ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Νέα θεραπεία Καρκίνος: Μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου σε ασθενείς ανθεκτικούς στην ανοσοθεραπεία

Νέα θεραπεία Καρκίνος: Μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου σε ασθενείς ανθεκτικούς στην ανοσοθεραπεία

Οι ασθενείς που πήραν μέρος στη δοκιμή, από το νοσοκομείο Royal Marsden και University College του Λονδίνου, είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα, του μαστού, του προστάτη και του εντέρου.

Νέα θεραπεία Καρκίνος: Μια νέα θεραπεία για τον καρκίνο μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου σε ασθενείς που είναι ανθεκτικοί στην ανοσοθεραπεία, ανακάλυψαν οι γιατροί, όπως αποκαλύπτει σε αποκλειστικό δημοσίευμά της η Guardian. Η ανοσοθεραπεία χρησιμοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα για να στοχεύσει και να σκοτώσει καρκινικά κύτταρα και μπορεί να σώσει ζωές όταν άλλες θεραπευτικές επιλογές, όπως η χειρουργική επέμβαση, η ακτινοθεραπεία ή η χημειοθεραπεία, έχουν αποτύχει. Ωστόσο, δεν μπορεί να βοηθήσει όλους τους ασθενείς και ορισμένοι όγκοι μπορούν να εξελιχθούν ώστε να αντιστέκονται σε αυτήν.

Τώρα ογκολόγοι στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακάλυψαν μια θεραπεία με δύο άξονες – ανοσοθεραπεία σε συνδυασμό με γουαδεσιταβίνη, ένα νέο πειραματικό φάρμακο – η οποία μπορεί να αναστρέψει την αντίσταση του καρκίνου στην ανοσοθεραπεία. Χάρη σε αυτή, ασθενείς που αναμενόταν να πεθάνουν αφού εξαντλούσαν όλες τις θεραπευτικές επιλογές επιβίωσαν πολύ περισσότερο, ανακάλυψαν.

Ο συνδυασμός του pembrolizumab, ενός ανοσοθεραπευτικού φαρμάκου, και της γουαδεσιταβίνης, ενός παράγοντα υπομεθυλίωσης DNA επόμενης γενιάς, σταμάτησε την εξέλιξη του καρκίνου σε περισσότερο από το ένα τρίτο των ασθενών που συμμετείχαν στην πρώτη δοκιμαστική φάση.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο Journal for ImmunoTherapy of Cancer.

Αποτελεσματικό νέο όπλο

Ο διπλός συνδυασμός θα μπορούσε να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό νέο όπλο ενάντια σε διάφορες μορφές καρκίνου, δήλωσαν ειδικοί στο Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο και το Royal Marsden Foundation NHS.

Οι ασθενείς που πήραν μέρος στη δοκιμή, από το νοσοκομείο Royal Marsden και University College του Λονδίνου, είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα, του μαστού, του προστάτη και του εντέρου.

«Πιστεύω, ότι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία σχετικά με αυτή τη δοκιμή, είναι ότι χρησιμοποιήσαμε πολλές διαφορετικές μεθόδους για να αναζητήσουμε αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα, οι οποίες έδειξαν ότι επηρεαζόταν από τη συνδυαστική θεραπεία», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής της μελέτης, καθηγητής Johann de Bono.

Ο De Bono, καθηγητής πειραματικής ιατρικής για τον καρκίνο στο Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο και σύμβουλος ιατρός ογκολόγος στο Royal Marsden, πρόσθεσε:

«Μακροπρόθεσμα ελπίζουμε ότι εάν αυτές οι επιδράσεις επιβεβαιωθούν και σε άλλες ομάδες ασθενών και μελλοντικές μελέτες, η γουαδεσιταβίνη και το pembrolizumab θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ενός μέρους της αντίστασης στην ανοσοθεραπεία που βλέπουμε σε πάρα πολλούς τύπους καρκίνου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποκρυπτογραφήθηκε ο μηχανισμός μετάστασης καρκίνου του μαστού

Ποιος παράγοντας συντελεί την επιθετικότητα του καρκίνου του μαστού

Η υποτροπή του καρκίνου μπορεί να διακοπεί με ανοσοθεραπεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προστατέψτε την οικογένειά σας από το μονοξείδιο του άνθρακα

Μονοξείδιο του άνθρακα: Εδώ προσφέρονται μερικές συμβουλές για τη διατήρηση της ασφάλειας, την αναγνώριση της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα (CO) και τη θεραπεία ενός ατόμου που έχει δηλητηριαστεί με το αέριο.

Γιατί πρήζονται τα άκρα μας;

Οίδημα: Τα συμπτώματα του οιδήματος μπορεί να περιλαμβάνουν αύξηση του μεγέθους ή πρήξιμο του ιστού.

Η κατανάλωση ψαριών προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία μας

Ψάρια: Η βιταμίνη D είναι μια θρεπτική ουσία που λειτουργεί σαν στεροειδής ορμόνη στο σώμα, ενώ τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη λειτουργία του σώματος και του εγκεφάλου και συνδέονται στενά με τον μειωμένο κίνδυνο πολλών ασθενειών.