ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μετάλλαξη Όμικρον: Κυρίαρχη η Όμικρον στη Δανία που καταγράφει σήμερα ρεκόρ κρουσμάτων

Μετάλλαξη Όμικρον: Κυρίαρχη η Όμικρον στη Δανία που καταγράφει σήμερα ρεκόρ κρουσμάτων

Μετάλλαξη Όμικρον: «Παρατηρούμε μια εξέλιξη της επιδημίας, με απόλυτο ρεκόρ μολύνσεων σήμερα», σημείωσε ο Δανός υπουργός Υγείας.

Αριθμό ρεκόρ 13.558 νέων κρουσμάτων κατέγραψε σήμερα η Δανία, με την νέα παραλλαγή Όμικρον να είναι πλέον επικρατής, λιγότερο από έναν μήνα μετά την πρώτη ανίχνευσή της στη χώρα. Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μάγκνους Χένικε, στο Twitter, η δανέζικη Αρχή Ελέγχου των Μεταδοτικών Νόσων (SSI) «θεωρεί ότι η ‘Ομικρον είναι στο εξής η κυρίαρχη παραλλαγή και είναι σε αύξηση». «Παρατηρούμε μια εξέλιξη της επιδημίας, με απόλυτο ρεκόρ μολύνσεων σήμερα», σημείωσε ο Δανός υπουργός.

Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού εξαπλώνεται με αλματώδη ταχύτητα

Όπως ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση, στο Παρίσι παραπάνω από μία στις τρείς μολύνσεις φαίνεται στο εξής να συνδέονται με την ‘Ομικρον.

Την ίδα ώρα, οι υγειονομικές αρχές στην Νορβηγία ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων της Όμικρον τετραπλασιάστηκε σε μια μόλις εβδομάδα. Ειδικότερα, από λίγο περισσότερα από 900 κρούσματα στις 13 Δεκεμβρίου, η χώρα κατέγραψε την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 3.871.

Τα κρούσματα της Όμικρον διπλασιάζονται κάθε 1,5 έως 3 ημέρες

Νωρίτερα την Τρίτη 21/12, ο επικεφαλής τμήματος Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,  Δρ Χανς Κλούγκε, προειδοποίησε τις χώρες να προετοιμαστούν για μια «σημαντική αύξηση» των κρουσμάτων κορωνοϊού σε ολόκληρη την ήπειρο λόγω της παραλλαγής Omicron, η οποία είναι ήδη κυρίαρχη σε αρκετές χώρες. «Βλέπουμε άλλη μια θύελλα να έρχεται», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βιέννη. «Μέσα σε μερικές εβδομάδες, η Omicron θα κυριαρχήσει σε περισσότερες χώρες της περιοχής, ωθώντας τα ήδη εκτεταμένα συστήματα υγείας περαιτέρω στο χείλος του γκρεμού».

Αν και πολλά παραμένουν ακόμη άγνωστα για την Omicron, ο Kluge σημείωσε ότι φαίνεται να είναι πιο μολυσματική από τις προηγούμενες παραλλαγές, οδηγώντας σε «ποσοστά μετάδοσης που δεν είχαμε δει προηγουμένως» σε χώρες με σημαντικό αριθμό κρουσμάτων όμικρον. Σε αυτές τις χώρες, τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον διπλασιάζονται κάθε 1,5 έως 3 ημέρες.

Επικρατής κατά 73,2 % η παραλλαγή Όμικρον στις ΗΠΑ

Εντωμεταξύ, στις ΗΠΑ, η Όμικρον είναι ήδη επικρατής, αφού το 73,2% των νέων μολύνσεων κορωνοϊού την εβδομάδα 13 έως 18 Δεκεμβρίου συνδέονται με την Όμικρον, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ΠΟΥ προειδοποεί τις χώρες της Ευρώπης για την Όμικρον: "Βλέπουμε άλλη μία θύελλα να έρχεται"

500 εκατ. δωρεάν rapid test στον αγώνα κατά της Covid για τις ΗΠΑ

500% αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 14 ημέρες στη Νιγηρία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το παράδοξο της συσχέτισης μεταξύ μάσκας και μεταδοτικότητας της Covid

Covid μάσκα: Τα τυπικά μοντέλα λοίμωξης τείνουν να εστιάζουν μόνο σε καταστάσεις ασθενειών, παραβλέποντας τη δυναμική ενός πολύπλοκου παραδόξου. Ενώ η κάλυψη μειώνει τα ποσοστά μετάδοσης και κατά συνέπεια τον επιπολασμό της νόσου, η μείωση της νόσου αναστέλλει τη χρήση μάσκας, προάγοντας έτσι την επιδημική αναζωπύρωση.

Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις Παραμελημένες Τροπικές Ασθένειες

Παραμελημένες Τροπικές Ασθένειες (NTD): Πρόκειται για μια διαφορετική ομάδα 20 παθήσεων που προκαλούνται από μια ποικιλία παθογόνων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των ιών, βακτηρίων, παρασίτων, μυκήτων και τοξινών.

Τι είναι η ωμοφαγική διατροφή και γιατί να τη δοκιμάσουμε;

Raw food diet: Η ωμοφαγική δίαιτα μπορεί να φαίνεται σαν ένας ακραίος τρόπος διατροφής, αλλά πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για την υγεία σας από το να καταναλώνετε τρόφιμα που έχουν υποστεί επεξεργασία ή μαγειρευτεί.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Η ευλογιά των πιθήκων δεν αποτελεί επί του παρόντος παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία

ΠΟΥ: Ο επικεφαλής του ΠΟΥ σημείωσε ότι η Επιτροπή είχε επισημάνει ότι η ευλογιά των πιθήκων κυκλοφορεί σε πολλές αφρικανικές χώρες εδώ και δεκαετίες και έχει παραμεληθεί από την άποψη της έρευνας, της προσοχής και της χρηματοδότησης.

Τα ταξίδια μπορούν να προσφέρουν πραγματικά οφέλη για την ψυχική υγεία

Ταξιδιωτική θεραπεία: Οι ιατροί μπορούν να συστήσουν θεραπείες άνοιας όπως μουσικοθεραπεία, άσκηση, γνωστική διέγερση, θεραπεία αναπόλησης, αισθητηριακή διέγερση και προσαρμογές στις ώρες γευμάτων και στο περιβάλλον του ασθενούς, ενώ όλα αυτά τα βρίσκουμε συχνά στις διακοπές.

Ανακάλυψη τεστ αίματος για τον καρκίνο του ήπατος

Καρκίνος: Με την αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας και διαβήτη, η επίπτωσή της αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με NAFLD έχουν έως και δεκαεπτά φορές αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ήπατος.

Αυξημένος επιπολασμός πονοκεφάλων στους εφήβους κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πονοκέφαλος κορωνοϊός: Πάνω από το ένα τρίτο των μαθητών που έλαβαν διαδικτυακά μαθήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 ανέφεραν επιδείνωση των συμπτωμάτων κεφαλαλγίας ή νέας εμφάνισης πονοκεφάλων.