Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μελέτη ύπνος: Σημαντικός ο προγραμματισμός του ύπνου στις μικρές ηλικίες

Μελέτη ύπνος: Σημαντικός ο προγραμματισμός του ύπνου στις μικρές ηλικίες

Μελέτη ύπνος: Η Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής του Ύπνου προτείνει ήδη τα παιδιά του νηπιαγωγείου να κοιμούνται 10 έως 13 ώρες, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τη διάρκεια του ύπνου των νηπίων σε περιόδους διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων και έβαλαν τους δασκάλους των παιδιών να αξιολογήσουν τη μετάβασή τους στο επίσημο σχολείο, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό Pediatrics. Οι δάσκαλοι δεν ήξεραν πόσο κοιμόταν κάθε παιδί κατά τη διάρκεια της νύχτας. “Όσο πιο σταθερά κοιμούνται τα παιδιά 10+ ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας, τόσο καλύτερες είναι οι σχέσεις των παιδιών με τους συνομηλίκους τους, οι σχέσεις με τους δασκάλους τους, η συνολική ακαδημαϊκή επίδοση και η αναγνώριση της όρασης των λέξεων και των γραμμάτων”, δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Douglas Teti.

Προγραμματισμός ύπνου

Η Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής του Ύπνου προτείνει ήδη τα παιδιά του νηπιαγωγείου να κοιμούνται 10 έως 13 ώρες, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας. “Αυτό υποδηλώνει ότι το να αναπληρώσεις τον ανεπαρκή νυχτερινό ύπνο επιτρέποντας στο παιδί του να κοιμάται κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν θα βοηθήσει τα παιδιά στη μετάβασή τους στο νηπιαγωγείο. προσπαθήστε να το κάνετε αυτό όσο το δυνατόν πιο συνεπές τις νύχτες”, είπε ο Τέτι. Οι μέθοδοι της μελέτης είναι ισχυρές και υποστηρίζουν αυτό που μπορεί να δει κανείς σε κλινικά περιβάλλοντα καθώς και σε ευρύτερη παιδιατρική έρευνα, δήλωσε ο ψυχολόγος Ariel A. Williamson, ειδικός στον παιδικό ύπνο στο τμήμα παιδικής και εφηβικής ψυχιατρικής και συμπεριφορικών επιστημών στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας. Ο Williamson δεν συμμετείχε στη μελέτη.

Εάν έχετε ένα παιδί που πλησιάζει στο νηπιαγωγείο το φθινόπωρο, ίσως είναι η ώρα να ξεκινήσετε καλές συνήθειες ύπνου. Κατά τη διάρκεια του έτους, ήταν οι συνήθειες ύπνου της εποχής που οδήγησαν στο νηπιαγωγείο που έκαναν τη μεγαλύτερη διαφορά, σύμφωνα με τη μελέτη. “Η παρέμβαση θα πρέπει να ξεκινήσει πριν ξεκινήσει το νηπιαγωγείο τον Σεπτέμβριο”, είπε ο Τέτι. “Οι γονείς θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να κοιμούνται όσο το δυνατόν περισσότερο, αν όχι όλο, σε τακτική βάση κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου των παιδιών.

Έναρξη καλών συνηθειών ύπνου

Τα αποτελέσματα της μελέτης δεν σημαίνουν ότι τα παιδιά προσχολικής ηλικίας ή μικρότερης ηλικίας θα πρέπει να αρχίσουν να απογαλακτίζουν τον υπνάκο, που είναι σημαντικός κατά την παιδική ηλικία, είπε ο Τέτι. “Για πολλά μικρά παιδιά, ο μεσημεριανός ύπνος είναι τυπικός αναπτυξιακά· ωστόσο, καθώς πλησιάζει η μετάβαση στο νηπιαγωγείο, οι οικογένειες μπορεί να θέλουν να περιορίσουν τους ημερήσιους μεσημεριανούς ύπνους για να σταθεροποιήσουν τον ύπνο τη νύχτα”, είπε ο Williamson.

