ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μελέτη Διαπίστωση: Τα παιδιά κάτω των 3 ετών με COVID-19 είναι πιο πιθανοί μεταδότες του ιού από τους εφήβους

Μελέτη Διαπίστωση: Τα παιδιά κάτω των 3 ετών με COVID-19 είναι πιο πιθανοί μεταδότες του ιού από τους εφήβους

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι ο ρόλος των μικρών παιδιών στην πανδημία δεν είναι πολύ γνωστός, καθώς από νωρίς οι δοκιμές προορίζονταν για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τους ασθενείς με συμπτώματα.

Μελέτη Διαπίστωση: Οι ερευνητές σημείωσαν ότι είναι «προκλητικό και συχνά αδύνατο» να απομονωθούν από άρρωστα παιδιά Τα μικρότερα παιδιά μπορεί να είναι πιο πιθανό να μεταδώσουν την COVID-19 σε φροντιστές και άλλα αδέλφια του σπιτιού από τα μεγαλύτερα παιδιά, διαπίστωσε μια νέα μελέτη από τον Καναδά, με τους ερευνητές να επισημαίνουν συμπεριφορές ενώ είναι άρρωστα ως πιθανοί παράγοντας οδήγησης. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο JAMA Pediatrics, εξέτασε 6.280 νοικοκυριά από την 1η Ιουνίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, που ανέφεραν παιδιατρικό κρούσμα COVID-19.

Τα μεγαλύτερα παιδιά ήταν πιο πιθανό να εμπλακούν στην αρχική περίπτωση και το 27% των 6.280 νοικοκυριών ανέφεραν δευτερογενή λοίμωξη που αφορούσε άλλο μέλος.

Τα στοιχεία αποκάλυψαν ότι τα παιδιά ηλικίας 0 έως 3 ετών, αν και λιγότερο πιθανό να φέρουν τη μόλυνση στο σπίτι, ήταν πιο πιθανό να μεταδώσουν τον ιό σε άλλο μέλος από ό, τι σε ηλικίες 14 έως 17 ετών. Τα παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών είχαν επίσης αυξημένες πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό, όπως και οι ηλικίες 9 έως 13 ετών, αλλά το μεγαλύτερο ήταν μεταξύ του νεότερου πληθυσμού.

“Η διαφορετική μολυσματικότητα των παιδικών ηλικιακών ομάδων έχει επιπτώσεις στους ελέγχους πρόληψης λοιμώξεων εντός νοικοκυριών και σχολείων/παιδικής μέριμνας για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο δευτερογενούς μετάδοσης στο νοικοκυριό”, έγραψαν οι ερευνητές που υποστηρίχθηκαν από τη Δημόσια Υγεία του Οντάριο.

«Παρόλο που τα παιδιά δεν φαίνεται να μεταδίδουν λοίμωξη τόσο συχνά όσο οι ενήλικες, οι φροντιστές πρέπει να γνωρίζουν τον κίνδυνο μετάδοσης ενώ φροντίζουν τα άρρωστα παιδιά στο νοικοκυριό».

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι είναι «προκλητικό και συχνά αδύνατο» να απομονωθούν από τα άρρωστα παιδιά και, ως εκ τούτου, οι φροντιστές θα πρέπει να εφαρμόσουν άλλα μέτρα ελέγχου της μόλυνσης, όπως η χρήση μάσκας, το πλύσιμο των χεριών και η απομάκρυνσή τους από τα αδέλφια.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι ο ρόλος των μικρών παιδιών στην πανδημία δεν είναι πολύ γνωστός, καθώς από νωρίς οι δοκιμές προορίζονταν για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τους ασθενείς με συμπτώματα. Η αλληλεπίδραση κατά τον αποκλεισμό περιορίστηκε επίσης στα μέλη του νοικοκυριού, πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά κρατήθηκαν μακριά από τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολικά περιβάλλοντα.

Η μελέτη σημείωσε επίσης αντικρουόμενα ευρήματα άλλων ερευνητών σχετικά με τα ιικά φορτία σε νεότερους ασθενείς και αν αυτό μπορεί να επηρεάσει τη μολυσματικότητα.

Η ομάδα ζήτησε πρόσθετες μελέτες βάσει πληθυσμού για να διαπιστωθεί καλύτερα ο κίνδυνος μετάδοσης σε νεότερους ασθενείς με COVID-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σαφής σύσταση για εμβολιασμό covid των παιδιών στη Γερμανία

Μαρία Θεοδωρίδου: Δεν χρειάζεται μεσοδιάστημα μεταξύ εμβολίων εφηβείας και Covid στα παιδιά 12-15 ετών

Η μακρά COVID περιλαμβάνει παρατεταμένα συμπτώματα μήνες μετά την αρχική μόλυνση

Η διάδοση της παραλλαγής Delta θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την επαναλειτουργία των σχολείων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς το μέλι μπορεί να καταπραΰνει τον βήχα;

Μέλι: Το ακατέργαστο, μη επεξεργασμένο μέλι διατηρεί περισσότερες από τις ευεργετικές του ενώσεις σε σύγκριση με τις εξαιρετικά επεξεργασμένες ποικιλίες που βρίσκονται στα περισσότερα σούπερ μάρκετ.

Πώς θα βοηθήσετε στη φροντίδα των ατόμων με άνοια;

Άνοια: Να θυμάστε ότι η φροντίδα της άνοιας είναι ένα ταξίδι που απαιτεί συνεχή προσαρμογή και ευελιξία. Κάθε άτομο με άνοια είναι μοναδικό και οι ανάγκες και οι συμπεριφορές του μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου.

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε τη σχέση σας από απόσταση;

Σχέση εξ αποστάσεως: Δίνοντας προτεραιότητα στην επικοινωνία, την εμπιστοσύνη και τις κοινές εμπειρίες, μπορείτε να διατηρήσετε ζωντανό το ενδιαφέρον και την αγάπη στη σχέση σας, ανεξάρτητα από τη φυσική απόσταση.

Η ικανότητα των μητέρων να "θυμούνται" προηγούμενες εγκυμοσύνες υποδηλώνει νέες στρατηγικές για την πρόληψη επιπλοκών

Αυτή η επιρροή που συνδέεται με τα εμβρυϊκά κύτταρα βασίζεται στην έρευνα που δημοσίευσαν ο Way και οι συνεργάτες του στο Cell το 2015 και η οποία δείχνει ότι τα παιδιά διατηρούν ένα μικρό απόθεμα κυττάρων που μεταφέρονται από τις μητέρες τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ονομάζονται μητρικά μικροχιμαιρικά κύτταρα.