ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μητρικός θηλασμός: Μύθοι και αλήθειες 

Μητρικός θηλασμός: Μύθοι και αλήθειες 

Αν είστε μέλλουσα ή νέα μανούλα και έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον θηλασμό του μωρού σας, αλλά και τις πρώτες ημέρες με αυτό στο σπίτι, σας περιμένουμε στο σεμινάριο “Μύθοι και αλήθειες για τον μητρικό θηλασμό” που διοργανώνει το Infokids.gr με την εταιρεία ITF HELLAS Pharmaceuticals το Σάββατο 20/11, στο FUNDOM.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το μητρικό γάλα είναι ιδανική τροφή για το μωρό. Είναι η φυσική τροφή που ταιριάζει απόλυτα με τις ανάγκες του και προσαρμόζεται σε αυτές όσο το βρέφος μεγαλώνει. Είναι πλούσιο σε αμυντικά κύτταρα και παράγοντες που προστατεύουν από λοιμώξεις. Η διατροφή με μητρικό γάλα έχει πολλά οφέλη τόσο για το βρέφος όσο και για τη μητέρα.Σίγουρα οι απορίες κάθε νέας μαμάς που αποφασίζει να θηλάσει είναι πολλές και χρειάζονται σωστές και άμεσες απαντήσεις προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της.

“Ποιες είναι οι σωστές θέσεις θηλασμού”, “πώς θα κρατήσω το μωρό”, “υπάρχουν σημάδια πείνας του μωρού που πρέπει να καταλάβω”, “κλαίει συνέχεια, πεινάει” “ποια είναι τα γεύματα των πρώτων ημερών”, “έχω ανεπάρκεια γάλακτος και πώς την αντιμετωπίζω”, “με ποια γεύματα θα συμπληρώσω τον μητρικό θηλασμό” και άλλες πολλές ερωτήσεις θα βρουν απάντηση σε αυτό το σεμινάριο του infokids.gr σε συνεργασία με την ITF Hellas, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Νοεμβρίου ώρα 11:30-13:30 στον Πολυχώρο FUNDOM (Εθνάρχου Μακαρίου 2, Περιστέρι).

ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

  • Μαζι μας ο παιδίατρος κ. Ηλίας Χαραμαράς, ο οποίος θα μιλήσει για τις πρώτες ημέρες του μωρού στο σπίτι και για το τι πρέπει να προσέξουν οι νέοι γονείς.
  • Τον λόγο θα λάβει στη συνέχεια η γυναικολόγος κ. Βασιλική Σκαλαφούρη που θα μιλήσει για τη φροντίδα της λεχώνας, να λύσει απορίες και να καταρρίψει μύθους που συνδέονται με αυτή την περίοδο της ζωής της γυναίκας.
  • Φυσικά, λεπτομέρειες και διευκρινίσεις θα δώσει η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας κ. Μαρία Λεμπέση, αναφορικά τον μητρικό θηλασμό, τα σπουδαία οφέλη του, αλλά και τον ρόλο του κατά την περίοδο της πανδημίας.

Τέλος, η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Στέλλα Λορέντζου θα δείξει κάποιες ασκήσεις που μπορούν να κάνουν οι λεχώνες για καλύτερη φυσική κατάσταση και ευεξία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο θηλασμός θωρακίζει όχι μόνο το βρέφος, αλλά και τη θηλάζουσα μητέρα

Μειώνονται τα συμπτώματα της επιλόχειας κατάθλιψης όσο διαρκεί ο θηλασμός

Ο θηλασμός όπλο ενάντια στην επιλόχεια κατάθλιψη

Θηλασμός : Τα οφέλη του στην μαμά και το παιδί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ζωτικής σημασίας η υποστήριξη από ομοτίμους κατά τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής για σοβαρή ψυχική ασθένεια

Η μελλοντική μας έρευνα θα επικεντρωθεί στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο οι ομότιμοι υποστηρικτές μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ζουν με σοβαρές ψυχικές ασθένειες να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τα φάρμακά τους και να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους".

Συγκέντρωση: Η επιστημονική μέθοδος για να την ενισχύσετε

Συγκέντρωση: Σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας, μια απλή και εύκολα εφαρμόσιμη αλλαγή στη συμπεριφορά μας μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ικανότητά μας να διατηρήσουμε την εστίαση στην εργασία με την πάροδο του χρόνου.