ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Λεπτοσπείρωση: Η Ινδονησία καταγράφει 1.408 κρούσματα με 139 θανάτους

Λεπτοσπείρωση: Η Ινδονησία καταγράφει 1.408 κρούσματα με 139 θανάτους

Λεπτοσπείρωση: Η λεπτοσπείρωση είναι μια ασθένεια που προκαλείται από τη λεπτοσπείρα, ένα βακτήριο που μπορεί να εξαπλωθεί μέσω των ούρων ή του αίματος των μολυσμένων ζώων.

Η επικεφαλής του γραφείου επικοινωνίας και δημοσίων υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας της Ινδονησίας, Σίτη Νάντια Ταρμίζη, δήλωσε σήμερα ότι έως τον Δεκέμβριο του 2022, τουλάχιστον 1.408 κρούσματα λεπτοσπείρωσης έχουν αναφερθεί από επαρχιακά γραφεία υγείας στο υπουργείο. Από το σύνολο των ασθενών, οι 139 έχουν υποκύψει στη νόσο, είπε. Σύμφωνα με το υπουργείο, η λεπτοσπείρωση είναι μια ασθένεια που προκαλείται από τη λεπτοσπείρα, ένα βακτήριο που μπορεί να εξαπλωθεί μέσω των ούρων ή του αίματος των μολυσμένων ζώων.

Μερικά ζώα που μπορούν να μεταφέρουν τη μόλυνση είναι οι αρουραίοι, οι αγελάδες, οι σκύλοι και οι χοίροι. Η ασθένεια μπορεί επίσης να εξαπλωθεί μέσω του εδάφους και του νερού που έχει μολυνθεί με μολυσμένα σωματικά υγρά. Κάποιος μπορεί να μολυνθεί από την ασθένεια όταν έρθει σε επαφή με μολυσμένα μέσα. «Η λεπτοσπείρωση μπορεί επίσης να προκαλέσει θάνατο παρόλο που το ποσοστό είναι χαμηλό», πρόσθεσε. Κάλεσε το κοινό να ευαισθητοποιηθεί για τη λεπτοσπείρωση, η οποία εμφανίζεται συχνά σε περιοχές που πλήττονται συχνά από πλημμύρες.

Οι επαρχίες με τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων λεπτοσπείρωσης είναι:

  • η Κεντρική Ιάβα με 502 περιπτώσεις και 70 θανάτους (ποσοστό θνησιμότητας/CFR 13,94%),
  • η Ανατολική Ιάβα με 401 περιπτώσεις και 14 θανάτους (CFR 3,49%),
  • η Γιογκιακάρτα με 235 περιπτώσεις και 13 θανάτους ( CFR 5,53%),
  • η Δυτική Ιάβα με 187 κρούσματα και 30 θανάτους (CFR 16,04%),
  • η Banten με 64 περιπτώσεις και 12 θανάτους (CFR 18,75%),
  • και η Τζακάρτα με 7 κρούσματα και μηδενικούς θανάτους (CFR 0).

“Πρόκειται για επαρχίες που ανιχνεύουν και αναφέρουν τακτικά κρούσματα λεπτοσπείρωσης. (Αυτό) Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι άλλες επαρχίες έχουν μηδενικό, κανένα κρούσμα. Ίσως δεν αναφέρθηκαν”, ενημέρωσε. Τα συμπτώματα της λεπτοσπείρωσης εμφανίζονται δύο έως τέσσερις εβδομάδες μετά τη μόλυνση και περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, ναυτία, έλλειψη όρεξης, διάρροια και κόκκινα μάτια, μεταξύ άλλων.

Η ασθένεια μπορεί να αποφευχθεί χρησιμοποιώντας προστατευτικό εξοπλισμό όπως γάντια, μπότες και γυαλιά ενώ εργάζεστε σε μέρη όπου μπορεί να παραμείνουν τα βακτήρια της λεπτοσπείρας. Πρέπει επίσης να κλείσετε τις πληγές με αδιάβροχο επίδεσμο πριν χρησιμοποιήσετε νερό, να αποφύγετε την άμεση επαφή με μολυσμένο υδάτινο σώμα και να εμβολιάζετε ζώα ή κατοικίδια ζώα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΥ: Νόσος του ιού Marburg - Ισημερινή Γουινέα

Επτά ασθένειες που μεταδίδονται από τα κατοικίδια

Λεπτοσπείρωση αιτία θανάτων στην Αμερική

ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ: δράσεις αντιμετώπισης της λεπτοσπείρωσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ασυνήθιστα συμπτώματα μιας ασθενούς καρδιάς

Καρδιακή ανεπάρκεια: Οι καρδιαγγειακές παθήσεις (CVD) αποτελούν μια σημαντική πρόκληση για την υγεία στην Ελλάδα, με έναν αυξανόμενο όγκο ερευνών που ρίχνουν φως στον επιπολασμό, τους παράγοντες κινδύνου και τη διαχείριση αυτών των καταστάσεων.

Ένας ακαταμάχητος συνδυασμός για την υγεία σας

Αβοκάντο και ντομάτες: Είναι ένας πραγματικός διατροφικός θησαυρός. Περιέχει μια πληθώρα ευεργετικών βιταμινών, μετάλλων, υγιών λιπαρών και φυτικών ινών, που συμβάλλουν σε διάφορες πτυχές της υγείας μας.

Μπορεί το επιπλέον αλάτι να βλάψει τα νεφρά σας;

Το να προσθέτεις πολύ αλάτι στη διατροφή σου δεν είναι καλό. Μια πρόσφατη μελέτη στο JAMA Network Open διαπίστωσε ότι η προσθήκη αλατιού στο φαγητό σας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο χρόνιας νεφρικής νόσου.

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς επηρεάζονται οι συγκοινωνίες την ημέρα της απεργίας;

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Στα αστικά λεωφορεία, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ελιές: Ένα θησαυροφυλάκιο ωφέλιμων συστατικών

Ελιές: Η κατανάλωση ελιών βοηθά στη βελτίωση της υγείας του εντέρου βελτιώνοντας την πέψη, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνοντας τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.