ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μελέτη: Το εμβόλιο για Covid-19 διασφαλίζει μεγαλύτερη ανοσία στον οργανισμό μας

Μελέτη: Το εμβόλιο για Covid-19 διασφαλίζει μεγαλύτερη ανοσία στον οργανισμό μας

Μελέτη: Για να μελετήσει το νέο αναμνηστικό εμβόλιο, η Pfizer συνέκρινε τα αποτελέσματα για τους ενήλικες που το έλαβαν με εκείνους που έλαβαν μια τέταρτη δόση του αρχικού εμβολίου για τον COVID.

Η λήψη ενός ενημερωμένου ενισχυτικού για τον COVID-19 είναι πιθανό να ενισχύσει σημαντικά την προστασία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που κυκλοφόρησε την Παρασκευή η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer. Η είδηση ​​επιβεβαιώνει την απόφαση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ να εγκρίνει το δισθενές αναμνηστικό χωρίς πρώτα να απαιτηθούν δοκιμές σε ανθρώπους, ανέφερε το Associated Press.

Το εμβόλιο για τον covid-19 ενισχύει την προστασία του οργανισμού μας

Ο ενισχυτής τροποποιήθηκε για να στοχεύει την κυρίαρχη πλέον παραλλαγή του όμικρον μαζί με τον αρχικό ιό και καθαρίστηκε με βάση μελέτες παρόμοιας βολής που στόχευε μια προηγούμενη παραλλαγή, σύμφωνα με το AP. Τα νέα δεδομένα “μας καθησυχάζουν ότι αυτή ήταν μια καλή απόφαση να προχωρήσουμε σε αυτό το δισθενές εμβόλιο”, δήλωσε στο AP ο επικεφαλής εμβολίων της FDA, Δρ. Πίτερ Μαρκς. «Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα να σκεφτούν οι άνθρωποι να βγουν έξω και να λάβουν τον ενημερωμένο ενισχυτή», είπε.

Για να μελετήσει το νέο αναμνηστικό, η Pfizer συνέκρινε τα αποτελέσματα για τους ενήλικες που το έλαβαν με εκείνους που έλαβαν μια τέταρτη δόση του αρχικού εμβολίου για τον COVID. Το νέο ενισχυτικό συνδυάζει εμβόλια για το αρχικό στέλεχος COVID-19 και το κυρίαρχο πλέον στέλεχος omicron BA.5. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω που έλαβαν το νέο διδύναμο εμβόλιο της Pfizer είχαν επίπεδα αντισωμάτων τέσσερις φορές υψηλότερα από αυτά που έκαναν άλλη δόση του αρχικού εμβολίου, ανέφερε το AP.

Όσοι έλαβαν το νέο αναμνηστικό είχαν επίπεδα αντισωμάτων 13 φορές υψηλότερα από ό,τι πριν από την εμβολιασμό. Οι νεότεροι ενήλικες που δεν είχαν λάβει εμβόλιο για περίπου 11 μήνες είδαν επίσης βελτιωμένα αντισώματα, περίπου 9,5 φορές αύξηση. Η Pfizer είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πόση προστασία στον πραγματικό κόσμο παρέχουν τα αντισώματα και πόσο καιρό θα διαρκέσει η προστασία. Η μελέτη συνεχίζεται.

Ενώ η αποτελεσματικότητα του εμβολίου τείνει να μειώνεται με τον καιρό και την εμφάνιση νέων παραλλαγών, τα αρχικά εμβόλια για τον COVID εξακολουθούν να προσφέρουν ισχυρή προστασία από σοβαρές ασθένειες και θάνατο, ειδικά σε νεότερους και υγιέστερους ανθρώπους, ανέφερε το AP. Από τον Σεπτέμβριο, 26,3 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν λάβει μια ενημερωμένη ενίσχυση, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Οι υπεύθυνοι δημόσιας υγείας ενθαρρύνουν άλλους να το κάνουν.

Αυτός ο χειμώνας θα μπορούσε να φέρει την εξάπλωση μιας τριάδας σοβαρών ιών, ένα άλλο κύμα COVID-19, μια ασυνήθιστα πρώιμη και σκληρή εποχή γρίπης και την εξάπλωση του αναπνευστικού ιού RSV, ανέφερε το AP. Ενώ το εμβόλιο της Pfizer είναι διαθέσιμο για τις ηλικίες 5 ετών και άνω, ένα παρόμοιο δισθενές εμβόλιο από τη Moderna είναι για τις ηλικίες 6 και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η κατάσταση του εμβολιασμού covid πολώνει τον πληθυσμό

Εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού δημιουργεί με ασφάλεια ανοσία κατά του όγκου

Η Ιταλία θα αποκαταστήσει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που δεν συμμορφώθηκαν με τις εντολές για το εμβόλιο COVID

Μαρία Θεοδωρίδου: Ο έγκαιρος αναμνηστικός εμβολιασμός πιο σημαντικός από τον τύπο εμβολίου [vid]

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι οι εγκέφαλοι με περισσότερη βιταμίνη D λειτουργούν καλύτερα

"Αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερη έρευνα για να προσδιορίσουμε τη νευροπαθολογία με την οποία συνδέεται η βιταμίνη D στον εγκέφαλο πριν αρχίσουμε να σχεδιάζουμε μελλοντικές παρεμβάσεις".

Η καταπολέμηση του καρκίνου είναι πιο αποτελεσματική την αυγή, διαπιστώνει μελέτη

Οι ερευνητές θέλουν τώρα να επιβεβαιώσουν και να βελτιώσουν αυτά τα πρώτα ευρήματα μέσω κλινικών μελετών. Ωστόσο, η ίδια η ιδέα ότι μια θεραπεία μπορεί να γίνει πιο ισχυρή ανάλογα με την ώρα της ημέρας ανοίγει κάποιες εκπληκτικές δυνατότητες.

Νέες ανακαλύψεις για τον αισθητηριακό φλοιό και τους νευρώνες

Εγκέφαλος: Τα νέα ευρήματα σχετικά με τις νευρωνικές δραστηριότητες σε αυτή την περιοχή του εγκεφάλου θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα για την περαιτέρω ανάπτυξη και χρήση των λεγόμενων νευροπροθέσεων.

Πώς επηρεάζεται ο σίδηρος από την ηλικία;

Σίδηρος: Η κατανόηση του τοπίου της γονιδιακής έκφρασης κατά τη διάρκεια της συσσώρευσης σιδήρου που σχετίζεται με την ηλικία μπορεί να μας βοηθήσει να αποσαφηνίσουμε τις μοριακές οδούς και τις πιθανές προληπτικές στρατηγικές κατά των νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Πώς σχετίζεται το αλκοόλ με την άνοια;

Άνοια: Τις τελευταίες δεκαετίες, ο εκτιμώμενος παγκόσμιος επιπολασμός της άνοιας έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, από 20,2 εκατομμύρια το 1990 σε 57,4 εκατομμύρια το 2019.