ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ολιγοδενδρογλίωμα : Διαμόρφωση προσδόκιμου ζωής ασθενών

Ολιγοδενδρογλίωμα : Διαμόρφωση προσδόκιμου ζωής ασθενών

Ολιγοδενδρογλίωμα : Το ολιγοδενδρογλίωμα είναι ένας σπάνιος όγκος που εμφανίζεται στον εγκέφαλο. Ανήκει σε μια ομάδα όγκων του εγκεφάλου που ονομάζονται γλοιώματα.

Το ολιγοδενδρογλίωμα είναι ένας σπάνιος όγκος που εμφανίζεται στον εγκέφαλο. Ανήκει σε μια ομάδα όγκων του εγκεφάλου που ονομάζονται γλοιώματα. Τα γλοιώματα είναι πρωτογενείς όγκοι. Αυτό σημαίνει ότι προήλθαν από τον εγκέφαλο και όχι απλώνονται από αλλού στο σώμα.

Περίπου το 3% όλων των όγκων του εγκεφάλου είναι ολιγοδενδρογλώματα. Οι όγκοι μπορεί να είναι γρήγοροι ή αργοί. Διαγιγνώσκονται συχνότερα σε ενήλικες, αν και μικρά παιδιά μπορούν επίσης να επηρεαστούν. Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι όγκοι μπορούν να εξαπλωθούν μέσω του κεντρικού νευρικού συστήματος μέσω του υγρού γύρω από τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.

Τα ολιγοδενδρογλώματα χωρίζονται συνήθως σε δύο τύπους:

 • βαθμός II (αργή ανάπτυξη)
 • αναπλαστικός βαθμός III (ταχέως αναπτυσσόμενος και κακοήθης)
Προσδόκιμο ζωής και ποσοστό επιβίωσης
 • Τα άτομα με ολιγοδενδρογλώματα έχουν υψηλότερο ποσοστό επιβίωσης από τους περισσότερους άλλους όγκους του εγκεφάλου. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές θεραπείας και τα ολιγοδενδρογλύσματα φαίνεται να ανταποκρίνονται καλά στη θεραπεία. Είναι ασυνήθιστο να μπορείς να εξαλείψεις πλήρως την ασθένεια, αλλά είναι απολύτως δυνατό να παραταθεί η ζωή κάποιου με ολιγοδενδρογλώμιο.
 • Το προσδόκιμο ζωής ενός ατόμου με ολιγοδενδρογλίωμα εξαρτάται από τον βαθμό του όγκου και από το πόσο νωρίς έχει διαγνωστεί. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι συνθήκες κάθε ατόμου είναι διαφορετικές και τα στατιστικά στοιχεία για το προσδόκιμο ζωής δεν λαμβάνουν υπόψη μεμονωμένους παράγοντες, όπως η συνολική υγεία και η ποιότητα της φροντίδας σας.
 • Κατά γενικό κανόνα, τα άτομα με ολιγοδενδρογλώματα βαθμού II είναι πιθανό να ζήσουν για περίπου 12 χρόνια μετά τη διάγνωση . Τα άτομα με ολιγοδενδρογλώματα βαθμού III αναμένεται να ζήσουν κατά μέσο όρο 3,5 χρόνια .
 • Μιλήστε με τους γιατρούς σας. Θα είναι σε θέση να σας δώσουν μια πιο εξατομικευμένη πρόγνωση για την κατάστασή σας.

Συμπτώματα
 • Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων για ολιγοδενδρογλύωμα. Τα συμπτώματα που αντιμετωπίζετε εξαρτώνται από το μέγεθος του όγκου και σε ποιο μέρος του εγκεφάλου σας αναπτύσσεται ο όγκος.
 • Τα συμπτώματα του ολιγοδενδρογλύματος συχνά αναγνωρίζονται κατά λάθος ως εγκεφαλικό επεισόδιο. Καθώς τα συμπτώματα εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου, ζητείται περαιτέρω διάγνωση Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο όγκος συνήθως έχει αυξηθεί όταν επιτευχθεί η σωστή διάγνωση.

Όταν ο όγκος βρίσκεται στον μετωπιαίο λοβό, τα συμπτώματα συχνά περιλαμβάνουν:

 • πονοκεφάλους
 • παράλυση
 • επιληπτικές κρίσεις
 • αλλαγές στη συμπεριφορά και την προσωπικότητά σας
 • απώλεια μνήμης
 • απώλεια όρασης

Ακολουθεί βίντεο για το ολιγοδενδρογλύμα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Καρδιακή ανεπάρκεια : Διαμόρφωση προσδόκιμου ζωής

Σκλήρυνση κατά πλάκας : Προσδόκιμο ζωής και πρόγνωση

Προσδόκιμo ζωής : Ο Κορωνοϊός μείωσε τον αριθμό γεννήσεων στης ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα πιθανή ανοσοθεραπεία ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα

Καρκίνος: Eπιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και το Εθνικό Ινστιτούτο Μοριακής Γενετικής στο Μιλάνο ανακάλυψαν έναν τρόπο περιορισμού της δραστηριότητας μιας ομάδας κυττάρων που ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να απελευθερώσει άλλα ανοσοκύτταρα για να επιτεθεί σε καρκινικούς όγκους.

Οι μαύρες σταφίδες είναι μια θρεπτική επιλογή με οφέλη στη συνολική υγεία

Μαύρες σταφίδες: Οι σταφίδες είναι μια πλούσια πηγή φυσικών σακχάρων, φυτικών ινών και υδατανθράκων. Περιέχουν επίσης πρωτεΐνη σε αξιοσημείωτη ποσότητα. Μεταξύ άλλων οι σταφίδες είναι πλούσιες σε κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο και νάτριο.

Κράμπες περιόδου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Περίοδος Πόνος: Καταστάσεις όπως η ενδομητρίωση ή τα ινομυώματα της μήτρας μπορεί να προκαλέσουν κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Η αντιμετώπιση της αιτίας είναι το κλειδί για τη μείωση του πόνου. Οι εμμηνορροϊκές κράμπες που δεν προκαλούνται από άλλη πάθηση τείνουν να μειώνονται με την ηλικία και συχνά βελτιώνονται μετά τον τοκετό.

Aγοραφοβία: Αιτίες και συμπτώματα

Aγοραφοβία: Η αγοραφοβία μπορεί να περιορίσει σοβαρά την ικανότητά σας να κοινωνικοποιείστε, να εργάζεστε, να συμμετέχετε σε σημαντικές εκδηλώσεις και ακόμη και να διαχειρίζεστε τις λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής, όπως την εκτέλεση καθηκόντων.

Αλάτι της Νεκράς Θάλασσας για καλύτερη δερματική - και όχι μόνο - υγεία

Νεκρά Θάλασσα: Τα κύρια οφέλη των λουτρών ή της απολέπισης με αλάτι της Νεκράς Θάλασσας περιλαμβάνουν την ικανότητά του να καθαρίζει και να δρα αντιφλεγμονοδώς στο δέρμα, να προωθεί τη νεανικότητα και να βελτιώνει συνολικά την υγεία του.

Καφές : Τα οφέλη του στην υγεία

Καφές : Η καφεΐνη βρίσκεται σχεδόν σε κάθε εμπορικό συμπλήρωμα καύσης λίπους - και για καλό λόγο. Είναι μια από τις λίγες φυσικές ουσίες που έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν την καύση λίπους.