Επιστημονικά Νέα

Ερευνητές UCLA: Δείχνει ότι ο θηλασμός μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της γνωστικής έκπτωσης

Ερευνητές UCLA: Δείχνει ότι ο θηλασμός μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της γνωστικής έκπτωσης

«Θα χρειαστούν μελλοντικές μελέτες για να διερευνηθεί η σχέση μεταξύ του ιστορικού θηλασμού των γυναικών και της γνωστικής απόδοσης σε μεγαλύτερες, γεωγραφικά διαφορετικές ομάδες γυναικών.

Νέα Μελέτη: Οι ερευνητές του UCLA βρήκαν «ανώτερη γνωστική απόδοση» μεταξύ γυναικών άνω των 50 που είχαν θηλάσει Ο θηλασμός μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα γνωστικά οφέλη για τη μητέρα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες, διεξήγαγαν μια μελέτη που διαπίστωσε ότι οι γυναίκες άνω των 50 ετών που θήλασαν τα μωρά τους είχαν καλύτερες επιδόσεις σε γνωστικά τεστ σε σύγκριση με γυναίκες που δεν είχαν θηλάσει ποτέ.

«Ενώ πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο θηλασμός βελτιώνει τη μακροπρόθεσμη υγεία και ευημερία του παιδιού, η μελέτη μας είναι μία από τις ελάχιστες που εξέτασαν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία για γυναίκες που θήλασαν τα μωρά τους», δήλωσε η Molly Fox. συγγραφέας της μελέτης, ανέφερε σε δελτίο τύπου.

«Τα ευρήματά μας, τα οποία δείχνουν ανώτερη γνωστική απόδοση μεταξύ των γυναικών άνω των 50 ετών που θήλασαν, υποδηλώνουν ότι ο θηλασμός μπορεί να είναι «νευροπροστατευτικός» αργότερα στη ζωή», πρόσθεσε. Η μελέτη, με τίτλο «Οι γυναίκες που θηλάζουν παρουσιάζουν γνωστικά οφέλη μετά την ηλικία των 50», υποστηρίζει ότι οι βιολογικές και ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις του θηλασμού, όπως η βελτιωμένη ρύθμιση του στρες, θα μπορούσαν να έχουν μακροπρόθεσμα οφέλη για τον εγκέφαλο της μητέρας.

«Επειδή έχει βρεθεί επίσης ότι ο θηλασμός βοηθά στη ρύθμιση του στρες, προάγει το δέσιμο του βρέφους και μειώνει τον κίνδυνο επιλόχειας κατάθλιψης, γεγονός που υποδηλώνει οξέα νευρογνωστικά οφέλη για τη μητέρα, υποψιαστήκαμε ότι θα μπορούσε επίσης να συσχετιστεί με μακροχρόνια ανώτερη γνωστική απόδοση για τη μητέρα επίσης», είπε η Φοξ.

Οι συμμετέχουσες στη μελέτη, όλες γυναίκες άνω των 50 ετών, ολοκλήρωσαν μια ολοκληρωμένη σειρά ψυχολογικών τεστ που μετρούν τη μάθηση, την καθυστερημένη ανάκληση, την εκτελεστική λειτουργία και την ταχύτητα επεξεργασίας.

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι όσοι είχαν θηλάσει κάποια στιγμή στη ζωή τους είχαν καλύτερες επιδόσεις και στις τέσσερις κατηγορίες σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν είχαν θηλάσει.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι ο χρόνος που αφιερώθηκε στον θηλασμό συσχετίστηκε με καλύτερες γνωστικές επιδόσεις.

«Θα χρειαστούν μελλοντικές μελέτες για να διερευνηθεί η σχέση μεταξύ του ιστορικού θηλασμού των γυναικών και της γνωστικής απόδοσης σε μεγαλύτερες, γεωγραφικά διαφορετικές ομάδες γυναικών. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε καλύτερα τις επιπτώσεις του θηλασμού στην υγεία για τις γυναίκες, δεδομένου ότι οι γυναίκες σήμερα θηλάζουν λιγότερο συχνά και για μικρότερες χρονικές περιόδους από ό,τι ασκούνταν ιστορικά», είπε η Fox.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο θηλασμός θωρακίζει όχι μόνο το βρέφος, αλλά και τη θηλάζουσα μητέρα

Θηλασμός : Τα οφέλη του στην μαμά και το παιδί

Θηλασμός: Αυξήστε την παραγωγή γάλατος με μπισκότα

Τι να κάνετε εάν το μωρό σας αποκοιμηθεί κατά τη διάρκεια θηλασμού

Σχέση του θηλασμού με τον νεογνικό ίκτερο

Χρήσιμα μυστικά για το θηλασμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι άνδρες που μιλούν με μεγαλύτερη ένταση μεταδίδουν πιο εύκολα την covid-19, σύμφωνα με ερευνητές στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο

Αυτά τα αποτελέσματα, σημείωσαν οι συγγραφείς της μελέτης, ενώ υποστηρίζουν περαιτέρω διερεύνηση της έντασης της φωνής και του CO2 ως δείκτες κινδύνου μόλυνσης σε εσωτερικούς χώρους.

Ο αντίκτυπος της ημικρανίας με αύρα στην κίνηση

Ημικρανία με αύρα: Οι ασθενείς με ημικρανία με αύρα εμφάνισαν μεγαλύτερη καθυστέρηση απόκρισης και άλλες υποομάδες ημικρανίας κατά την αξιολόγηση της ισορροπίας μετά από απροσδόκητες διαταραχές του εδάφους.

Τεστ ανιχνεύει τα πρώιμα στάδια άνοιας

Άνοια Αλτσχάιμερ τεστ: Αυτή η πρώιμη ανίχνευση είναι κρίσιμη για την αποτελεσματική θεραπεία, ειδικά καθώς αναπτύσσονται και εγκρίνονται νέες θεραπείες για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται με διπλάσιο ρυθμό από τη Δέλτα

Μετάλλαξη Όμικρον: Η παραλλαγή αυτή δείχνει να ξαπλώνεται με διπλάσιο ρυθμό από ό,τι η παραλλαγή Delta, κυρίως λόγω ενός συνδυασμού μεταδοτικότητας και της ικανότητας να αποφεύγει την ανοσολογική άμυνα του σώματος, αναφέρουν οι επιστήμονες.

Πώς αναπτύσσεται ένα μωρό μέσα στη μήτρα - στάδια ανάπτυξης από τη σύλληψη έως τη γέννηση

Μήνας 10 (Εβδομάδες 37 έως 40) Αυτόν τον τελευταίο μήνα το έμβρυο προετοιμάζεται για τη γέννηση. Μπορεί να είναι μέχρι 20 ίντσες και βάρος περίπου 3,50 κιλά. Επειδή ο χώρος είναι στενός, μπορεί να γίνει αισθητή λιγότερη κίνηση, λέει η κλινική του Κλίβελαντ. -

Αυξήθηκε η πίεση το 2020 για το 27% των Αμερικανών λόγω lockdown

Υπέρταση κορωνοϊός: Δεδομένα που καλύπτουν σχεδόν μισό εκατομμύριο μεσήλικες Αμερικανούς δείχνουν ότι περίπου το 27% είδε την αρτηριακή του πίεση να αυξάνεται σημαντικά το 2020 μετά την εμφάνιση περιορισμών για την COVID-19 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.