάδοσης της λοίμωξης σε άλλους.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το μαχαίρι του Σαλμάν Ρούσντι έρχεται 33 χρόνια μετά τον φετφά που εξέδωσε το Ιράν για τη ζωή του

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσε ο κινεζικός πύραυλος που ήταν εκτός ελέγχου στην ατμόσφαιρα και σε φθίνουσα τροχιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο της εγκατάστασης του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής του Τσερνομπίλ, εγείροντας ανησυχίες για ραδιενεργές επιπτώσεις στην Ευρώπη.

«Το θερμικό φορτίο της δεξαμενής αποθήκευσης αναλωμένου καυσίμου και ο όγκος του νερού ψύξης στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ επαρκούν για την αποτελεσματική απομάκρυνση της θερμότητας χωρίς την ανάγκη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος», ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας σε δήλωση.

"Έφυγα για να μην γίνει αιματοχυσία στην Καμπούλ" λέει ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι

“Υπάρχουν αναφορές ότι το αεροδρόμιο δέχεται πυρά ως εκ τούτου δίνουμε οδηγίες στους Αμερικανούς πολίτες να βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται”, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε η πρεσβεία.

Ανακαλύφθηκε το “αντίδοτο” στο χρόνιο πόνο

Μια τροποποιημένη μορφή τοξίνης αλλαντίασης παρέχει μακροχρόνια ανακούφιση πόνου στα ποντίκια χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες και, με το χρόνο, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα οπιοειδή φάρμακα ως ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου, σύμφωνα με έρευνα της UCL, του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ και του νοσοκομείου για τα αρρώστια παιδιά, το Τορόντο. Για τη μελέτη, […]