Εάν το παιδί σας μεταβαίνει στο νηπιαγωγείο, η Teti προτείνει να εφαρμόσετε ένα 9 μ.μ. ή νωρίτερα η ώρα του ύπνου και η εργασία για να έχει το μεγαλύτερο μέρος του ύπνου του παιδιού το βράδυ. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για ορισμένες οικογένειες να το υποστηρίξουν, ειδικά όταν οι ενήλικες έχουν μη τυπικές ώρες εργασίας, παραδέχτηκε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο Teti πρότεινε να στηριχθεί σε άλλους φροντιστές ή μέλη της οικογένειας για υποστήριξη. Εκτός από την τήρηση της προηγούμενης ώρας ύπνου, μπορεί να είναι χρήσιμο να αποφύγετε – όχι να εξαλείψετε – τη χρήση οθονών, είπε ο Teti. Ωστόσο, πρόσθεσε, οθόνες όπως τηλεοράσεις, βιντεοπαιχνίδια και ταμπλέτες θα πρέπει να εξαλειφθούν εντελώς τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τον ύπνο.

Είναι επίσης σημαντικό να συμμετέχετε στην ώρα του ύπνου, κάνοντας μια ρουτίνα που είναι συνεπής και προετοιμάζει το παιδί για ύπνο, είπε η Teti. Αυτό μπορεί να σημαίνει να κάνετε μπάνιο, να διαβάζετε βιβλία, να μιλάτε ήσυχα και να δημιουργείτε ένα ήρεμο περιβάλλον, πρότεινε. Αυτό το τακτικό πρόγραμμα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη διάρκεια του ύπνου των παιδιών κατά τη διάρκεια της νύχτας, είπε ο Williamson. “Η καθιέρωση μιας σταθερής ρουτίνας πριν τον ύπνο… θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενθάρρυνση ενός τακτικού προγράμματος ύπνου και στην προώθηση της βέλτιστης διάρκειας ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας, ειδικά στην πρώιμη παιδική ηλικία”, είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ΠΟΥ συγκαλεί Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης για την ευλογιά των πιθήκων

Χημικές ουσίες σε καλλυντικά συνδέονται με πρόωρη γέννα

Πώς έχει αλλάξει τη ζωή μας η βιομηχανία της ευεξίας;

ΕΟΔΥ Rapid Test: Τα σημεία δωρεάν ελέγχου Covid-19 σήμερα 14/07

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί οι επιζώντες από καρκίνο διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ασθένειας στη ζωή τους;

Επιζώντες από καρκίνο: Οι επιζώντες από καρκίνο κουβαλούν μαζί τους μια ευθραυστότητα για το υπόλοιπο της ζωής τους που τους θέτει σε υψηλότερο κίνδυνο για νέες ασθένειες.

Κάσιους: Ένας γευστικός σύμμαχος για την υγεία της καρδιάς σας

Κάσιους: Χάρη στα υγιή λίπη, το μαγνήσιο, τις φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά τους, τα κάσιους μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης, στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στη μείωση της φλεγμονής και στην προστασία των κυττάρων.

Μελέτη ψωρίασης δείχνει υψηλό επίπεδο συμπτωμάτων αρθρίτιδας

Ψωρίαση: Το ποσοστό του 25% επιβεβαιώνει τις υπάρχουσες γνώσεις ότι έως και το ένα τρίτο θα αναπτύξει ψωριασική αρθρίτιδα (ΨΑ), η οποία προκαλεί φλεγμονή και επώδυνες αρθρώσεις και τένοντες.

Κροκέτες με γαρίδες και ρύζι 

Θαλασσινά συνταγή: Οι κροκέτες με γαρίδες και ρύζι είναι ένα νόστιμο και γευστικό πιάτο που είναι τέλειο για μια ειδική περίσταση ή απλώς για ένα ζεστό δείπνο στο σπίτι.

Οι φοβίες των ενηλίκων εμφανίζονται ως διαφορές στον εγκέφαλο

Φοβίες εγκέφαλος: Δεδομένου ότι πολλές παιδικές φοβίες διαλύονται στην ενήλικη ζωή, οι μεγάλες δομικές αλλαγές που παρατηρούνται στις μαγνητικές τομογραφίες ενηλίκων μπορεί να αντικατοπτρίζουν μια πιο επίμονη μορφή της αγχώδους διαταραχής.

Close Icon