ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Οστεοπαθητική: Αποτελεσματική στη θεραπεία πονοκεφάλων & ημικρανίας-Μελέτη

Οστεοπαθητική: Αποτελεσματική στη θεραπεία πονοκεφάλων & ημικρανίας-Μελέτη

Οστεοπαθητική: Μια νέα μελέτη παρέχει πληροφορίες για το πώς οι μυοσκελετικές παθήσεις, όπως ο πόνος στην πλάτη, οι πονοκέφαλοι και η ημικρανία, μπορούν να αντιμετωπιστούν διαφορετικά.

Η οστεοπαθητική είναι μια ιατρική πρακτική που περιλαμβάνει σωματικό χειρισμό των οστών και των ιστών που εκτελείται από έναν οστεοπαθητικό ιατρό. Μια πρόσφατη μελέτη που ανασκόπησε προηγούμενες έρευνες δείχνει ότι η οστεοπαθητική θα μπορούσε να ωφελήσει άτομα με μυοσκελετικές διαταραχές, όπως πόνο στη μέση ή στον αυχένα. Τα ευρήματα παρέχουν πληροφορίες για το πώς οι μυοσκελετικοί πόνοι μπορούν να αντιμετωπιστούν διαφορετικά, όπως ορισμένοι τύποι πονοκεφάλων και ημικρανίας. Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι οι περισσότερες από τις μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής έχουν μεθοδολογικούς περιορισμούς και απαιτείται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθούν αυτά τα οφέλη της οστεοπαθητικής.

Τα στοιχεία από πέντε κλινικές δοκιμές υποδηλώνουν ότι η οστεοπαθητική θεραπεία (OMT) μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τον πόνο και να βελτιώσει τη λειτουργική κατάσταση σε άτομα με μυοσκελετικές παθήσεις, σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο BMJ Open. Τα ευρήματα δείχνουν επίσης ότι μπορεί να είναι μια ασφαλής παρέμβαση για τη θεραπεία των πονοκεφάλων, αλλά απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητά της. Η συν-συγγραφέας της μελέτης, Δρ Donatella Bagagiolo, διευθύντρια του Τμήματος Ερευνών στο Scuola Superiore di Osteopatia Italiana, Ιταλία, δήλωσε σχετικά: «Προς το παρόν, μόνο λίγες μελέτες έχουν διερευνήσει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της οστεοπαθητικής θεραπείας στη διαχείριση του πονοκεφάλου. Ωστόσο, προτείνουν ότι θα μπορούσε να είναι μια θετική και ασφαλής προσέγγιση παρέμβασης που μπορεί να μειώσει τα επεισόδια πόνου και τη σχετική αναπηρία σε ενήλικες με πονοκεφάλους».

Ανάγκη για εναλλακτικές θεραπείες

Οι σοβαροί πονοκέφαλοι και η ημικρανία εκτιμήθηκε ότι επηρεάζουν το 15,9% των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2018. Οι χρόνιοι πονοκέφαλοι ή άλλες διαταραχές πονοκεφάλου μπορεί να επηρεάσουν την καθημερινή λειτουργία και την ευεξία των ασθενών. Οι πρωτοπαθείς πονοκέφαλοι είναι χρόνιοι πονοκέφαλοι που δεν προκαλούνται από άλλη πάθηση. Υπάρχουν πολλοί τύποι πρωτογενών πονοκεφάλων, με τους πονοκεφάλους τύπου τάσης, την ημικρανία και τους αθροιστικούς πονοκεφάλους να είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τύπους.

Οι θεραπείες για τους πρωτοπαθείς πονοκεφάλους περιλαμβάνουν φάρμακα όπως τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα και τις τριπτάνες. Λόγω των πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών τους στην καρδιακή και νεφρική λειτουργία, τα άτομα με καρδιαγγειακές ή νεφρικές παθήσεις συνιστάται να αποφεύγουν αυτά τα φάρμακα. Επομένως, υπάρχει ανάγκη για μη φαρμακολογικές εναλλακτικές λύσεις, όπως η οστεοπαθητική, για την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων σε άτομα που δεν μπορούν να ανεχθούν φάρμακα ή δεν επιθυμούν να λάβουν φάρμακα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο αυχενικός πόνος συνδέεται με την ηλικία;

Πάνω από το 50% του πληθυσμού υποφέρει από ημικρανίες

Αναπτύσσοντας την ασύρματη διαχείριση πόνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eurolife FFH: Έξι προγράμματα αστικής ευθύνης EurolifePartners

Η Eurolife FFH, που έχει δεσμευθεί να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που την εμπιστεύονται, πελατών και συνεργατών, βελτιώνοντας συνεχώς τις υπηρεσίες που τους παρέχει, αναβαθμίζει το EurolifePartners, την πλατφόρμα για τους συνεργάτες της, προσθέτοντας 6 προτιμολογημένα προγράμματα αστικής ευθύνης.  Τα προγράμματα αυτά προσφέρουν ασφαλιστική κάλυψη από τη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων, γραφείων-ιατρείων, γυμναστηρίων-σχολών χορού-εκπαιδευτηρίων, καφέ εστιατορίων-ζαχαροπλαστείων. Επίσης, εκτός […]

Οι γονείς πρέπει να εγκαταλείψουν το κολέγιο για να μπορέσουν τα παιδιά να ευδοκιμήσουν, λένε οι ειδικοί

"Όταν τους αφήνεις για το κολέγιο, δεν είναι αντίο για πάντα. Είναι "αντίο προς το παρόν". «Βγείτε έξω και αναζητήστε το καλύτερο και κρατήστε τον εαυτό σας σε υψηλό επίπεδο», έγραψε η μαμά Τρίσια Κόντε σε ένα από τα παιδιά της. «Πιστέψτε με ότι αν το κάνετε, θα πάρετε όλα όσα θέλετε», συνέχισε το σημείωμά της.

Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ελέγχονται για πιθανή έκθεση σε παντοτινά χημικά

Παντοτινά χημικά: Η έκθεση σε αυτές τις χημικές ουσίες αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου των νεφρών σε ενήλικες, μειωμένη ανταπόκριση αντισωμάτων σε λοίμωξη ή εμβολιασμό σε παιδιά και ενήλικες, μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη και δυσλιπιδαιμία σε παιδιά και ενήλικες.

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τι είναι η ομοιοπαθητική και πόσο βοηθάει στην καλή λειτουργία της υγείας;

Εναλλακτική ιατρική: Έχουν γίνει αρκετές ανασκοπήσεις των επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής. Η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα παθήσεων υγείας.

Πώς βοηθούν οι νευροφυσιολογικές τεχνικές στη θεραπεία της νόσου Alzheimer;

Alzheimer: Μια νέα συλλογή άρθρων διερευνά τη χαρτογράφηση της υπερδιέγερσης του εγκεφάλου που στηρίζει τη δυσρύθμιση της επαγρύπνησης, τους κύκλους ύπνου-αφύπνισης και την επικύρωση αποτελεσματικών βιοδεικτών για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Γιατί μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων μπορεί να μην βοηθήσει όλους να χάσουν βάρος;

Διατροφή: Ενώ η κατανάλωση μιας δίαιτας χαμηλής σε θερμίδες βοηθά στην απώλεια αυτών των επιπλέον κιλών, μπορεί να μην βοηθήσει τα άτομα με παχυσαρκία που αντιμετωπίζεται δύσκολα να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν