ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ολιγοδενδρογλίωμα : Διαμόρφωση προσδόκιμου ζωής ασθενών

Ολιγοδενδρογλίωμα : Διαμόρφωση προσδόκιμου ζωής ασθενών

Ολιγοδενδρογλίωμα : Το ολιγοδενδρογλίωμα είναι ένας σπάνιος όγκος που εμφανίζεται στον εγκέφαλο. Ανήκει σε μια ομάδα όγκων του εγκεφάλου που ονομάζονται γλοιώματα.

Το ολιγοδενδρογλίωμα είναι ένας σπάνιος όγκος που εμφανίζεται στον εγκέφαλο. Ανήκει σε μια ομάδα όγκων του εγκεφάλου που ονομάζονται γλοιώματα. Τα γλοιώματα είναι πρωτογενείς όγκοι. Αυτό σημαίνει ότι προήλθαν από τον εγκέφαλο και όχι απλώνονται από αλλού στο σώμα.

Περίπου το 3% όλων των όγκων του εγκεφάλου είναι ολιγοδενδρογλώματα. Οι όγκοι μπορεί να είναι γρήγοροι ή αργοί. Διαγιγνώσκονται συχνότερα σε ενήλικες, αν και μικρά παιδιά μπορούν επίσης να επηρεαστούν. Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι όγκοι μπορούν να εξαπλωθούν μέσω του κεντρικού νευρικού συστήματος μέσω του υγρού γύρω από τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.

Τα ολιγοδενδρογλώματα χωρίζονται συνήθως σε δύο τύπους:

 • βαθμός II (αργή ανάπτυξη)
 • αναπλαστικός βαθμός III (ταχέως αναπτυσσόμενος και κακοήθης)
Προσδόκιμο ζωής και ποσοστό επιβίωσης
 • Τα άτομα με ολιγοδενδρογλώματα έχουν υψηλότερο ποσοστό επιβίωσης από τους περισσότερους άλλους όγκους του εγκεφάλου. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές θεραπείας και τα ολιγοδενδρογλύσματα φαίνεται να ανταποκρίνονται καλά στη θεραπεία. Είναι ασυνήθιστο να μπορείς να εξαλείψεις πλήρως την ασθένεια, αλλά είναι απολύτως δυνατό να παραταθεί η ζωή κάποιου με ολιγοδενδρογλώμιο.
 • Το προσδόκιμο ζωής ενός ατόμου με ολιγοδενδρογλίωμα εξαρτάται από τον βαθμό του όγκου και από το πόσο νωρίς έχει διαγνωστεί. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι συνθήκες κάθε ατόμου είναι διαφορετικές και τα στατιστικά στοιχεία για το προσδόκιμο ζωής δεν λαμβάνουν υπόψη μεμονωμένους παράγοντες, όπως η συνολική υγεία και η ποιότητα της φροντίδας σας.
 • Κατά γενικό κανόνα, τα άτομα με ολιγοδενδρογλώματα βαθμού II είναι πιθανό να ζήσουν για περίπου 12 χρόνια μετά τη διάγνωση . Τα άτομα με ολιγοδενδρογλώματα βαθμού III αναμένεται να ζήσουν κατά μέσο όρο 3,5 χρόνια .
 • Μιλήστε με τους γιατρούς σας. Θα είναι σε θέση να σας δώσουν μια πιο εξατομικευμένη πρόγνωση για την κατάστασή σας.

Συμπτώματα
 • Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων για ολιγοδενδρογλύωμα. Τα συμπτώματα που αντιμετωπίζετε εξαρτώνται από το μέγεθος του όγκου και σε ποιο μέρος του εγκεφάλου σας αναπτύσσεται ο όγκος.
 • Τα συμπτώματα του ολιγοδενδρογλύματος συχνά αναγνωρίζονται κατά λάθος ως εγκεφαλικό επεισόδιο. Καθώς τα συμπτώματα εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου, ζητείται περαιτέρω διάγνωση Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο όγκος συνήθως έχει αυξηθεί όταν επιτευχθεί η σωστή διάγνωση.

Όταν ο όγκος βρίσκεται στον μετωπιαίο λοβό, τα συμπτώματα συχνά περιλαμβάνουν:

 • πονοκεφάλους
 • παράλυση
 • επιληπτικές κρίσεις
 • αλλαγές στη συμπεριφορά και την προσωπικότητά σας
 • απώλεια μνήμης
 • απώλεια όρασης

Ακολουθεί βίντεο για το ολιγοδενδρογλύμα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καρδιακή ανεπάρκεια : Διαμόρφωση προσδόκιμου ζωής

Σκλήρυνση κατά πλάκας : Προσδόκιμο ζωής και πρόγνωση

Προσδόκιμo ζωής : Ο Κορωνοϊός μείωσε τον αριθμό γεννήσεων στης ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα έρευνα, σχεδιασμένη για την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για τους καταναλωτές, ανέδειξε το ζήτημα των προϊόντων πλύσης

Εδώ, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν αυτήν την κατηγορία, με το 46 τοις εκατό των χορτοφάγων να δηλώνουν ότι θα είχαν λίγους ενδοιασμούς να αντιμετωπίσουν κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα.

Η διακοπή του καπνίσματος οδηγεί σε κακή διατροφή, οδηγώντας ενδεχομένως σε αύξηση βάρους.

"Ο φόβος της αύξησης του βάρους είναι μια σημαντική ανησυχία μεταξύ των καπνιστών που σκέφτονται να κόψουν το κάπνισμα. Το κλειδί για την άρση αυτών των εμποδίων είναι να κατανοήσουμε καλύτερα τους παράγοντες που αυξάνουν την επιθυμία για τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας".

Δοκιμή σε πρώιμο στάδιο προτείνει ότι το από του στόματος αντιικό είναι ασφαλές και καλά ανεκτό επισημαίνει η Phizer

Η θεραπεία έχει σχεδιαστεί για να χορηγείται νωρίς (όπως το πρώτο σημάδι ή λοίμωξη ή επίγνωση της έκθεσης) ενώ η ριτοναβίρη προορίζεται να επιβραδύνει το μεταβολισμό του αντιιικού PF-07321332 για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κορωνοϊός: Το παραλήρημα είναι μια συχνή συνέπεια σοβαρής νόσησης από COVID-19

Κορωνοϊός: Η γνωστική εξασθένηση είναι πολύ πιθανή σε ασθενείς στη ΜΕΘ και θα μπορούσε να είναι διαρκής. Πάνω από ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19, οι ερευνητές αποκαλύπτουν τις δραματικές συνέπειες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ασθενείς τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη νοσηλεία.

Γιατί ο οργανισμός χρειάζεται άμυλο

Διατροφή Άμυλο Ιδιότητες: Τα αμυλούχα τρόφιμα είναι μια καλή πηγή ενέργειας και η κύρια πηγή μιας σειράς θρεπτικών συστατικών στη διατροφή μας. Εκτός από το άμυλο, περιέχουν φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Β. Όταν τα μαγειρεύετε είναι σημαντικό να προσέξετε τα πρόσθετα λιπαρά που χρησιμοποιείτε, γιατί αυτό θα αυξήσει την περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Τα οφέλη του διαλογισμού στην συναισθηματική και ψυχική υγεία

Διαλογισμός και ψυχική υγεία: Μέσω του διαλογισμοού ο νους σταδιακά εκπαιδεύεται να νοεί τα γεγονότα, νοητικά, συναισθηματικά, ως παροδικές μόνον εκφάνσεις και να μην προσκολάται σε αυτά. Μέσα από αυτήν την αποδεύσμευση, με το χρόνο, είμαστε σε θέση να υιοθετήσουμε μια πιο αισιόδοξη προοπτική για τη ζωή γενικά.