ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμβολιασμός Έγκυος: Το εμβόλιο COVID-19 δεν βλάπτει τον πλακούντα κατά την εγκυμοσύνη

Εμβολιασμός Έγκυος: Το εμβόλιο COVID-19 δεν βλάπτει τον πλακούντα κατά την εγκυμοσύνη

Έκτοτε, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε έγκυες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων που αποκάλυψαν ότι τα ιικά αντισώματα μπορούν να μεταδοθούν στο έμβρυο μέσω εμβολιασμού της μητέρας.

Εμβολιασμός Έγκυος: Ο πλακούντας ενεργεί σαν το λεγόμενο «μαύρο κουτί» για την εγκυμοσύνη, λένε οι ερευνητές. Μια νέα μελέτη που δεν βρήκε καμία ένδειξη τραυματισμού στον πλακούντα των ασθενών που έλαβαν εμβόλιο COVID-19 ενώ ήταν έγκυοι είναι ένα άλλο σημάδι ότι οι εμβολιασμοί είναι ασφαλείς για αυτόν τον πληθυσμό, ανέφεραν οι ερευνητές.

Η μελέτη, που διεξήχθη από τη Northwestern Medicine και δημοσιεύθηκε στο Obstetrics & Gynecology, πιστεύεται ότι είναι η πρώτη που αναλύει την πιθανή επίδραση του εμβολίου στον πλακούντα.

«Ο πλακούντας μοιάζει με το μαύρο κουτί σε ένα αεροπλάνο», δήλωσε σε δελτίο τύπου ο Δρ Τζέφρι Γκόλντσταϊν, επίκουρος καθηγητής παθολογίας στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Northwestern Feinberg και παθολόγος της Northwestern Medicine.

“Εάν κάτι πάει στραβά με μια εγκυμοσύνη, συνήθως βλέπουμε αλλαγές στον πλακούντα που μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι συνέβη. Από όσα μπορούμε να πούμε, το εμβόλιο COVID δεν βλάπτει τον πλακούντα.” Για την έρευνα, η ομάδα συνέκρινε 84 πλακούντες από εμβολιασμένους ασθενείς με 116 πλακούντες από μη εμβολιασμένους ασθενείς. Όλοι οι ασθενείς έδωσαν μωρά στο Prentice Women’s Hospital στο Σικάγο, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων, το οποίο δημοσιεύθηκε στο EurekAlert.org.

Οι περισσότερες από τις εμβολιασμένες ασθενείς έλαβαν είτε το Moderna είτε το Pfizer κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου τους.

Η ομάδα αναζήτησε μη φυσιολογική ροή αίματος μεταξύ της μητέρας και του εμβρύου και προβλήματα με τη ροή του αίματος του εμβρύου, καθώς και τα δύο ζητήματα έχουν αναφερθεί σε έγκυες ασθενείς που έχουν θετικό αποτέλεσμα για κορωνοϊό.

Το ποσοστό τέτοιων τραυματισμών ήταν το ίδιο σε εμβολιασμένες ασθενείς και σε μη εμβολιασμένες ασθενείς.

«Έχουμε φτάσει σε ένα στάδιο διανομής εμβολίων όπου παρατηρούμε διστακτικότητα εμβολίων, και αυτή η διστακτικότητα είναι έντονη για τις εγκύους», δήλωσε ο Δρ Emily Miller, ιατρός της μητρικής εμβρυϊκής βορειοδυτικής ιατρικής και επίκουρος καθηγητής μαιευτικής και γυναικολογίας στο Feinberg και – συγγραφέας.

“Η ομάδα μας ελπίζει ότι αυτά τα δεδομένα, αν και προκαταρκτικά, μπορούν να μειώσουν τις ανησυχίες σχετικά με τον κίνδυνο για το εμβόλιο για την εγκυμοσύνη.

” Όταν τα επί του παρόντος εγκεκριμένα εμβόλια υποβλήθηκαν στη FDA και τα CDC για έγκριση, δεν υπήρχαν αρκετά δεδομένα σχετικά με τις εγκύους ασθενείς ώστε οι ρυθμιστές να εκδώσουν επίσημη καθοδήγηση σχετικά με αυτόν τον πληθυσμό.

