ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Metropolitan General: Σπάνια καρδιοχειρουργική επέμβαση σε 23χρονη

Metropolitan General: Σπάνια καρδιοχειρουργική επέμβαση σε 23χρονη

Σε σπάνια επιτυχημένη καρδιοχειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς υποβλήθηκε μια ασθενής 23 ετών.

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη και σπάνια επιτυχημένη καρδιοχειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς υποβλήθηκε μια ασθενής 23 ετών από τη Βενεζουέλα, στο  Metropolitan General από τον Καρδιοχειρουργό Νεαρών και Μέσης Ηλικίας Ενηλίκων, κ. Θεόφιλο Κωλέττη.

Η ασθενής γεννήθηκε με μια σπάνια συγγενή πάθηση της καρδιάς που ονομάζεται «Μερική ανώμαλη εκβολή των πνευμονικών φλεβών και μεσοκολπική επικοινωνία φλεβώδους τύπου (Partial anomalous pulmonary vein drainage and sinus venosus atrial septal defect)». Κατά την ανατομική αυτή ανωμαλία οι τρεις δεξιές πνευμονικές φλέβες αντί να εκβάλλουν στον αριστερό κόλπο που πρέπει φυσιολογικά, εκβάλλουν στην άνω κοίλη φλέβα ενώ ταυτόχρονα συνυπάρχει μια επικοινωνία (τρύπα) μέσα στην καρδιά που δημιουργεί διαφυγή μεταξύ του αριστερού και δεξιού κόλπου.

  • Η ασθενής παρότι ασυμπτωματική για πολλά χρόνια, είχε σοβαρές επιπτώσεις στην καρδιά με διάταση της δεξιάς κοιλίας και χωρίς άμεση χειρουργική επέμβαση θα κατέληγε σε καρδιακή ανεπάρκεια και σε μεταμόσχευση καρδιάς.Κατά την επέμβαση έγινε ολική διόρθωση της ανωμαλίας με εκτροπή της κυκλοφορίας των τριών δεξιών πνευμονικών φλεβών στον αριστερό κόλπο και σύγκλειση της μεσοκολπικής επικοινωνίας χρησιμοποιώντας αυτόλογο περικαρδιακό μόσχευμα από την ίδια την ασθενή, ενώ με αντίστοιχο περικαρδιακό εμβάλωμα έγινε πλαστική διεύρυνση της άνω κοίλης φλέβας για αποφυγή στένωσης στο μέλλον. Με την τεχνική αυτή του διπλού περικαρδιακού εμβαλώματος έγινε πλήρης διόρθωση και η ασθενής δε θα χρειαστεί κάποια άλλη επέμβαση στο μέλλον.

Η ασθενής με τη μέθοδο ταχείας ανάρρωσης “Fast-track cardiac surgery” που εφαρμόζεται σε όλους τους νεαρούς και μέσης ηλικίας ασθενείς, υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς και εξήλθε από το νοσοκομείο με συνολικό χρόνο νοσηλείας τέσσερις ημέρες! Ο κύριος Θεόφιλος Κωλέττης είναι Καρδιοχειρουργός στο Metropolitan General με ειδίκευση στις παθήσεις νεαρών και μέσης ηλικίας ενηλίκων, συγγενείς και επίκτητες καρδιοπάθειες ενηλίκων, όπως βαλβιδοπάθειες, ανευρύσματα αορτής, στεφανιαία νόσος σε νεαρούς ενήλικες, σπάνιες εκ γενετής παθήσεις κ.λπ. Έχει εκπαίδευση και πολυετή εμπειρία στις Η.Π.Α και στη Μεγάλη Βρετανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια: Πρόληψη και αντιμετώπιση

Πλεονεκτήματα της ρομποτικής χειρουργικής αποκατάστασης κηλών του κοιλιακού τοιχώματος

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το αδένωμα επινεφριδίου

Νέο προηγμένο διαγνωστικό κέντρο HealthSpot στην Κηφισιά

Τι είναι η διαγνωστική εξέταση θώρακος χωρίς ακτινοβολία;

Πλήρεις Έλεγχοι Μαστού σε ειδικές τιμές για όλες τις γυναίκες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η άσκηση ανακουφίζει τα συμπτώματα κατάθλιψης & άγχους

Αθλητισμός: Τα συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους συχνά βελτιώνονται με την άσκηση. Ακολουθούν μερικές ρεαλιστικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε και να παραμείνετε κινητοποιημένοι.

Μυϊκή δυστροφία Duchenne: Πώς προκαλεί προβλήματα στον καρδιακό ρυθμό

Μυϊκή δυστροφία Duchenne: Ανωμαλίες στις πρωτεΐνες που είναι υπεύθυνες για τη μετάδοση ηλεκτρικών σημάτων στην καρδιά πιθανότατα προκαλούν μη φυσιολογικούς καρδιακούς ρυθμούς σε ασθενείς με μυϊκή δυστροφία Duchenne (DMD), δείχνει μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο eLife. Τα ευρήματα εξηγούν γιατί έως και το 60% των ασθενών με DMD έχουν δυνητικά απειλητικές για τη ζωή τους ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού και προτείνουν πιθανές παρεμβάσεις θεραπείας.

Νέο κεφάλαιο στην ανοσολογία η ανακάλυψη Β κυττάρων στους πνεύμονες

Ανοσολογία: Πώς μπορούμε να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού όπως η γρίπη και ο COVID-19; Επιστήμονες από το Inserm, το CNRS και το Aix-Marseille Université στο Κέντρο Ανοσολογίας Marseille-Luminy ανοίγουν νέες προοπτικές στον τομέα, με την ενεργοποίηση των κυττάρων Β μνήμης απευθείας στους πνεύμονες. Η έρευνά τους, που ενισχύει τις θεμελιώδεις γνώσεις στον τομέα της ανοσολογίας, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Immunity.

Το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής θα μπορούσε να έχει γεωπολιτικές επιπτώσεις στη ναυτιλία

Ενώ οι διαδρομές θα μπορούσαν να σημαίνουν εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων για το διεθνές εμπόριο, σημαίνουν επίσης ότι το μεταβαλλόμενο κλίμα στην Αρκτική θα θέσει σε κίνδυνο πολλά είδη που ζουν σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.