ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Νότια Κορέα Covid-19: Ξεκινά δοκιμή για γάτες και σκύλους συντροφιάς

Νότια Κορέα Covid-19: Ξεκινά δοκιμή για γάτες και σκύλους συντροφιάς

Νότια Κορέα Covid-19: Ξεκινά δοκιμή για γάτες και σκύλους συντροφιάς.  Τα οικόσιτα ζώα θα υποβληθούν σε εξετάσεις για τον Covid-19 εάν εμφανίσουν συμπτώματα, ανέφερε η κυβέρνηση της Σεούλ. Θα ελεγχθούν μόνο τα κατοικίδια ζώα που εμφανίζουν συμπτώματα όπως πυρετό ή αναπνευστικές δυσκολίες μετά την έκθεσή τους σε ανθρώπινους φορείς του ιού.

Το κατοικίδιο ζώο πρέπει να τεθεί σε καραντίνα στο σπίτι, εάν κριθεί θετικό για τον ιό. Δεν είναι απαραίτητο να σταλεί το κατοικίδιο σε μια εγκατάσταση απομόνωσης, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το Covid-19 μπορεί να εξαπλωθεί μεταξύ ανθρώπων και κατοικίδιων ζώων, είπε η Park Yoo-mi, στέλεχος ελέγχου νόσων σε μια εικονική συνέντευξη τύπου.

Αλλά αν οι ιδιοκτήτες του κατοικιδίου νοσηλευτούν με Covid-19, ή είναι πολύ άρρωστοι ή πολύ μεγάλοι για να το φροντίσουν, το κατοικίδιο θα οδηγηθεί σε καραντίνα σε μια εγκατάσταση που λειτουργεί στην πόλη. Στη Νότια Κορέα, οι ασθενείς µε Covid- 19 σε κλινικές µελέτες τοποθετούνται γενικά σε εγκαταστάσεις καραντίνας εάν δεν χρειάζονται νοσοκομειακή θεραπεία. Η κα Park υπενθύμισε στους κατοίκους να κρατήσουν τα κατοικίδιά τους “τουλάχιστον δύο μέτρα μακριά από τους ανθρώπους και τα άλλα κατοικίδια όταν τα περπατούσαν”. Οι υγειονομικές αρχές υποπτεύονται ότι η μητέρα και η κόρη, που έμεναν στην εγκατάσταση, είχαν μεταφέρει τον ιό στο γατάκι. Και οι δύο είχαν βρεθεί θετικοί για τον Covid-19.

Οι ειδικοί είχαν προηγουμένως πει ότι ήταν εξαιρετικά απίθανο ένας σκύλος ή μια γάτα να μεταδώσει τον ιό σε ανθρώπους, αν και η έρευνα έχει δείξει ότι οι γάτες μπορεί να μεταφέρουν τον ιό και να τον μεταδώσουν σε άλλες γάτες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, πολλά κατοικίδια ζώα έχουν δοκιμαστεί θετικά για τον ιό – αν και αυτές οι περιπτώσεις είναι γενικά αρκετά σπάνιες. Τον περασμένο μήνα, δύο γορίλες στο Ζωολογικό Πάρκο Safari του San Diego συνήψαν Covid-19 από άνθρωπο χειριστή – η πρώτη γνωστή περίπτωση μολύνσεων σε πιθήκους.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα κατοικίδια... η σωτηρία της ψυχής

Τρόπος αντιμετώπισης της covid-19 στο σπίτι

Πώς θα προφυλαχθούμε όταν συγγενής μας εμφανίσει συμπτώματα κορωνοϊού;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η επίγνωση των συμπτωμάτων των θρόμβων αίματος μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναζητήσουν θεραπεία

Η ευαισθησία ή ο πόνος στο πόδι μπορεί να είναι σύμπτωμα θρόμβου αίματος. Ορισμένα άτομα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης θρόμβου αίματος.

Τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη βοηθούν στο αδυνάτισμα

Γλυκαιμικός Δείκτης: Πολλοί άνθρωποι αναζητούν τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη προκειμένου να περιορίσουν την πείνα τους, να αποφύγουν την υπερκατανάλωση φαγητού και κατ’ επέκταση να αδυνατίσουν. Πράγματι, ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι ένα πρόγραμμα διατροφής με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ταμπού των γυναικών στο κρεβάτι

Σεξουαλική Συμπεριφορά: Σε μια εποχή κατά την οποία τα ταμπού για το σεξ είναι λίγα και για πολύ λίγους, και που η σεξουαλική απελευθέρωση αφορά αρκετές φορές ακόμα και εφήβους, φαντάζει «αστείο» να έχουν οι γυναίκες ταμπού που δεν αφορούν στην σεξουαλική τους συμπεριφορά, αλλά ιατρικές καταστάσεις.

Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα του χρόνιου στρες και τεχνικές αντιμετώπισης

Χρόνιο Στρες: Πίσω από τα περισσότερα ψυχο­σωμα­τικά συμπτώματα κρύβεται συνήθως παρατεταμένο χρόνιο στρες. Τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα μας και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Αναστολές ΚΑΔ : Όλα όσα ισχύουν για τον μήνα Απρίλιο

Αναστολές ΚΑΔ : Δείτε, όλα όσα θα ισχύσουν για τις επιχειρήσεις για τις αναστολές Απριλίου και για το ποιες επιχειρήσεις θα μείνουν κλειστές με κρατική εντολή αλλά και αυτές που ανοίγουν και γίνονται πληττόμενες.