Πολιτική Υγείας

Ινδονησία κορωνοϊός: Εμβολιασμός 181 εκατομμυρίων ατόμων σε 15 μήνες

Ινδονησία κορωνοϊός: Εμβολιασμός 181 εκατομμυρίων ατόμων σε 15 μήνες

Ινδονησία κορωνοϊός: Εμβολιασμός 181 εκατομμυρίων ατόμων σε 15 μήνες. Η Ινδονησία, το έθνος της Νοτιοανατολικής Ασίας που επλήγη περισσότερο από το COVID-19, έχει φιλόδοξα σχέδια για την επίτευξη ανοσία της αγέλης εμβολιάζοντας 181 εκατομμύρια ανθρώπους μέσα σε μόλις 15 μήνες.

Η Ινδονησία έχει ως στόχο να εμβολιάσει 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους στον τομέα της υγείας μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, προτού προχωρήσει στους δημόσιους υπαλλήλους και στη συνέχεια στο ευρύ κοινό. Το πρόγραμμα αποτελεί πλέον βασική προτεραιότητα του Προέδρου Joko Widodo. Η χώρα είχε 1.183.555 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 32.167 θανάτους από την Τετάρτη, με τον αριθμό νέων καθημερινών μολύνσεων να δείχνει μικρή ένδειξη επιβράδυνσης.

Η κοινή άποψη είναι ότι η εφοδιαστική αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο. Τα εμβόλια θα αποσταλούν από την Τζακάρτα σε περισσότερες από 10.000 εγκαταστάσεις υγείας σε μια χώρα που γενικά δεν διαθέτει υποδομή, ειδικά την αποθήκευση της ψυχρής αλυσίδας που απαιτείται για την ασφαλή διατήρηση των εμβολίων σε ψυγείο. Και ενώ η Ινδονησία έχει υπερβεί τις δαπάνες υποδομής από τότε που το Widodo ανέλαβε για πρώτη φορά το αξίωμα το 2014, εξακολουθεί να κατατάσσεται 54η όσον αφορά αυτό το μέτρο στο Δείκτη Απόδοσης Διοικητικής Υποστήριξης 2018 της Παγκόσμιας Τράπεζας, πίσω από τους περιφερειακούς ομότιμους Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ.

Η κρατική φαρμακευτική εταιρεία, επιβλέπει τη διανομή εμβολίων και έχει ήδη παραδώσει 3 εκατομμύρια δόσεις και στις 34 επαρχίες της χώρας, λιγότερο από το 1% των 427 εκατομμυρίων που πιστεύει η κυβέρνηση ότι θα χρειαστεί να εμβολιάσει 181 εκατομμύρια ανθρώπους και να επιτύχει ανοσία στην αγέλη.  Το ποσοστό αυτό ανέρχεται περίπου στο 70% του πληθυσμού που ο υπουργός Υγείας είπε ότι αντιστοιχεί σε όλους όσους είναι άνω των 18 ετών χωρίς σοβαρή συννοσηρότητα, εγκύους και επιζώντες του COVID-19. Είναι ένα πρόβλημα που κάνει την κυβέρνηση να σκέφτεται έξω από το πλαίσιο. Πρόσφατα στρατολόγησε τη βοήθεια της Unilever Indonesia — μιας εταιρείας με πανεθνική υποδομή ψυκτικών αλυσίδων — η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα παρέχει 200 ψυγεία παγωτών για τα εμβόλια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σαουδική Αραβία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε ταξιδιώτες από 20 κράτη

Κίνα: Διαβεβαιώνει για αποτελεσματικές δοκιμές αξιόπιστου εμβολίου της κατά του κορωνοϊού

Εναλλακτική λύση στο φοινικέλαιο δίνουν Καναδοι επιστήμονες με τη δημιουργία υποκατάστατου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού στο γηροκομείο του Κεντάκι που συνδέεται με την παραλλαγή R.1, προκαλεί ανησυχία για την επίδραση του εμβολίου

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC προτρέπουν τη χρήση εμβολιασμού COVID-19 μεταξύ των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης που εργάζονται σε εξειδικευμένες νοσηλευτικές εγκαταστάσεις για την προστασία των κατοίκων και την πρόληψη της μετάδοσης ιών.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών – Διεύρυνση ωραρίου

Μάριος Θεμιστοκλέους: Τα εμβόλια της AstraZeneca είναι ασφαλή και οι κίνδυνοι που υπάρχουν από το εμβόλιο είναι εξαιρετικά χαμηλοί, διαβεβαίωσε o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Έχουμε κάνει και στη χώρα μας πάνω από 2,5 εκατ. εμβολιασμούς με ελάχιστα συμβάντα δήλωσε γενικά για τα εμβόλια.

Υπουργείο Υγείας: Πρωτοβουλίες για τη φροντίδα της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων

Ζωή Ράπτη: Η συνεργασία στοχεύει στην ανάπτυξη ενός 5ετούς επιστημονικού προγράμματος με στόχο την ενίσχυση του τομέα ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα, τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας παρέχοντας πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Βασίλης Κικίλιας: Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-39 με AstraZeneca – Εμβολιασμοί και σε ιδιωτικά κέντρα

Βασίλης Κικίλιας: Με έντονο συναισθηματικό τόνο, ο κ. Κικίλιας μίλησε για όλους τους ανθρώπους που έχουν χαθεί από τον φονικό ιό και το δράμα που περνούν οι οικογένειές τους, καθώς και για την αδιάκοπη προσπάθεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ, καταλήγοντας ότι όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν αν όλοι οι πολίτες εμβολιαστούν.

Αριστοτελία Πελώνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκλωβισμένος στη λογική της κορωνοκαπηλείας

Αριστοτελία Πελώνη: Για «ξαφνικό ενδιαφέρον» του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το άνοιγμα της εστίασης κάνει λόγο σε δηκτικό σχόλιο της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη με αφορμή τις τοποθετήσεις στελεχών της Κουμουνδούρου που θέτουν το ζήτημα αυτό.

Ο Μπάιντεν και ο σύμβουλός του Fauci χαρακτηρίζουν την ένοπλη βία «κρίση στη δημόσια υγεία»

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναφέρθηκε στους πυροβολισμούς ως «επιδημία και διεθνή αμηχανία». Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε επίσης την ένοπλη βία ως «κρίση για τη δημόσια υγεία» όταν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ένα σύνολο εκτελεστικών δράσεων και προτάσεων για τον έλεγχο των όπλων.