ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμβολιασμός Έγκυος: Το εμβόλιο COVID-19 δεν βλάπτει τον πλακούντα κατά την εγκυμοσύνη

Εμβολιασμός Έγκυος: Το εμβόλιο COVID-19 δεν βλάπτει τον πλακούντα κατά την εγκυμοσύνη

Έκτοτε, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε έγκυες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων που αποκάλυψαν ότι τα ιικά αντισώματα μπορούν να μεταδοθούν στο έμβρυο μέσω εμβολιασμού της μητέρας.

Εμβολιασμός Έγκυος: Ο πλακούντας ενεργεί σαν το λεγόμενο «μαύρο κουτί» για την εγκυμοσύνη, λένε οι ερευνητές. Μια νέα μελέτη που δεν βρήκε καμία ένδειξη τραυματισμού στον πλακούντα των ασθενών που έλαβαν εμβόλιο COVID-19 ενώ ήταν έγκυοι είναι ένα άλλο σημάδι ότι οι εμβολιασμοί είναι ασφαλείς για αυτόν τον πληθυσμό, ανέφεραν οι ερευνητές.

Η μελέτη, που διεξήχθη από τη Northwestern Medicine και δημοσιεύθηκε στο Obstetrics & Gynecology, πιστεύεται ότι είναι η πρώτη που αναλύει την πιθανή επίδραση του εμβολίου στον πλακούντα.

«Ο πλακούντας μοιάζει με το μαύρο κουτί σε ένα αεροπλάνο», δήλωσε σε δελτίο τύπου ο Δρ Τζέφρι Γκόλντσταϊν, επίκουρος καθηγητής παθολογίας στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Northwestern Feinberg και παθολόγος της Northwestern Medicine.

“Εάν κάτι πάει στραβά με μια εγκυμοσύνη, συνήθως βλέπουμε αλλαγές στον πλακούντα που μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι συνέβη. Από όσα μπορούμε να πούμε, το εμβόλιο COVID δεν βλάπτει τον πλακούντα.” Για την έρευνα, η ομάδα συνέκρινε 84 πλακούντες από εμβολιασμένους ασθενείς με 116 πλακούντες από μη εμβολιασμένους ασθενείς. Όλοι οι ασθενείς έδωσαν μωρά στο Prentice Women’s Hospital στο Σικάγο, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων, το οποίο δημοσιεύθηκε στο EurekAlert.org.

Οι περισσότερες από τις εμβολιασμένες ασθενείς έλαβαν είτε το Moderna είτε το Pfizer κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου τους.

Η ομάδα αναζήτησε μη φυσιολογική ροή αίματος μεταξύ της μητέρας και του εμβρύου και προβλήματα με τη ροή του αίματος του εμβρύου, καθώς και τα δύο ζητήματα έχουν αναφερθεί σε έγκυες ασθενείς που έχουν θετικό αποτέλεσμα για κορωνοϊό.

Το ποσοστό τέτοιων τραυματισμών ήταν το ίδιο σε εμβολιασμένες ασθενείς και σε μη εμβολιασμένες ασθενείς.

«Έχουμε φτάσει σε ένα στάδιο διανομής εμβολίων όπου παρατηρούμε διστακτικότητα εμβολίων, και αυτή η διστακτικότητα είναι έντονη για τις εγκύους», δήλωσε ο Δρ Emily Miller, ιατρός της μητρικής εμβρυϊκής βορειοδυτικής ιατρικής και επίκουρος καθηγητής μαιευτικής και γυναικολογίας στο Feinberg και – συγγραφέας.

“Η ομάδα μας ελπίζει ότι αυτά τα δεδομένα, αν και προκαταρκτικά, μπορούν να μειώσουν τις ανησυχίες σχετικά με τον κίνδυνο για το εμβόλιο για την εγκυμοσύνη.

” Όταν τα επί του παρόντος εγκεκριμένα εμβόλια υποβλήθηκαν στη FDA και τα CDC για έγκριση, δεν υπήρχαν αρκετά δεδομένα σχετικά με τις εγκύους ασθενείς ώστε οι ρυθμιστές να εκδώσουν επίσημη καθοδήγηση σχετικά με αυτόν τον πληθυσμό.

Έκτοτε, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε έγκυες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων που αποκάλυψαν ότι τα ιικά αντισώματα μπορούν να μεταδοθούν στο έμβρυο μέσω εμβολιασμού της μητέρας.

“Το Διαδίκτυο έχει ενισχύσει την ανησυχία ότι το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει ανοσολογική αντίδραση που αναγκάζει τη μητέρα να απορρίψει το έμβρυο”, δήλωσε ο Goldstein στο δελτίο τύπου.

“Αλλά αυτά τα ευρήματα μας κάνουν να πιστεύουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εμβολιασμός COVID-19 σε εγκύους και θηλάζουσες γυναίκες

Αλλαγή στάσης του ΠΟΥ για την προστασία των εγκύων από τη νόσο covid-19

ΠΟΥ: Οι έγκυες μπορούν να κάνουν το εμβόλιο

Έναρξη εμβολιασμού των εγκύων κατά του SARS-CoV-2 στο Ισραήλ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

40ο Επετειακό Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο

Περισσότεροι από 2000 Οδοντίατροι από ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να παρακολουθήσουν το 40ο Επετειακό Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί από τις  6 μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2022, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Τομοσύνθεση αντί μαστογραφίας;

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο δεύτερος πιο συχνά ανιχνεύσιμος καρκίνος, αφού μία στις οκτώ γυναίκες έχουν πιθανότητα να νοσήσουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Δείτε τα σημαντικότερα προβλήματα της όρασης

Τα πιο σημαντικά προβλήματα των ματιών είναι η πρεσβυωπία, ο καταρράκτης, η αμετρωπία, το τράχωμα, η oγκοκερκίαση ή τύφλωση των ποταμών (παρασιτική λοίμωξη), το γλαύκωμα, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, και ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας.

Biorexia - Η διατροφική διαταραχή που απειλεί τους εφήβους σύμφωνα με Καναδική μελέτη

Η νέα μελέτη είναι μία από τις πρώτες που εξετάζουν τον αντίκτυπο αυτής της δημοφιλούς δίαιτας στην ψυχική υγεία και τα ευρήματά της οδηγούν τους συγγραφείς να ζητήσουν αλλαγή στην προσέγγισή της, καθώς θεωρούν ότι συνιστά απειλή για τη δημόσια υγεία.

Στην Αϊτή επιστρέφει αιφνιδιαστικά η χολέρα, καθώς ο αποκλεισμός συμμοριών προκαλεί έλλειψη πόσιμου νερού

Τα Ηνωμένα Έθνη το 2016 ζήτησαν συγγνώμη για το ξέσπασμα της επιδημίας, χωρίς να αναλάβουν την ευθύνη. Μια ανεξάρτητη επιτροπή που διορίστηκε από τον τότε Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν εξέδωσε έκθεση το 2011, η οποία δεν προσδιόριζε οριστικά τον τρόπο με τον οποίο εισήχθη η χολέρα στην Αϊτή.

Μείωση ροχαλητού του ύπνου κατά 40%

Ύπνος Ροχαλητό: Τα αποτελέσματα πολυκαταγραφικής μελέτης, που πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Μελέτης Διαταραχών του Ύπνου της Πνευμονολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τη Media Strom, παρουσιάστηκαν στο 12ο Συνέδριο Υπνολογίας, που διεξήχθη μεταξύ 26 & 28 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής.