ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Λατινική Αμερική: Τα παιδιατρικά συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για παιδιά με καρκίνο αποτελούν επιτυχία στα νοσοκομεία

Λατινική Αμερική: Τα παιδιατρικά συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για παιδιά με καρκίνο αποτελούν επιτυχία στα νοσοκομεία

Σημειωτέον, ένα σχόλιο που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο CANCER συνοψίζει τις κορυφαίες εξελίξεις στον παιδιατρικό καρκίνο κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

Λατινική Αμερική: Τα Παιδιατρικά Συστήματα Έγκαιρης Προειδοποίησης (PEWS) – εργαλεία δίπλα στο κρεβάτι που χρησιμοποιούνται από νοσηλευτές για την αξιολόγηση της υγείας των νοσηλευόμενων παιδιών και τον εντοπισμό επειγόντων ιατρικών ζητημάτων – δεν χρησιμοποιούνται ευρέως σε νοσοκομεία με περιορισμένους πόρους, εν μέρει λόγω των προκλήσεων με την εφαρμογή. Ένα πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε από την Wiley online στο CANCER, ένα περιοδικό με κριτές της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, αναφέρει μια επιτυχημένη συνεργασία για την υποστήριξη της εφαρμογής ενός PEWS για παιδιά με καρκίνο σε νοσοκομεία της Λατινικής Αμερικής.

Το 2017, το ερευνητικό νοσοκομείο St. Jude Children’s Research Hospital συνεργάστηκε με παιδιατρικά ογκολογικά κέντρα στη Λατινική Αμερική για να ξεκινήσει το Proyecto Escala de Valoración de Alerta Temprana (EVAT).

Η Asya Agulnik, MD, MPH, του St. Jude και οι συνεργάτες της ανέφεραν ότι από τον Απρίλιο του 2017 έως τον Οκτώβριο του 2021, 36 διαφορετικά νοσοκομεία από 13 χώρες της Λατινικής Αμερικής που διαχειρίζονται συλλογικά περισσότερες από 4.100 ετήσιες νέες διαγνώσεις παιδιατρικού καρκίνου εφάρμοσαν με επιτυχία το PEWS μέσω του Proyecto EVAT.

Τα κέντρα χρειάστηκαν κατά μέσον όρο επτά μήνες για να ολοκληρώσουν την εφαρμογή και όλα τους -παρά τις προκλήσεις της γεωγραφίας, της γλώσσας και της πανδημίας COVID-19- διατήρησαν τη χρήση του PEWS υψηλής ποιότητας για έως και 18 μήνες μετά την εφαρμογή. Σε όλα τα 36 κέντρα, περισσότεροι από 11.100 κλινικοί ιατροί εκπαιδεύτηκαν στο PEWS και περισσότερα από 41.000 νοσηλευόμενα παιδιά χρησιμοποίησαν το PEWS στη φροντίδα τους.

“Πρόκειται για την πρώτη πολυκεντρική, πολυεθνική μελέτη που αναφέρει μια επιτυχημένη στρατηγική εφαρμογής για την περιφερειακή κλιμάκωση του PEWS”, δήλωσε ο Δρ Agulnik.

“Η στρατηγική που χρησιμοποιήθηκε από το Proyecto EVAT για την περιφερειακή κλιμάκωση του PEWS σε αυτά τα 36 κέντρα με περιορισμένους πόρους μπορεί να γενικευτεί για να διευκολύνει την εφαρμογή άλλων παρεμβάσεων που βελτιώνουν τα αποτελέσματα των ασθενών σε κέντρα όλων των επιπέδων πόρων.

Ελπίζουμε ότι τα διδάγματα που αντλήθηκαν από το έργο αυτό μπορούν να ενημερώσουν ευρέως τα μελλοντικά προγράμματα για την προώθηση της υιοθέτησης παρεμβάσεων για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων του καρκίνου σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Σημειωτέον, ένα σχόλιο που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο CANCER συνοψίζει τις κορυφαίες εξελίξεις στον παιδιατρικό καρκίνο κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

Αυτές οι εξελίξεις στον παιδιατρικό καρκίνο επικεντρώνονται στους συμπαγείς όγκους, τους όγκους του εγκεφάλου, τη λευχαιμία, την υποτροπιάζουσα νόσο και την υπολειμματική νόσο.

 

  • (Τα παιδιατρικά σημεία έγκαιρης προειδοποίησης (PEWS) είναι κλινικές εκδηλώσεις που υποδηλώνουν ταχεία επιδείνωση σε παιδιατρικούς ασθενείς, από τη βρεφική έως την εφηβική ηλικία. Η βαθμολογία PEWS ή το σύστημα PEWS είναι αντικειμενικά εργαλεία αξιολόγησης που ενσωματώνουν τις κλινικές εκδηλώσεις που έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην έκβαση του ασθενούς.)
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα δεδομένα για τις γενετικές αλλοιώσεις στον παιδικό καρκίνο

Το μήνυμα του Γιώργου Πατούλη για τον παιδικό καρκίνο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής για παιδιά με καρκίνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορεί το διαδίκτυο να βελτιώσει τον έλεγχο της υπέρτασης;

Αρτηριακή πίεση: Μια παρέμβαση πολλαπλών συστατικών που παρέχεται σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης (ΑΠ) μεταξύ των ατόμων με υπέρταση, σύμφωνα με μια μελέτη.

Οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι οι εγκέφαλοι με περισσότερη βιταμίνη D λειτουργούν καλύτερα

"Αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερη έρευνα για να προσδιορίσουμε τη νευροπαθολογία με την οποία συνδέεται η βιταμίνη D στον εγκέφαλο πριν αρχίσουμε να σχεδιάζουμε μελλοντικές παρεμβάσεις".