Έκτοτε, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε έγκυες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων που αποκάλυψαν ότι τα ιικά αντισώματα μπορούν να μεταδοθούν στο έμβρυο μέσω εμβολιασμού της μητέρας.

“Το Διαδίκτυο έχει ενισχύσει την ανησυχία ότι το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει ανοσολογική αντίδραση που αναγκάζει τη μητέρα να απορρίψει το έμβρυο”, δήλωσε ο Goldstein στο δελτίο τύπου.

“Αλλά αυτά τα ευρήματα μας κάνουν να πιστεύουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εμβολιασμός COVID-19 σε εγκύους και θηλάζουσες γυναίκες

Αλλαγή στάσης του ΠΟΥ για την προστασία των εγκύων από τη νόσο covid-19

ΠΟΥ: Οι έγκυες μπορούν να κάνουν το εμβόλιο

Έναρξη εμβολιασμού των εγκύων κατά του SARS-CoV-2 στο Ισραήλ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα έρευνα, σχεδιασμένη για την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για τους καταναλωτές, ανέδειξε το ζήτημα των προϊόντων πλύσης

Εδώ, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν αυτήν την κατηγορία, με το 46 τοις εκατό των χορτοφάγων να δηλώνουν ότι θα είχαν λίγους ενδοιασμούς να αντιμετωπίσουν κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα.

Η διακοπή του καπνίσματος οδηγεί σε κακή διατροφή, οδηγώντας ενδεχομένως σε αύξηση βάρους.

"Ο φόβος της αύξησης του βάρους είναι μια σημαντική ανησυχία μεταξύ των καπνιστών που σκέφτονται να κόψουν το κάπνισμα. Το κλειδί για την άρση αυτών των εμποδίων είναι να κατανοήσουμε καλύτερα τους παράγοντες που αυξάνουν την επιθυμία για τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας".

Δοκιμή σε πρώιμο στάδιο προτείνει ότι το από του στόματος αντιικό είναι ασφαλές και καλά ανεκτό επισημαίνει η Phizer

Η θεραπεία έχει σχεδιαστεί για να χορηγείται νωρίς (όπως το πρώτο σημάδι ή λοίμωξη ή επίγνωση της έκθεσης) ενώ η ριτοναβίρη προορίζεται να επιβραδύνει το μεταβολισμό του αντιιικού PF-07321332 για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κορωνοϊός: Το παραλήρημα είναι μια συχνή συνέπεια σοβαρής νόσησης από COVID-19

Κορωνοϊός: Η γνωστική εξασθένηση είναι πολύ πιθανή σε ασθενείς στη ΜΕΘ και θα μπορούσε να είναι διαρκής. Πάνω από ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19, οι ερευνητές αποκαλύπτουν τις δραματικές συνέπειες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ασθενείς τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη νοσηλεία.

Γιατί ο οργανισμός χρειάζεται άμυλο

Διατροφή Άμυλο Ιδιότητες: Τα αμυλούχα τρόφιμα είναι μια καλή πηγή ενέργειας και η κύρια πηγή μιας σειράς θρεπτικών συστατικών στη διατροφή μας. Εκτός από το άμυλο, περιέχουν φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Β. Όταν τα μαγειρεύετε είναι σημαντικό να προσέξετε τα πρόσθετα λιπαρά που χρησιμοποιείτε, γιατί αυτό θα αυξήσει την περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Τα οφέλη του διαλογισμού στην συναισθηματική και ψυχική υγεία

Διαλογισμός και ψυχική υγεία: Μέσω του διαλογισμοού ο νους σταδιακά εκπαιδεύεται να νοεί τα γεγονότα, νοητικά, συναισθηματικά, ως παροδικές μόνον εκφάνσεις και να μην προσκολάται σε αυτά. Μέσα από αυτήν την αποδεύσμευση, με το χρόνο, είμαστε σε θέση να υιοθετήσουμε μια πιο αισιόδοξη προοπτική για τη ζωή γενικά.