ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός Βιετνάμ: Ανακαλύπτει νέα υβριδική παραλλαγή «εξαιρετικά μεταδοτική»

Κορωνοϊός Βιετνάμ: Ανακαλύπτει νέα υβριδική παραλλαγή «εξαιρετικά μεταδοτική»

Η παραλλαγή πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνη για το πρόσφατο κύμα των περιπτώσεων COVID-19 στη χώρα, αναφέρει το CTV News Canada. Αφού περιελάμβανε τον ιό για το μεγαλύτερο μέρος του 2020, από τα τέλη Απριλίου του τρέχοντος έτους, το Βιετνάμ αντιμετωπίζει τώρα μια αύξηση των λοιμώξεων.

Κορωνοϊός Βιετνάμ: Η παραλλαγή Indian Coronovirus βρέθηκε σε 44 χώρες: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας – Οι παραλλαγές κορωνοϊού θεωρούνται πιο επικίνδυνες από την αρχική έκδοση του ιού, επειδή είναι πιο μεταδοτικές, θανατηφόρες ή ικανές να ξεπεράσουν ορισμένες προστασίες εμβολίων – Το Υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ δήλωσε το Σάββατο ότι εντόπισε μια νέα παραλλαγή κορωνοϊού που εξαπλώνεται γρήγορα αεροπορικώς και είναι ένας συνδυασμός παραλλαγών που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στην Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η παραλλαγή πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνη για το πρόσφατο κύμα των περιπτώσεων COVID-19 στη χώρα, αναφέρει το CTV News Canada. Αφού περιελάμβανε τον ιό για το μεγαλύτερο μέρος του 2020, από τα τέλη Απριλίου του τρέχοντος έτους, το Βιετνάμ αντιμετωπίζει τώρα μια αύξηση των λοιμώξεων.

Πάνω από 6.700 θετικά κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 47 θανάτων έχουν αναφερθεί στο Βιετνάμ, τα περισσότερα από τα οποία έχουν συμβεί από τον Απρίλιο.

Ο ιός προκάλεσε νέες επιδημίες σε περισσότερα από τα μισά εδάφη του, συμπεριλαμβανομένων βιομηχανικών ζωνών και μεγάλων πόλεων, όπως το Ανόι και η πόλη Χο Τσι Μινχ. «Ανακαλύψαμε μια νέα υβριδική παραλλαγή από τα στελέχη της Ινδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Nguyen Thanh Long, σε εθνική συνάντηση για την πανδημία το Σάββατο, σύμφωνα με το The Guardian.

«Το χαρακτηριστικό αυτού του στελέχους είναι ότι εξαπλώνεται γρήγορα στον αέρα. Η συγκέντρωση του ιού στο υγρό του λαιμού αυξάνεται γρήγορα και εξαπλώνεται πολύ έντονα στο περιβάλλον.”

Ο Long είπε επίσης ότι πριν από αυτήν την τελευταία ανακάλυψη, υπήρχαν επτά γνωστές παραλλαγές κορωνοϊού στο Βιετνάμ, συγκεκριμένα, οι B.1.222, B.1.619, D614G, B.1.1.7 – γνωστές ως παραλλαγές στο Ηνωμένο Βασίλειο, B.1.351, A. 23.1 και B.1.617.2 – η «ινδική παραλλαγή».

Ο Long είπε ότι οι αρχές θα ανακοινώσουν σύντομα το όνομα και τα λεπτομερή χαρακτηριστικά της νέας παραλλαγής.

Τα νέα από το Βιετνάμ έρχονται καθώς η Ινδία συνεχίζει να αγωνίζεται αφού ο κορωνοϊός κατακλύζει τα νοσοκομεία και δημιούργησε μια τρομερή έλλειψη ιατρικού εξοπλισμού στη χώρα, αναφέρει το The Hill.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

"Αναζωπύρωση¨ κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ασία

Οι χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού αρχίζουν να άρουν τις απαγορεύσεις ταξιδιών που σχετίζονται με την πανδημία αλλά τα εμπόδια παραμένουν

Η5Ν6: Η γρίπη των πτηνών χτυπά το Βιετνάμ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Η πλειονότητα των ηλικιωμένων που πέθαναν από Covid-19 δε ζούσαν σε γηροκομεία

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Αν και οι θάνατοι σε οίκους ευγηρίας έλαβαν πέρυσι τεράστια προσοχή, από μελέτες προκύπτει ότι η πλειονότητα των ηλικιωμένων που πέθαναν από την covid δεν ζούσαν σε ιδρύματα.

Οι αλλαγές του καιρού μπορεί να ευθύνονται για την ημικρανία

Ημικρανία: Για ορισμένους, οι καιρικές αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν ανισορροπίες στις χημικές ουσίες του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της σεροτονίνης, οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να προκαλέσουν ημικρανία. Οι καρικοί παράγοντες μπορούν επίσης να επιδεινώσουν έναν πονοκέφαλο που ενδεχόμενα προκαλείται από άλλους παράγοντες.

Αθλητισμός: Γιόγκα για ψυχική ενδυνάμωση

Αθλητισμός: Με την πάροδο του χρόνου, μια τακτική πρακτική γιόγκα καλλιεργεί την «απόκριση χαλάρωσης», επιτρέποντάς σας να είστε λιγότερο αντιδραστικοί στο άγχος και τα έντονα συναισθήματα. Σύμφωνα με μια μελέτη, μια συνεδρία γιόγκα διάρκειας 90 λεπτών μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης – της ορμόνης του στρες.

ΕΚΠΑ: Ο χρόνος αποβολής του SARS-CoV-2 σε ασθενείς με COVID-19

ΕΚΠΑ: Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα νεότερα δεδομένα από τη σχετική μετα-ανάλυση των D. Yan και συνεργατών (Front Public Health. 2021 Mar 19;9:652842.).

Κορωνοϊός: Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού θέτουν τα παιδιά σε κίνδυνο λένε ειδικοί στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά της Covid-19 στις ΗΠΑ θέτουν τα παιδιά-πολλά από τα οποία δεν μπορούν να εμβολιαστούν-σε κίνδυνο, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο Δρ Πολ Όφιτ, σύμβουλος εμβολιασμού στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Ειδικοί στις ΗΠΑ προειδοποιούν για νέα μετάλλαξη, εάν δεν αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη

Κορωνοϊός: Ως τώρα, μόνο περίπου το 49,8% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ - CDC. Και με τόσους πολλούς να στερούνται επαρκούς προστασίας, τα κρούσματα θα αυξάνονται συνεχώς.

Οι έφηβες αναφέρουν μεγαλύτερη ψυχική δυσφορία εξαιτίας της πανδημίας από τους εφήβους

Κορωνοϊός: Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα της μελέτης που δεικνύουν ότι οι έφηβες βιώνουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία εξαιτίας των αλλαγών που έχει επιφέρει η Covid πανδημία παγκόσμια, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους γονείς, φροντιστές, αλλά και τους επαγγελματίες υγείας.