ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μικροβίωμα Έρευνα: Μπορεί η υγεία του εντέρου σας να επηρεάσει την προσωπικότητά σας;

Μικροβίωμα Έρευνα: Μπορεί η υγεία του εντέρου σας να επηρεάσει την προσωπικότητά σας;

Το μικροβίωμα του εντέρου είναι συνήθως σταθερό κατά το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής ενός ατόμου, εκτός εάν ένα άτομο παίρνει αντιβιοτικά ή υπάρχει γαστρεντερικό πρόβλημα, σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης.

Μικροβίωμα Έρευνα: Τα μικρόβια στο έντερό σας μπορεί να παίζουν ρόλο σε ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, σύμφωνα με μια πρόσφατη διερευνητική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Clarkson.Οι συγγραφείς της μελέτης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrient, είπαν ότι σκοπός της μελέτης ήταν να εντοπίσει πιθανές συσχετίσεις μεταξύ της μικροχλωρίδας του εντέρου και της μακροχρόνιας προδιάθεσης ενός ατόμου, γνωστής ως χαρακτηριστικό, για πνευματική και σωματική ενέργεια και κόπωση. “Αν και εξακολουθούμε να μαθαίνουμε για τη σύνδεση εντέρου-εγκεφάλου, με βάση αυτά τα διερευνητικά ευρήματα μπορούμε να δούμε ότι μπορεί να υπάρχει σύνδεση μεταξύ των βακτηρίων του εντέρου και της ενέργειας και της κόπωσης σε επίπεδο χαρακτηριστικών”.

Ο Ali Boolani, ο οποίος διεξήγαγε την έρευνα μαζί με αρκετούς συναδέλφους από διάφορα Πανεπιστήμια, είπε στο Fox News.

Ο Boolani, ο οποίος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Clarkson, και η ομάδα ερευνητών του, δήλωσαν στη δημοσιευμένη έκθεση ότι τα ευρήματα παρέχουν στοιχεία ότι τα τέσσερα χαρακτηριστικά: ψυχική ενέργεια (ME), νοητική κόπωση (MF), σωματική ενέργεια ( Η PE) και η σωματική κόπωση (PF), μπορεί να έχουν μοναδικά αλλά επικαλυπτόμενα προφίλ βακτηρίων του εντέρου.

Σε μια ανακοίνωση σχετικά με τη μελέτη, οι ερευνητές εξήγησαν ότι χιλιάδες διαφορετικοί τύποι βακτηρίων ζουν στο έντερο και αποτελούν αυτό που είναι γνωστό ως μικροβίωμα του εντέρου. Παράγοντες όπως οι διατροφικές συνήθειες, το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας και η κατάσταση της υγείας μπορούν να καθορίσουν τον αριθμό κάθε τύπου βακτηρίων, σύμφωνα με την απελευθέρωση.

Το μικροβίωμα του εντέρου είναι συνήθως σταθερό κατά το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής ενός ατόμου, εκτός εάν ένα άτομο παίρνει αντιβιοτικά ή υπάρχει γαστρεντερικό πρόβλημα, σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης.

Ομοίως, σημείωσαν ότι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας είναι επίσης σταθερά και μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να αλλάξουν.

Οι ερευνητές διερεύνησαν μια σχέση μεταξύ των δύο και σύμφωνα με την έκθεση, οι συγγραφείς βρήκαν μια πιθανή συσχέτιση.

Οι συγγραφείς διαπίστωσαν ότι διαφορετικά βακτήρια συσχετίστηκαν με ορισμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας.

Τα βακτήρια που εκτελούν μεταβολικές λειτουργίες συσχετίζονται συχνότερα με αισθήματα ενέργειας, ενώ τα βακτήρια που σχετίζονται με τη φλεγμονή συσχετίζονται συχνότερα με αισθήματα κόπωσης.

Ένα βακτήριο συσχετίστηκε με τρία από τα τέσσερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, αλλά κανένα δεν σημειώθηκε μεταξύ και των τεσσάρων χαρακτηριστικών, είπαν οι συγγραφείς στη μελέτη.

