ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός Χαμάς: Εγκαινιάζει την εκστρατεία εμβολιασμού στη Λωρίδα της Γάζας

Κορωνοϊός Χαμάς: Εγκαινιάζει την εκστρατεία εμβολιασμού στη Λωρίδα της Γάζας

Κορωνοϊός Χαμάς: Εγκαινιάζει την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στη Λωρίδα της Γάζας μετά την άφιξη των πρώτων εμβολίων στο θυλάκιο που διοικείται από την τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς.

Πρώην υπουργοί Υγείας και αρκετοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας εμβολιάστηκαν με το ρωσικό Sputnik V μπροστά από δεκάδες κάμερες. Περισσότεροι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και ασθενείς με χρόνιες παθήσεις λαμβάνουν το εμβόλιο από σήμερα. Το θυλάκιο έχει λάβει μόλις 22.000 δόσεις εμβολίων, ένα πολύ μικρό μέρος των απαραίτητων για την ανοσοποίηση των δύο εκατομμυρίων ανθρώπων της Λωρίδας, από τους οποίους περίπου 1,4 εκατομμύρια είναι άνω των 18 ετών.

Η έλλειψη εμβολίων τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στη Δυτική Όχθη βρίσκεται σε έντονη αντίθεση με το Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται σε ρυθμό ανοσοποίησης σχεδόν όλου του ενήλικου πληθυσμού του τις ερχόμενες εβδομάδες. Ήδη, περίπου το ένα τρίτο των 9,3 εκατομμυρίων ανθρώπων του Ισραήλ έχουν λάβει 2 δόσεις του εμβολίου Pfizer-BionTech. Το Ισραήλ έχει προσφέρει εμβόλια σε όλους τους πολίτες του, τους Εβραίους και τους Άραβες, εκτός από τους Παλαιστίνιους κατοίκους της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Ωστόσο, επικριτές έχουν κατηγορήσει το Εβραϊκό κράτος για το γεγονός ότι δεν εμβολιάστηκαν τα περίπου 5 εκατομμύρια Παλαιστινίων που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη.

Οι επικριτές της πολιτικής του Ισραήλ για τον εμβολιασμό επισημαίνουν την τέταρτη σύμβαση της Γενεύης, η οποία ορίζει ότι απαιτείται η κατοχή δύναμης για την παροχή εμβολίων στους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της. Η Παλαιστινιακή Αρχή έχει αγωνιστεί για να εξασφαλίσει εμβόλια, λαμβάνοντας μόλις 2.000 δόσεις από το Ισραήλ για τους γιατρούς της Δυτικής Όχθης και άλλες 10.000 δόσεις από τη Ρωσία. Την περασμένη εβδομάδα, μετέφερε 2.000 από τα ρωσικά εμβόλια στη Γάζα. Οι υγειονομικές αρχές της Γάζας έχουν αναφέρει πάνω από 54.000 λοιμώξεις από κορωνοϊό και 543 θανάτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

O FDA επισημαίνει τα λάθη σχετικά με την κυκλοφορία μη αξιόπιστων τεστ αντισωμάτων

Ο Π.Ο.Υ προτρέπει τα πλούσια κράτη να μην υπονομεύσουν το σχέδιο COVAX

Πότε επανέρχεται η όσφρηση- γεύση στους ασθενείς του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα ψυχικά οφέλη του αθλητισμού ως αντίδοτο στην καραντίνα

Η άθληση συντελεί στην ωρίμανση του ανθρώπου και στην ανάπτυξη ψυχικών ικανοτήτων, γιατί ωθεί τον άνθρωπο να θέτει ολοένα κι υψηλότερους στόχους και να παλεύει με υπομονή κι επιμονή, χωρίς να εγκαταλείπει την προσπάθεια.

Πώς η κατανάλωση καυτερής πιπεριάς επηρεάζει την ερωτική μας επιθυμία

Οι πιπεριές τσίλι συμβάλλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος ως εκ τούτου και στην πρόκληση αγγειοδιαστολής στο γεννητικό σύστημα.

Επιστημονική έρευνα εντοπίζει τη σχέση παχυσαρκίας με βακτηριακές λοιμώξεις

«Διαπιστώσαμε ότι όταν τα ποντίκια τρέφονται με τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και γίνονται παχύσαρκα, τα λιποκύτταρα του δέρματος διευρύνονται και χάνουν την ικανότητα να καταπολεμούν τη βακτηριακή εισβολή κατά τη διάρκεια μιας δερματικής λοίμωξης».

Είναι καλύτεροι εραστές οι άνδρες χορτοφάγοι;

Σεξ και χορτοφαγία: «Δεν πρόκειται για μία επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη αλλά τα αποτελέσματα που βλέπουμε είναι πολύ συναρπαστικά. Νομίζω ότι αυτό θα ξυπνήσει πολλούς ανθρώπους», είπε ο ουρολόγος, Άαρον Σπιτς.

Η έλξη ενισχύεται από τη συναισθηματική κατανόηση

Σχέσεις: Όσο καλύτερα πιστεύει κάποιος ότι καταλαβαίνει τα συναισθήματα του άλλου, τόσο μεγαλύτερη έλξη νιώθει γι' αυτό το πρόσωπο - το οποίο θα μπορούσε να είναι είτε ένας ερωτικός σύντροφος, είτε ένας συνέταιρος σε μια επιχείρηση ή ακόμα και ένας άγνωστος πρόσφυγας.

Κατάθλιψη: Βήματα για να ισορροπήσετε τη διάθεσή σας

Κατάθλιψη Αυτοφροντίδα: Το μοίρασμα όσων αισθάνεστε και σας προβληματίζουν με ανθρώπους που εμπιστεύεστε μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Το να βλέπετε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας, όπως ψυχολόγο ή κοινωνικό λειτουργό, είναι μια υπέροχη ιδέα, αφού αποτελεί ένα σημαντικό πλαίσιο υποστήριξης. Αλλά μην σταματάτε εκεί. Μιλήστε επίσης με φίλους και αγαπημένους σας ανθρώπους. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε μια ομάδα υποστήριξης για άτομα που μοιράζονται κοινούς προβληματισμούς με εσάς. Όντας κοντά σε άτομα που αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη μπορεί να σας υπενθυμίσει ότι δεν είστε μόνοι και να σας δώσει επιπλέον νέες ιδέες για την διαχείριση θεμάτων που σας απασχολούν.

Θεραπευτές σχέσεων εξηγούν πώς να διαχειρίζεστε συγκρούσεις

Διαπροσωπικές Σχέσεις: Οι διαφωνίες ή συγκρούσεις είναι ένα φυσικό κομμάτι της σχέσης μας με τους άλλους. Στην πραγματικότητα, οι περιστασιακές συγκρούσεις «εντείνουν βαθύτερα τις σχέσεις, αν μπορείτε να τις διαχειριστείτε με ενσυναίσθηση», λέει η Marisa G. Franco, Ph.D., συμβουλευτική ψυχολόγος και ειδικός φιλίας. «Οι σχέσεις μας φτάνουν σε ένα εντελώς νέο επίπεδο οικειότητας όταν συνειδητοποιούμε ότι μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς, ακόμη και όταν πρόκειται για σκληρά πράγματα».