Fitness

Μπορούν οι ηλικιωμένοι να κάνουν προπόνηση Crossfit;

Μπορούν οι ηλικιωμένοι να κάνουν προπόνηση Crossfit;

Το Crossfit, γνωστό για τις προπονήσεις υψηλής έντασης, τα υψηλά ποσοστά τραυματισμών και τις αμφιλεγόμενες τεχνικές προπόνησης, εγείρει το ερώτημα, αν είναι πραγματικά κάτι που πρέπει να κάνει η γιαγιά ή ο παππούς σας για να παραμείνουν σε φόρμα.

Από την επίσημη σύστασή του το 2000, το ​​Crossfit έχει κερδίσει σημαντική προσοχή για διάφορα πράγματα. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη προτού συμμετάσχετε ή ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα Crossfit.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε πριν από την ένταξη σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αυτού του τύπου. Πρώτα απ ‘όλα είναι ο τρόπος ζωής και το ιστορικό υγείας σας: Έχετε ασκηθεί πριν; Έχετε σοβαρές ιατρικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των αρθρώσεων; Λαμβάνετε φάρμακα που μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση σας; Αυτές είναι τυπικές ερωτήσεις που πρέπει να υποβληθούν από τη νέα σας εκπαιδευτική μονάδα ή τον εκπαιδευτή Crossfit. Και αυτό αποτελεί την πρώτη σας ένδειξη για το αν βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Το δεύτερο πιο σημαντικό είναι να ελέγχετε την ποιότητα κίνησής σας. Μπορείτε να περπατήσετε, να καθίσετε, να σταθείτε και να λυγίσετε με ελάχιστους φυσικούς περιορισμούς; Σε μια κοινωνία που είναι κυρίως καθιστική, πολλοί άνθρωποι έχουν φυσικούς περιορισμούς. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για άτομα άνω των 65 ετών. Η διαδικασία διαλογής πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από την πρώτη προπόνηση και πρέπει να γίνει από έναν επαγγελματία με γνώσεις και εμπειρία στην ανατομία, τη φυσιολογία ή τη μηχανική της κίνησης. Οι καλύτεροι προπονητές φέρουν πολλές πιστοποιήσεις σε μια ποικιλία επιστημονικών κλάδων και έχουν πολυετή εμπειρία.

Όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, λίγοι άνθρωποι είναι πραγματικά υπέροχοι σε οτιδήποτε ξεκινούν για πρώτη φορά. Δύο πράγματα που χαρακτηρίζουν το Crossfit είναι η δημιουργία συστηματοποιημένων πρωτοκόλλων για την εξέλιξη των ασκήσεων και τη δημιουργία μιας ισχυρής κοινότητας υποστήριξης. Το χειροκρότημα, η επευφημία και η παρακίνηση των άλλων είναι επίσης κάτι που έχει καθοριστική σημασία για την επιτυχία του αθλήματος. Εδώ, η κοινότητα είναι το παν, κανένας δεν έχει μείνει έξω, και όλοι έχουν την αίσθηση ότι είναι μέρος μιας ομάδας. Ωστόσο, μερικές φορές αυτή η κοινωνική υποστήριξη μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τα όριά τους, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πέντε τρόποι για να νικήσετε την πρόσληψη βάρους το χειμώνα

Ψυχαγωγικά αθλήματα εσωτερικού χώρου που πρέπει να δοκιμάσεις

Πανδημία ιατρικά λάθη: φορητή συσκευή μετρά την έκταση της εξάντλησης των γιατρών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μυστικά για να βελτιώσετε εύκολα τη φυσική σας κατάσταση - Τρέξιμο με διαλείμματα

Αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε τρέξιμο για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα δείτε άμεσα αποτελέσματα, αρκεί να ακολουθήσετε τις πολύτιμες συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί και θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε

Ο ιδανικός τρόπος προθέρμανσης για να μην τραυματίζονται οι μυς

Η προθέρμανση (warm up) είναι μια ευρέως αποδεκτή πρακτική η οποία προηγείται οποιασδήποτε μορφής άσκησης - γυμναστικής και θεωρείται απαραίτητη για την επίτευξη βέλτιστης απόδοσης και μείωσης του κίνδυνου τραυματισμού.

Ποιά τα οφέλη στην υγεια της γρήγορης δίαιτας του μοναχού

Οι γιατροί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να στοχεύουν σε ένα μέτριο βάρος, επειδή η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για μεταβολικές ασθένειες, όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίες είναι καταστάσεις της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων

Πώς η γυμναστική θα αποδώσει περισσότερους καρπούς

Αν είστε από εκείνους που ξεκινούν γυμναστήριο και σε λιγότερο από ένα μήνα έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια επειδή βλέπουν ότι δε μπορούν να πετύχουν τους στόχους της προπόνησης, μην απογοητεύεστε - Υπάρχει τρόπος να τα καταφέρετε και, μάλιστα, εξαρτάται απόλυτα από εσάς!