Ο Boolani είπε στο Fox News ότι τα ευρήματα ρίχνουν φως στην ανάγκη εξερεύνησης του μικροβιώματος του εντέρου για να δούμε αν καθορίζει τη διάθεση και τις γνωστικές αποκρίσεις σε διάφορες διατροφικές παρεμβάσεις, αντί να εστιάζει μόνο στους νευροδιαβιβαστές.

Η μελέτη εξέτασε 20 σωματικά δραστήριους ενήλικες.

Ο Boolani και οι συνεργάτες του σημείωσαν ότι απαιτούνται μεγαλύτερες μελέτες για να επιβεβαιωθούν αυτά τα διερευνητικά ευρήματα.

«Αυτά τα νέα ευρήματα υποστηρίζουν την προηγούμενη δουλειά μου, όπου αναφέρουμε ότι τα συναισθήματα ενέργειας συνδέονται με μεταβολικές διεργασίες, ενώ τα αισθήματα κόπωσης συνδέονται με φλεγμονώδεις διεργασίες».

Είπε επίσης ο Μπουλάνι: «Εφόσον εξακολουθούμε να μαθαίνουμε για το μικροβίωμα του εντέρου, δεν ξέρουμε αν, αν προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς μας, μπορεί να δούμε μια αλλαγή στο μικροβίωμα του εντέρου ή αν προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το μικροβίωμα του εντέρου μας, μπορεί να αλλάξουμε επίσης το χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς μας».

Ο Boolani και η ερευνητική του ομάδα σχεδιάζουν να αντιγράψουν τη μελέτη με μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων, με δείγματα από πολύ μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων τόσο στο Clarkson όσο και στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η μικροχλωρίδα του εντέρου σχετίζεται με τη γνωστική γήρανση

Η υγεία του εντέρου παίζει ρόλο στην γνωστική λειτουργία μας;

Είναι τα "καλά μικρόβια" κλειδί για την υγεία του εγκεφάλου;

Άσκηση: To ενδοκανναβινοειδές σύστημα συνεργάζεται με την μικροχλωρίδα του εντέρου για αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έρευνα εμβολίων mRNA κέρδισε το Νόμπελ Ιατρικής τη Δευτέρα

«Νομίζω ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικά καλή εστίαση για το Βραβείο Ειρήνης φέτος» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταν Σμιθ, επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης, μετά από ένα χρόνο ακραίων καιρικών φαινομένων σε όλο τον κόσμο. Για το Βραβείο Οικονομίας, η έρευνα για την ανισότητα εισοδήματος και πλούτου θα μπορούσε να τιμηθεί.

Πώς αντιμετωπίζεται και τι πρέπει να γνωρίζετε για το πιάσιμο νεύρου;

Πιάσιμο νεύρου: Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα τσιμπημένου νεύρου, μια κατάσταση κατά την οποία ένα νεύρο συμπιέζεται λόγω της πίεσης που ασκείται από οστά, μύες, τένοντες ή χόνδρο. Ένα τσιμπημένο νεύρο μπορεί να είναι μια επώδυνη και απογοητευτική κατάσταση. 

Πώς να κάνετε σεξ κατά το 1ο, 2ο και 3ο τρίμηνο εγκυμοσύνης;

Σεξ εγκυμοσύνη: Για πολλούς, το σεξ και η εγκυμοσύνη δεν πάνε μαζί. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που τρομάζουν τα ζευγάρια για την έκβασή του. 

Λάθη που προκαλούν αύξηση βάρους μετά το δείπνο

Αύξηση βάρους: Οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να ακολουθήσουμε μια υγιεινή ρουτίνα για να διατηρήσουμε το βάρος μας και να έχουμε μια υγιή σωματική διάπλαση, συμπεριλαμβανομένης της ισορροπημένης διατροφής, της άσκησης και της κατανάλωσης θρεπτικών τροφών.