ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός πανδημία: Στελέχη της Pfizer – Moderna αυξάνουν τις προμήθειες του εμβολίου

Κορωνοϊός πανδημία: Στελέχη της Pfizer – Moderna αυξάνουν τις προμήθειες του εμβολίου

Κορωνοϊός εμβόλιο: Τα στελέχη της Pfizer και της Moderna ανέφεραν ότι οι εταιρείες αυξάνουν την προσφορά εμβολίων κατά του ιού, με αποστολές που αναμένεται να διπλασιαστούν και πιθανώς να τριπλασιαστούν τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με μαρτυρία του Κογκρέσου που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα.

Σε μια προετοιμασμένη δήλωση που θα γίνει πριν από την υποεπιτροπή του Σώματος την Τρίτη, ο John Young, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, αναμένεται να αναφέρει ότι η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει την ικανότητα παράδοσής της από 4 εκατομμύρια σε 5 εκατομμύρια δόσεις την εβδομάδα σε περισσότερα από 13 εκατομμύρια έως τα μέσα Μάρτιος.

Η Moderna αναμένει να διπλασιάσει τη μηνιαία χωρητικότητα παράδοσης σε 40 εκατομμύρια δόσεις έως τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον Δρ Stephen Hoge, πρόεδρο της εταιρείας. Η Moderna έχει μέχρι στιγμής παραδώσει 45 εκατομμύρια δόσεις, λέει σε δηλώσεις του ο Hoge.

Η Young αποδίδει την αυξημένη προσφορά σε “σημαντικές επενδύσεις” που πραγματοποίησε η Pfizer σε αρκετές εγκαταστάσεις παραγωγής και άλλες βελτιώσεις.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 500.000 θανάτους και εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τη δικαιοσύνη στη διανομή εμβολίων. Η διοίκηση του Μπάιντεν είπε αυτόν τον μήνα ότι αυξάνει τις προμήθειες σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος και σε άτομα χρώματος που έχουν πληγεί σκληρά από τον ιό.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων επέτρεψε την επείγουσα χρήση των εμβολίων, τα οποία χρησιμοποιούν mRNA και είναι περισσότερο από 90 τοις εκατό αποτελεσματικά μετά από δύο δόσεις, πέρυσι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κατά 70% μειώθηκαν οι μολύνσεις στην Αγγλία λόγω εμβολιασμού

Τα κριτήρια για την προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς

Η mRNA τεχνολογία των εμβολίων κατά του κορωνοϊού μπορεί να αξιοποιηθεί στη θεραπεία του καρκίκου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα ψυχικά οφέλη του αθλητισμού ως αντίδοτο στην καραντίνα

Η άθληση συντελεί στην ωρίμανση του ανθρώπου και στην ανάπτυξη ψυχικών ικανοτήτων, γιατί ωθεί τον άνθρωπο να θέτει ολοένα κι υψηλότερους στόχους και να παλεύει με υπομονή κι επιμονή, χωρίς να εγκαταλείπει την προσπάθεια.

Πώς η κατανάλωση καυτερής πιπεριάς επηρεάζει την ερωτική μας επιθυμία

Οι πιπεριές τσίλι συμβάλλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος ως εκ τούτου και στην πρόκληση αγγειοδιαστολής στο γεννητικό σύστημα.

Επιστημονική έρευνα εντοπίζει τη σχέση παχυσαρκίας με βακτηριακές λοιμώξεις

«Διαπιστώσαμε ότι όταν τα ποντίκια τρέφονται με τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και γίνονται παχύσαρκα, τα λιποκύτταρα του δέρματος διευρύνονται και χάνουν την ικανότητα να καταπολεμούν τη βακτηριακή εισβολή κατά τη διάρκεια μιας δερματικής λοίμωξης».

Είναι καλύτεροι εραστές οι άνδρες χορτοφάγοι;

Σεξ και χορτοφαγία: «Δεν πρόκειται για μία επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη αλλά τα αποτελέσματα που βλέπουμε είναι πολύ συναρπαστικά. Νομίζω ότι αυτό θα ξυπνήσει πολλούς ανθρώπους», είπε ο ουρολόγος, Άαρον Σπιτς.

Η έλξη ενισχύεται από τη συναισθηματική κατανόηση

Σχέσεις: Όσο καλύτερα πιστεύει κάποιος ότι καταλαβαίνει τα συναισθήματα του άλλου, τόσο μεγαλύτερη έλξη νιώθει γι' αυτό το πρόσωπο - το οποίο θα μπορούσε να είναι είτε ένας ερωτικός σύντροφος, είτε ένας συνέταιρος σε μια επιχείρηση ή ακόμα και ένας άγνωστος πρόσφυγας.

Κατάθλιψη: Βήματα για να ισορροπήσετε τη διάθεσή σας

Κατάθλιψη Αυτοφροντίδα: Το μοίρασμα όσων αισθάνεστε και σας προβληματίζουν με ανθρώπους που εμπιστεύεστε μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Το να βλέπετε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας, όπως ψυχολόγο ή κοινωνικό λειτουργό, είναι μια υπέροχη ιδέα, αφού αποτελεί ένα σημαντικό πλαίσιο υποστήριξης. Αλλά μην σταματάτε εκεί. Μιλήστε επίσης με φίλους και αγαπημένους σας ανθρώπους. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε μια ομάδα υποστήριξης για άτομα που μοιράζονται κοινούς προβληματισμούς με εσάς. Όντας κοντά σε άτομα που αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη μπορεί να σας υπενθυμίσει ότι δεν είστε μόνοι και να σας δώσει επιπλέον νέες ιδέες για την διαχείριση θεμάτων που σας απασχολούν.

Θεραπευτές σχέσεων εξηγούν πώς να διαχειρίζεστε συγκρούσεις

Διαπροσωπικές Σχέσεις: Οι διαφωνίες ή συγκρούσεις είναι ένα φυσικό κομμάτι της σχέσης μας με τους άλλους. Στην πραγματικότητα, οι περιστασιακές συγκρούσεις «εντείνουν βαθύτερα τις σχέσεις, αν μπορείτε να τις διαχειριστείτε με ενσυναίσθηση», λέει η Marisa G. Franco, Ph.D., συμβουλευτική ψυχολόγος και ειδικός φιλίας. «Οι σχέσεις μας φτάνουν σε ένα εντελώς νέο επίπεδο οικειότητας όταν συνειδητοποιούμε ότι μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς, ακόμη και όταν πρόκειται για σκληρά πράγματα».