ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοιός : Ποιο ευάλωτα τα άτομα με καρδιακές παθήσεις

Κορωνοιός : Ποιο ευάλωτα τα άτομα με καρδιακές παθήσεις

Κορωνοιός : Με τον κορωνοϊο θα πρέπει να έχει την προσοχή όλων μέχρι τώρα, λένε οι ειδικοί υγείας. Και τα άτομα με καρδιακές παθήσεις έχουν επιπλέον λόγους να είναι προσεκτικοί .

Η ασθένεια που προκαλείται από τον ιό, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην κινεζική πόλη Γουχάν τον Δεκέμβριο και έκτοτε αρρώστησε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και σκότωσε χιλιάδες σε όλο τον κόσμο.  Για άτομα με υποκείμενα καρδιακά προβλήματα, οι ανησυχίες είναι σοβαρές. Φαίνεται ότι άτομα άνω των 65 ετών με στεφανιαία νόσο είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν πιο σοβαρά συμπτώματα.

Τον Φεβρουάριο, το Αμερικανικό Κολέγιο Καρδιολογίας εξέδωσε ένα ενημερωτικό δελτίο  για να προειδοποιήσει τους ασθενείς για τον πιθανό αυξημένο κίνδυνο και να ενθαρρύνει “πρόσθετες, λογικές προφυλάξεις”.

Συστάσεις για ευπαθείς ομάδες

  • Με βάση τις πρώτες αναφορές, το 40% των νοσηλευμένων ασθενών με COVID-19 είχαν καρδιαγγειακή νόσο ή εγκεφαλοαγγειακή νόσο (η οποία αναφέρεται στη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο), σύμφωνα με το δελτίο. Διαφορετικές περιοχές της χώρας βλέπουν διαφορετικά επίπεδα δραστηριότητας ιών, αν και ο ιός βρίσκεται τώρα σε κάθε πολιτεία και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συμβουλεύουν εκείνους που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να μείνουν στο σπίτι, να αποφύγουν τα πλήθη και να περιορίσουν την επαφή με άλλους.

Ο ιός επηρεάζει τους πολίτες με διάφορους τρόπους

  • Ο ιός θα μπορούσε να επηρεάσει τους ασθενείς με καρδιακές παθήσεις με διάφορους τρόπους.

Στόχος του ιού

  • Ο κύριος στόχος του ιού είναι οι πνεύμονες. Αλλά αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την καρδιά, ειδικά μια άρρωστη καρδιά, η οποία πρέπει να δουλέψει σκληρότερα για να πάρει οξυγονωμένο αίμα σε όλο το σώμα.
  • Αυτό θα μπορούσε να επιδεινώσει προβλήματα για κάποιον με καρδιακή ανεπάρκεια, όπου η καρδιά έχει ήδη προβλήματα με την αποτελεσματική άντληση.

  • Κάποιος με υποκείμενο καρδιακό πρόβλημα μπορεί επίσης να έχει ένα λιγότερο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων εξασθενεί καθώς μεγαλώνουν.
  • Εάν ένα τέτοιο άτομο πιάσει έναν ιό, είπε, είναι πιθανό να παραμείνει και να προκαλέσει επιπλοκές.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

  •  Τα στοιχεία δείχνουν ότι παρόμοιες ιογενείς ασθένειες μπορούν να αποσταθεροποιήσουν αυτές τις πλάκες, με πιθανό αποτέλεσμα την απόφραξη μιας αρτηρίας που τροφοδοτεί αίμα στην καρδιά, θέτοντας τους ασθενείς σε κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Ακολουθεί βίντεο για τις καρδιακές παθήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΟΑΕΔ 2021 : Οριστικοί Πίνακες του Προγράμματος Παιδικών Κατασκηνώσεων

Αγγελική επεισόδιο 149 : Αθηνά και Δημήτρης συζητάνε

Άγιου Πνεύματος : Αυτά τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη δυσκολία στη διακοπή του καπνίσματος

Διακοπή καπνίσματος γυναίκες: Νέα μελέτη αποδεικνύει πως οι γυναίκες ναι μεν καπνίζουν λιγότερο, αλλά παράλληλα δυσκολεύονται αρκετά να διακόψουν το κάπνισμα σε σχέση με τους άνδρες.

Ώρα για ύπνο: Tips ύπνου για όλη την οικογένεια

Ύπνος εφηβεία: Γιατί είναι ιδιαίτερα δύσκολο να τιθασεύσει κανείς έναν έφηβο ως προς το πρόγραμμα ύπνου του; Δείτε πώς μπορούν ορισμένα tips να κάνουν τη διαφορά για όνειρα γλυκά!

Πρωινό χωρίς πολλούς υδατάνθρακες: Γίνεται; (Keto friendly edition)

Keto πρωινό συνταγές: Ιδέες για εύκολα και γρήγορα πρωινά, τα οποία μπορείτε να ετοιμάσετε μέσα σε ελάχιστα λεπτά χωρίς να σας γεμίσουν με κενές θερμίδες και υπερβολικούς υδατάνθρακες. Ενέργεια και γεύση για το πρωινό σας ξύπνημα!