ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Moderna και pfiszer εμβόλια : Ασφαλή για όσες είναι σε ενδιαφέρουσα

Moderna και pfiszer εμβόλια : Ασφαλή για όσες είναι σε ενδιαφέρουσα

Moderna και pfiszer εμβόλια : Νέες έρευνες φέρνουν στο φως ότι τα εμβόλια της moderna και της pfsizer είναι απόλυτα ασφαλή τόσο για τις έγκυες γυναίκες, όσο και για τα νεογνά επειδή ο εμβολιασμός κατά την κύηση προσδίδει ανοσία.

Η έρευνα που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα έδειξε ότι τα εμβόλια mRNA Covid-19 από τη Moderna και την Pfizer είναι επίσης αποτελεσματικά στην προστασία εγκύων και θηλάζουσων γυναικών αλλά και των νεογνών τους. Η μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στην Αμερικανική Εφημερίδα Μαιευτικής και Γυναικολογίας  και χρησιμοποίησε  δεδομένα ασφαλούς V, έδειξε ότι οι μητέρες μπορούν να μεταδώσουν προστατευτικά αντισώματα στα νεογέννητα μωρά τους.
Ποσοστό γυναικών που έλαβαν μέρος στην έρευνα
  • Ερευνητές στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, στο Νοσοκομείο Brigham and Women’s και στο Ινστιτούτο Ragon του MGH, του MIT και του Χάρβαρντ εξέτασαν 131 γυναίκες οι οποίες έλαβαν είτε το εμβόλιο Pfizer / BioNTech ,είτε το Moderna Covid-19. Μεταξύ των συμμετεχόντων, 84 ήταν έγκυε, 31 θηλάζουσες και 16 δεν ήταν ούτε έγκυες αλλά ούτε και θηλάζουσες. Τα δείγματα συλλέχθηκαν από τις 17 Δεκεμβρίου 2020 εως και τις 2 Μαρτίου 2021.

Πολύ ψηλότερα τα αντισώματα στις εγκυμονούσες που έκαναν το εμβόλιο

  • Τα επίπεδα αντισωμάτων που προκαλούνται από εμβόλιο ήταν ισοδύναμα τόσο σε έγκυες, όσο και σε θηλάζουσες γυναίκες, σε σύγκριση με τις μη έγκυες γυναίκες. Τα επίπεδα των αντισωμάτων ήταν «εντυπωσιακά υψηλότερα» από εκείνα που προέκυψαν από μόλυνση από κοροναϊό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σημείωσε η ομάδα.

Τι έδειξε η μελέτη

  • Αυτά τα εμβόλια φαίνεται να λειτουργούν απίστευτα αποτελεσματικά σε αυτές τις γυναίκες”, σύμφωνα με τις δηλώσεις ενός από τους ερευνητές, ο Galit Alter,  όπου είναι καθηγητής ιατρικής στο Ινστιτούτο Ragon.
  • Ακόμα η ομάδα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες μεταβίβασαν προστατευτικά αντισώματα στα νεογνά τους, μέσω τόσο του μητρικού γάλατος, όσο και του πλακούντα.
  • Ο Άλτερ δήλωσε ότι θα χρειαστεί πρόσθετη έρευνα για να αντιληφθούμε πόσο διάρκεια έχουν αυτά τα προστατευτικά αντισώματα στα νεογνά.

Ακολουθεί βίντεο με τα εμβόλια κατά του κορωνοιού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού στο γηροκομείο του Κεντάκι που συνδέεται με την παραλλαγή R.1, προκαλεί ανησυχία για την επίδραση του εμβολίου

Οι άνω των 50 που κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες κινδυνεύουν περισσότερο από άνια

Πηνελόπη Πλάκα: Η αλλαγή που δεν θα πιστεύεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο κορωνοϊός μπορεί να καταστρέψει μια ελπιδοφόρα τουριστική σεζόν στο Έβερεστ

Η εκκένωση ασθενών αναρριχητών από τις απομακρυσμένες κορυφές αποτελεί μείζονα διοικητική πρόκληση. «Είμαστε πολύ φοβισμένοι, υπάρχουν πολλές φήμες και δεν ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει», δήλωσε ο Harshvardhan Joshi, ένας Ινδός ορειβάτης που ελπίζει να φθάσει στην κορυφή του Έβερεστ. «Τι γίνεται αν κάποιος δείξει συμπτώματα αφού φτάσει σε ψηλότερο σημείο;»

Οι πυρηνικές αντιδράσεις συνεχίζονται στα λιωμένα πυρηνικά καύσιμα του Τσερνόμπιλ

Τσερνόμπιλ: Όταν ο αντιδραστήρας 4 του Τσερνόμπιλ εξερράγη πριν από 35 χρόνια, τα πυρηνικά καύσιμα έλιωσαν, διαπέρασαν τον ατσάλινο πυθμένα και χύθηκαν στα τσιμεντένια υπόγεια του εργοστασίου, όπου σχημάτισαν ένα ασυνήθιστο αμάλγαμα μαζί με τις λιωμένες ράβδους ελέγχου και την άμμο που χύθηκε στο σημείο για να σβήσει την πυρκαγιά. Η στερεοποιημένη «λάβα» είναι γνωστή ως κόριο, ένα υλικό που μοιάζει με τσιμέντο αλλά είναι άκρως ραδιενεργό και εκπέμπει επικίνδυνα νετρόνια από τη διάσπαση ισοτόπων ουρανίου.

Οι ξηροί καρποί κάνουν καλό στην καρδιά σας

Ξηροί καρποί Καρδιά Οφέλη: Η κατανάλωση ξηρών καρπών ακόμη και μερικές φορές την εβδομάδα συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Κατάθλιψη: Τρεις τεχνικές αυτοβοήθειας

Κατάθλιψη Συμπτώματα Αντιμετώπιση: Η κατάθλιψη είναι μια διαταραχή της ψυχικής υγείας που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό του γενικού πληθυσμού. Η παρούσα υγειονομική κρίση ενδέχεται να δυσχεράνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε μερικές ιδέες αυτοβοήθειας προκειμένου να ανακουφίσετε τα συμπτώματα. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό πως αναγνωρίζετε πως η κατάθλιψη είναι θεραπεύσιμη, όταν παρέχετε στον εαυτό σας το κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον. Επικοινωνήστε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας για να συζητήσετε για ό,τι σας ανησυχεί.

Σεξουαλική ζωή : Έτσι επηρεάζει η ασθένεια Peyronie

Σεξουαλική ζωή : Η νόσος του Peyronie είναι όταν σχηματίζονται πλάκες (ιστός ουλής) κάτω από το δέρμα του πέους και προκαλούν κάμψη. Η διαβίωση με αυτήν την κατάσταση συχνά περιλαμβάνει πόνο και αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία που μπορούν να επηρεάσουν την προσωπική οικειότητα, τις σχέσεις σας και την ψυχική υγεία.

Ψυχική υγεία : Μάθετε τι είναι το νευρικό γέλιο

Ψυχική υγεία : Βρίσκεστε σε μια τεταμένη κατάσταση και ξαφνικά αισθάνεστε μια υπερβολικά ισχυρή ώθηση να γελάσετε. Μην ανησυχείτε, δεν είστε τρελοί για αυτό - είναι ένα φαινόμενο που ονομάζεται νευρικό γέλιο.