Πολιτική Υγείας

Ινδονησία κορωνοϊός: Εμβολιασμός 181 εκατομμυρίων ατόμων σε 15 μήνες

Ινδονησία κορωνοϊός: Εμβολιασμός 181 εκατομμυρίων ατόμων σε 15 μήνες

Ινδονησία κορωνοϊός: Εμβολιασμός 181 εκατομμυρίων ατόμων σε 15 μήνες. Η Ινδονησία, το έθνος της Νοτιοανατολικής Ασίας που επλήγη περισσότερο από το COVID-19, έχει φιλόδοξα σχέδια για την επίτευξη ανοσία της αγέλης εμβολιάζοντας 181 εκατομμύρια ανθρώπους μέσα σε μόλις 15 μήνες.

Η Ινδονησία έχει ως στόχο να εμβολιάσει 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους στον τομέα της υγείας μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, προτού προχωρήσει στους δημόσιους υπαλλήλους και στη συνέχεια στο ευρύ κοινό. Το πρόγραμμα αποτελεί πλέον βασική προτεραιότητα του Προέδρου Joko Widodo. Η χώρα είχε 1.183.555 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 32.167 θανάτους από την Τετάρτη, με τον αριθμό νέων καθημερινών μολύνσεων να δείχνει μικρή ένδειξη επιβράδυνσης.

Η κοινή άποψη είναι ότι η εφοδιαστική αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο. Τα εμβόλια θα αποσταλούν από την Τζακάρτα σε περισσότερες από 10.000 εγκαταστάσεις υγείας σε μια χώρα που γενικά δεν διαθέτει υποδομή, ειδικά την αποθήκευση της ψυχρής αλυσίδας που απαιτείται για την ασφαλή διατήρηση των εμβολίων σε ψυγείο. Και ενώ η Ινδονησία έχει υπερβεί τις δαπάνες υποδομής από τότε που το Widodo ανέλαβε για πρώτη φορά το αξίωμα το 2014, εξακολουθεί να κατατάσσεται 54η όσον αφορά αυτό το μέτρο στο Δείκτη Απόδοσης Διοικητικής Υποστήριξης 2018 της Παγκόσμιας Τράπεζας, πίσω από τους περιφερειακούς ομότιμους Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ.

Η κρατική φαρμακευτική εταιρεία, επιβλέπει τη διανομή εμβολίων και έχει ήδη παραδώσει 3 εκατομμύρια δόσεις και στις 34 επαρχίες της χώρας, λιγότερο από το 1% των 427 εκατομμυρίων που πιστεύει η κυβέρνηση ότι θα χρειαστεί να εμβολιάσει 181 εκατομμύρια ανθρώπους και να επιτύχει ανοσία στην αγέλη.  Το ποσοστό αυτό ανέρχεται περίπου στο 70% του πληθυσμού που ο υπουργός Υγείας είπε ότι αντιστοιχεί σε όλους όσους είναι άνω των 18 ετών χωρίς σοβαρή συννοσηρότητα, εγκύους και επιζώντες του COVID-19. Είναι ένα πρόβλημα που κάνει την κυβέρνηση να σκέφτεται έξω από το πλαίσιο. Πρόσφατα στρατολόγησε τη βοήθεια της Unilever Indonesia — μιας εταιρείας με πανεθνική υποδομή ψυκτικών αλυσίδων — η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα παρέχει 200 ψυγεία παγωτών για τα εμβόλια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σαουδική Αραβία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε ταξιδιώτες από 20 κράτη

Κίνα: Διαβεβαιώνει για αποτελεσματικές δοκιμές αξιόπιστου εμβολίου της κατά του κορωνοϊού

Εναλλακτική λύση στο φοινικέλαιο δίνουν Καναδοι επιστήμονες με τη δημιουργία υποκατάστατου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πάγωμα ή διόρθωση; Η κάλυψη της προληπτικής περίθαλψης στις ΗΠΑ σε σταυροδρόμι

"Εάν μελλοντικές δικαστικές αποφάσεις επαναφέρουν τις προληπτικές υπηρεσίες που έχουν επιλεγεί από αυτούς τους δύο πρόσθετους οργανισμούς στην εξέταση, τότε η πιθανότητα διακομματικής υποστήριξης για την ψήφιση νομοθεσίας που θα διασφαλίζει την κάλυψη χωρίς κόστος αυτών των βασικών προληπτικών υπηρεσιών γίνεται ακόμη λιγότερο πιθανή", δήλωσε ο Fendrick. "Και αυτό θα αυξήσει τον κίνδυνο φραγμών στην περίθαλψη και την επακόλουθη ανισότητα".

Σύμβαση 2ης ΔΥΠΕ: Ανακαίνιση – ανακατασκευή χώρων υγιεινής & εκσυγχρονισμός νοσηλευτικών μονάδων

Σύμβαση 2ης ΔΥΠΕ: Την σύμβαση υπέγραψαν ο Διοικητής κ. Χρήστος Ροϊλός, ως εκπρόσωπος της 2ης Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου και ο ανάδοχος, παρουσία της Υπουργού Υγείας κ. Αναστασίας Κοτανίδου.

Νέα κίνητρα για την πλήρη εφαρμογή του απαραίτητου για την ΠΦΥ θεσμού του Προσωπικού Γιατρού

Με τον τρόπο αυτό, το υπουργείο Υγείας ευελπιστεί ότι θα προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό γιατρών μέχρι το τέλος του χρόνου. Ταυτόχρονα, αναμένεται να «χαλαρώσει» κάπως το δεσμευτικό πλαίσιο ώστε οι ιδιώτες γιατροί να μπορούν να εξετάζουν και ιδιωτικά κάποιους ασθενείς οι οποίοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους.