ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μελέτη ποτά: Η κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Μελέτη ποτά: Η κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Μελέτη ποτά: Ενώ η κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής, οι ερευνητές δεν μπορούν να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ένα ρόφημα αυξάνει τον κίνδυνο περισσότερο από ένα άλλο ρόφημα.

Είναι καλύτερα να προσέχουμε πόση ζάχαρη μπαίνει στον οργανισμό μας καθημερινά. Ένας από τους μεγαλύτερους ένοχους που σας θέτει σε κίνδυνο να αναπτύξετε ασθένειες είναι τα ζαχαρούχα ποτά! Αυτοί οι φριζαρισμένοι σύντροφοι μπορεί να είναι νόστιμοι, αλλά εισχωρούν κρυφά στους έρωτές σας και ενδεχομένως να επηρεάσουν την υγεία σας. Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση δύο λίτρων ή περισσότερων ζαχαρούχων ποτών μπορεί να οδηγήσει σε ακανόνιστο καρδιακό παλμό που ονομάζεται κολπική μαρμαρυγή και αυτή δεν είναι η μόνη παρενέργεια των ζαχαρούχων ποτών. 

Τι είναι τα ζαχαρούχα ποτά;

Τα ζαχαρούχα ποτά είναι ποτά που έχουν προσθήκη ζάχαρης ή γλυκαντικού για να γίνουν γλυκά. Μερικά από αυτά τα ποτά περιλαμβάνουν αναψυκτικά, ποτά φρούτων και τσάγια με ζάχαρη. Αυτά τα ποτά μπορεί να είναι ανθρακούχα ή ακίνητα και συχνά τα απολαμβάνουμε για τη γλυκιά τους γεύση, αλλά μπορεί επίσης να περιέχουν πρόσθετες θερμίδες και να συμβάλλουν σε προβλήματα υγείας εάν καταναλώνονται υπερβολικά.

Η κολπική μαρμαρυγή είναι η παρενέργεια της κατανάλωσης ζαχαρούχων ποτών

Όταν καταναλώνεται σε υπερβολική ποσότητα, η ζάχαρη μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία σας. Η μελέτη της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας διαπίστωσε ότι η κατανάλωση δύο λίτρων ή περισσότερων την εβδομάδα ροφημάτων με τεχνητά γλυκαντικά αύξησε τον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής κατά 20% σε άτομα που δεν έπιναν καθόλου. Η κολπική μαρμαρυγή είναι ο πιο κοινός τύπος καρδιακής αρρυθμίας, η οποία συμβαίνει όταν η καρδιά σας χτυπά πολύ γρήγορα, πολύ αργά ή με ακανόνιστο τρόπο.

Ενώ η κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής, οι ερευνητές δεν μπορούν να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ένα ρόφημα αυξάνει τον κίνδυνο περισσότερο από το άλλο ρόφημα. Τα νεαρά θηλυκά ήταν πιο πιθανό να καταναλώνουν περισσότερα τεχνητά ζαχαρούχα ποτά και τα νεαρά αρσενικά βρέθηκαν να καταναλώνουν περισσότερα ποτά με ζάχαρη. Οι άνθρωποι που κατανάλωναν περισσότερα ποτά και χυμούς με ζάχαρη ήταν πιο πιθανό να έχουν υψηλότερη πρόσληψη συνολικής ζάχαρης από εκείνους που κατανάλωναν τεχνητά ζαχαρούχα ποτά, σύμφωνα με τη μελέτη. Οι άνθρωποι που κατανάλωναν περισσότερα τεχνητά ζαχαρούχα ποτά είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν επίσης διαβήτη τύπου 2. Οι καπνιστές που έπιναν περισσότερα από δύο λίτρα την εβδομάδα αναψυκτικά με ζάχαρη διέτρεχαν επίσης 31% υψηλότερο κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής.

Η κατανάλωση δύο λίτρων ζαχαρούχων ποτών μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής, η οποία είναι ένα επικίνδυνο καρδιακό πρόβλημα που μπορεί να οδηγήσει σε πολλές επιπλοκές, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, ακόμη και θάνατο. Είναι καλύτερο να αντικαταστήσετε τα ζαχαρούχα ποτά με υγιεινά ροφήματα για να διατηρήσετε την υγεία της καρδιάς σας καθώς και τη γενική υγεία υπό έλεγχο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι τα λασπώδη ποτά πραγματικά βλαβερά για την υγεία των μικρών παιδιών;

Για ποιο λόγο να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας

Πώς η ζάχαρη επηρεάζει τον οργανισμό μας;

Υγεία καρδιάς - Συμβουλές για την καρδιαγγειακή μας ευεξία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δραματική αύξηση του καρκίνου του παχέος εντέρου σε παιδιά, εφήβους και νέους τα τελευταία 20 χρόνια 

Ένας πιθανός λόγος είναι η αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας μεταξύ των παιδιών και των εφήβων, η οποία έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.

Τι πρέπει να ξέρουμε για τον αστεροειδή γλυκάνισο και που τον χρησιμοποιούμε;

Αστεροειδής γλυκάνισος: Ο αστεροειδής γλυκάνισος είναι ένα μοναδικό μπαχαρικό που φημίζεται για τη χαρακτηριστική του γεύση και άρωμα, που θυμίζει γλυκόριζα με διακριτικές νότες γλυκύτητας και ζεστασιάς.

Τι είναι η «διαεπιδερμική απώλεια νερού» και γιατί είναι κακό για το δέρμα μας; 

Όταν το δέρμα χάνει πάρα πολύ νερό μέσω του TEWL, μπορεί να αφυδατωθεί, με αποτέλεσμα μια σειρά προβλημάτων όπως ξηρότητα, ξεφλούδισμα και τραχιά υφή. Το αφυδατωμένο δέρμα είναι πιο επιρρεπές σε ευαισθησία, ερεθισμό και φλεγμονή, με αποτέλεσμα να φαίνεται θαμπό και γερασμένο.