ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Moderna και pfiszer εμβόλια : Ασφαλή για όσες είναι σε ενδιαφέρουσα

Moderna και pfiszer εμβόλια : Ασφαλή για όσες είναι σε ενδιαφέρουσα

Moderna και pfiszer εμβόλια : Νέες έρευνες φέρνουν στο φως ότι τα εμβόλια της moderna και της pfsizer είναι απόλυτα ασφαλή τόσο για τις έγκυες γυναίκες, όσο και για τα νεογνά επειδή ο εμβολιασμός κατά την κύηση προσδίδει ανοσία.

Η έρευνα που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα έδειξε ότι τα εμβόλια mRNA Covid-19 από τη Moderna και την Pfizer είναι επίσης αποτελεσματικά στην προστασία εγκύων και θηλάζουσων γυναικών αλλά και των νεογνών τους. Η μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στην Αμερικανική Εφημερίδα Μαιευτικής και Γυναικολογίας  και χρησιμοποίησε  δεδομένα ασφαλούς V, έδειξε ότι οι μητέρες μπορούν να μεταδώσουν προστατευτικά αντισώματα στα νεογέννητα μωρά τους.
Ποσοστό γυναικών που έλαβαν μέρος στην έρευνα
  • Ερευνητές στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, στο Νοσοκομείο Brigham and Women’s και στο Ινστιτούτο Ragon του MGH, του MIT και του Χάρβαρντ εξέτασαν 131 γυναίκες οι οποίες έλαβαν είτε το εμβόλιο Pfizer / BioNTech ,είτε το Moderna Covid-19. Μεταξύ των συμμετεχόντων, 84 ήταν έγκυε, 31 θηλάζουσες και 16 δεν ήταν ούτε έγκυες αλλά ούτε και θηλάζουσες. Τα δείγματα συλλέχθηκαν από τις 17 Δεκεμβρίου 2020 εως και τις 2 Μαρτίου 2021.

Πολύ ψηλότερα τα αντισώματα στις εγκυμονούσες που έκαναν το εμβόλιο

  • Τα επίπεδα αντισωμάτων που προκαλούνται από εμβόλιο ήταν ισοδύναμα τόσο σε έγκυες, όσο και σε θηλάζουσες γυναίκες, σε σύγκριση με τις μη έγκυες γυναίκες. Τα επίπεδα των αντισωμάτων ήταν «εντυπωσιακά υψηλότερα» από εκείνα που προέκυψαν από μόλυνση από κοροναϊό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σημείωσε η ομάδα.

Τι έδειξε η μελέτη

  • Αυτά τα εμβόλια φαίνεται να λειτουργούν απίστευτα αποτελεσματικά σε αυτές τις γυναίκες”, σύμφωνα με τις δηλώσεις ενός από τους ερευνητές, ο Galit Alter,  όπου είναι καθηγητής ιατρικής στο Ινστιτούτο Ragon.
  • Ακόμα η ομάδα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες μεταβίβασαν προστατευτικά αντισώματα στα νεογνά τους, μέσω τόσο του μητρικού γάλατος, όσο και του πλακούντα.
  • Ο Άλτερ δήλωσε ότι θα χρειαστεί πρόσθετη έρευνα για να αντιληφθούμε πόσο διάρκεια έχουν αυτά τα προστατευτικά αντισώματα στα νεογνά.

Ακολουθεί βίντεο με τα εμβόλια κατά του κορωνοιού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού στο γηροκομείο του Κεντάκι που συνδέεται με την παραλλαγή R.1, προκαλεί ανησυχία για την επίδραση του εμβολίου

Οι άνω των 50 που κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες κινδυνεύουν περισσότερο από άνια

Πηνελόπη Πλάκα: Η αλλαγή που δεν θα πιστεύεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα παιδιά επιστρέφουν στις αθλητικές τους δραστηριότητες ... με ασφάλεια!

Σπορ παιδιά Covid-19: Τα παιδιά επιστρέφουν στις αθλητικές δραστηριότητες και αυτό είναι υπέροχο. Για να αποφευχθεί περαιτέρω εξάπλωση της Covid-19, όμως, ορίστε κάποιες απλές και περιεκτικές συμβουλές από την Εθνική Ένωση Αθλητικών Προπονητών στις ΗΠΑ.

Η ρύπανση του αέρα οδηγεί σε διαβήτη τύπου 2;

Καλιφόρνια όζον άσκηση: Ένα οξύμωρο παρουσιάζεται στην Καλιφόρνια. Ηλικιωμένοι που ασκούνται σε εξωτερικούς χώρους βρίσκονται σε κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 λόγω ρύπανσης.

Το "ζην επικινδύνως" στο σεξ & οι πιο επικίνδυνες στάσεις

Στάσεις σεξ κίνδυνος: Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες στάσεις στο σεξ, σύμφωνα με μελέτες και επιστημονικά δεδομένα. Φυσικά και ορισμένες συγκαταλέγονται στις πιο συνηθισμένες σεξουαλικές στάσεις, γι' αυτό και έχουν επιφέρει τα περισσότερα ατυχήματα.

Το όνειρο για πιο υγιεινά αλλαντικά γίνεται πραγματικότητα

Υγιεινά αλλαντικά μελέτη: Θα μπορούσε ένα φυτό να πάρει τη θέση των βλαβερών χημικών που χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά στην παρασκευή αλλαντικών; Το ιαπωνικό φυτό knotwood ίσως είναι η λύση, έτσι ώστε να ενταχθούν τα αλλαντικά στα πλαίσια μιας υγιεινούς διατροφής.