ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μυϊκά συμπτώματα που δεν σχετίζονται με στατίνες- Λιγότερος ύπνος, λιγότερος αλτρουισμός – Το Paxlovid μειώνει το θάνατο στους ηλικιωμένους

Μυϊκά συμπτώματα που δεν σχετίζονται με στατίνες- Λιγότερος ύπνος, λιγότερος αλτρουισμός – Το Paxlovid μειώνει το θάνατο στους ηλικιωμένους

Η θεραπεία για την COVID-19 Paxlovid, που έγινε από τη Pfizer, μείωσε τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ηλικιωμένους ασθενείς, αλλά δεν έκανε διαφορά σε ασθενείς υψηλού κινδύνου ηλικίας κάτω των 65 ετών, προτείνει νέα έρευνα.

Η πλειονότητα των μυϊκών συμπτωμάτων με στατίνες που δεν οφείλονται σε θεραπεία Ο μυϊκός πόνος σε άτομα που λαμβάνουν στατίνη συνήθως δεν σχετίζεται με τη στατίνη, σύμφωνα με νέα έρευνα. Διπλές τυφλές δοκιμές: Οι ερευνητές εξέτασαν 19 τυχαιοποιημένες διπλές τυφλές δοκιμές που συνέκριναν τη θεραπεία με στατίνες με ένα εικονικό φάρμακο, οι οποίες περιελάμβαναν σχεδόν 124.000 ασθενείς. Εκπληκτικά αποτελέσματα: Για άτομα που εμφανίζουν μυϊκά συμπτώματα κατά τον πρώτο χρόνο λήψης μιας στατίνης, μόνο 1 στα 15 από τα συμπτώματα αυτών των ατόμων είναι στην πραγματικότητα από τη στατίνη.

Μετά τον πρώτο χρόνο, δεν υπήρχε διαφορά στα μυϊκά συμπτώματα σε όσους λάμβαναν στατίνη ή εικονικό φάρμακο.

“Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά για να μεταφέρουμε τον πραγματικό κίνδυνο των μυϊκών συμπτωμάτων στους ασθενείς που λαμβάνουν στατίνες και στους γιατρούς τους.

Αυτή τη στιγμή, οι γιατροί συχνά σταματούν τις στατίνες εάν οι ασθενείς παραπονιούνται για μυϊκό πόνο, αλλά τα δεδομένα μας δείχνουν ότι σε 14 15 φορές, θα έκαναν λάθος αν το έκαναν αυτό.

Η διακοπή της στατίνης είναι σχεδόν πάντα λάθος», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Colin Baigent, MD.

Η απώλεια ύπνου συνδέεται με μειωμένη γενναιοδωρία, ακόμη και σε νευρωνικό επίπεδο Η απώλεια ύπνου, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας ενός νυχτερινού ύπνου ή ακόμη και της απώλειας μιας ώρας ύπνου από τη θερινή ώρα, συνδέεται με μειωμένο αλτρουισμό, σύμφωνα με νέα έρευνα. Αυτοαναφορά:

Η έρευνα εξέτασε την απάντηση των συμμετεχόντων σε ένα ερωτηματολόγιο της κλίμακας αυτοαναφοράς αλτρουισμού μετά από μια ξεκούραστη νύχτα ύπνου και μετά από 24 ώρες στέρησης ύπνου. Λιγότερη βοήθεια: Το εβδομήντα οκτώ τοις εκατό των συμμετεχόντων που στερήθηκαν ύπνο εμφάνισαν σημαντική μείωση στις αλτρουιστικές απαντήσεις.

«Σε αυτή τη μελέτη, αποδεικνύουμε ότι ο ανεπαρκής ύπνος αντιπροσωπεύει έναν αιτιολογικό, αλλά προηγουμένως άγνωστο, παράγοντα που υπαγορεύει εάν οι άνθρωποι επιλέγουν ή όχι να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον, που προκαλείται από μια κατάρρευση της δραστηριότητας βασικών δικτύων υπέρ της κοινωνικής του εγκεφάλου», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Eti Ben. Simon, PhD.

Το Paxlovid μειώνει τους θανάτους από COVID στους ηλικιωμένους, λέει μια ισραηλινή μελέτη

Η θεραπεία για την COVID-19 Paxlovid, που έγινε από τη Pfizer, μείωσε τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ηλικιωμένους ασθενείς, αλλά δεν έκανε διαφορά σε ασθενείς υψηλού κινδύνου ηλικίας κάτω των 65 ετών, προτείνει νέα έρευνα.

Αντικρουόμενη έρευνα:

Η μελέτη έδειξε ότι το φάρμακο δεν είχε κανένα όφελος για ενήλικες ηλικίας 40-64 ετών, αλλά άλλες έρευνες υποδηλώνουν το αντίθετο.

Μια μελέτη στο Χονγκ Κονγκ, για παράδειγμα, βρήκε θετικά αποτελέσματα σε ασθενείς ηλικίας 50-64 ετών.

Μελέτες της Pfizer: Το Paxlovid βρέθηκε ότι μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου κατά 88% σε μη εμβολιασμένα άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για COVID, σύμφωνα με την εταιρεία.

“Η μεγάλη ιστορία είναι ότι λειτουργεί και σώζει αρκετές ζωές και νοσηλεία. Είναι πολύ σημαντικό να είναι χρήσιμο για τους ηλικιωμένους ασθενείς”, δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Ronen Arbel, PhD.

Η Kaitlin Edwards είναι ιατρικός συντάκτης προσωπικού με έδρα τη Νέα Υόρκη. Μπορείτε να την ακολουθήσετε στο Twitter @kaitmedwards.

Για περισσότερα νέα, ακολουθήστε το Medscape στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Που μπορεί να βοηθήσει το μασάζ

Καθημερινά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζονται μεδιατροφή

Σωματικά συμπτώματα που προδίδουν την κατάθλιψη

Η άσκηση αναπνοής 4-7-8 θα μπορούσε να είναι η λύση για ποιοτικό ύπνο

Ο Λευκός Οίκος ανακοινώνει νέα βήματα για να διευκολύνει την πρόσβαση στα από του στόματος αντιιικά φάρμακα COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα ραντεβού για φαγητό με κοιλιοκάκη είναι μια πρόκληση

Κοιλιοκάκη ραντεβού: Οι ασθενείς με κοιλιοκάκη ανέφεραν διάφορες προκλήσεις όταν βγήκαν ραντεβού, κυρίως επικοινωνία των αναγκών τους και διαχείριση των συναισθημάτων λύπης, άγχους και αμηχανίας.