ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Ο καλός εξαερισμός μπορεί να μειώσει την έξαπλωση του ιού

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Ο καλός εξαερισμός μπορεί να μειώσει την έξαπλωση του ιού

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να καθοδηγήσουν και να ενθαρρύνουν τη βελτιωμένη κυκλοφορία του αέρα στα κτίρια - ειδικά στα σχολεία - προκειμένου να συνδράμουν στην πρόληψη της εξάπλωσης του κορονωϊού, λένε ειδικοί στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, το CDC δεν έχει δώσει αρκετή προσοχή στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο εξαερισμός στην εξάπλωση του ιού - ή τη μείωση του.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να καθοδηγήσουν και να ενθαρρύνουν τη βελτιωμένη κυκλοφορία του αέρα στα κτίρια – ειδικά στα σχολεία – προκειμένου να συνδράμουν στην πρόληψη της εξάπλωσης του κορονωϊού, λένε ειδικοί στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, το CDC δεν έχει δώσει αρκετή προσοχή στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο εξαερισμός στην εξάπλωση του ιού – ή τη μείωση του.

Τα σχολεία θα πρέπει να ξοδέψουν πόρους για τη βελτίωση της ροής του αέρα χρησιμοποιώντας συστήματα HVAC, αυτόνομα συστήματα φιλτραρίσματος αέρα HEPA ή ακόμα και ανοίγοντας παράθυρα, εάν οι μαθητές, οι δάσκαλοι και το προσωπικό επιστρέψουν με ασφάλεια στη σχολική μάθηση το φθινόπωρο, λένε οι ειδικοί.

“Η κατάσταση του εξαερισμού στα σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά ανεπαρκής”, δήλωσε ο Richard Corsi, πρύτανης του Κολλεγίου Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ, σε φόρουμ που διοργανώθηκε από το Κέντρο Υγείας του Johns Hopkins στο Bloomberg, Σχολή Δημόσιας Υγείας, αυτήν την εβδομάδα.

“Αυτή τη στιγμή, τα σχολεία αναζητούν το CDC και δεν λαμβάνουν απαντήσεις στα θέματα για τα οποία γίνεται λόγος”, προσέθεσε ο Corsi, ο οποίος είπε επίσης ότι έχει ενημερώσει τα σχολεία πως πρέπει να βελτιώσουν τον εξαερισμό και η απάντησή τους ήταν ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη καθοδήγηση στον ιστότοπο του CDC.

Το CDC προτείνει, ωστόσο, στα σχολεία να σκεφτούν βελτιώσεις εξαερισμού. Ειδικότερα το CDC αναφέρει σε σχετική καθοδήγησή του: “Εξετάστε τις αναβαθμίσεις ή βελτιώσεις του συστήματος εξαερισμού και άλλα βήματα για να αυξήσετε την παροχή καθαρού αέρα και να αραιώσετε πιθανούς ρύπους στο σχολείο. Λάβετε συμβουλές από έμπειρους επαγγελματίες θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC) όταν εξετάζετε αλλαγές σε συστήματα και εξοπλισμό HVAC”. Επισημαίνει επίσης την καθοδήγηση που δημοσιεύτηκε από την Αμερικανική Εταιρεία Μηχανικών Θέρμανσης, Ψύξης και Κλιματισμού. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, συμφώνησαν οι ειδικοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Για ενδεχόμενο τέταρτο κύμα μετάδοσης του κορωνοϊού μιλούν οι ειδικοί στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός Μελέτη ΗΠΑ: Τα αντισώματα έναντι του κορωνοϊού συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο νέας μόλυνσης

Μωρό με ιικό φορτίο κορωνοϊού 51.418 φορές (!) μεγαλύτερο του μέσου όρου σε νοσοκομείο της Ουάσιγκτον

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μαγειρέψτε πάπια με μήλο και καταπλήξτε τα πλήθη

Πάπια με μήλο: Η πάπια είναι ένα από τα πιο νόστιμα κρέατα. Το κρέας της είναι ελαφρώς λιπαρό και κοκκινωπό, αλλά πάρα πολύ γευστικό, ενώ σε συνδυασμό με φρούτα, η γεύση της απογειώνεται.

Η τακτική άσκηση είναι ευεργετική κατά της πνευμονίας

Πνευμονία άσκηση: Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ασκούνταν τακτικά είχαν χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν πνευμονία και να πεθάνουν από αυτήν, σε σύγκριση με όσους ήταν λιγότερο δραστήριοι.

Η νέα παραλλαγή Όμικρον φέρνει κατάθλιψη και αίσθημα απόγνωσης σε όλους

Όμικρον ψυχική υγεία: Αν και τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έδωσαν την υπόσχεση μιας ανάκαμψης, η παραλλαγή Όμικρον από την Μποτσουάνα επηρεάζει και πάλι ολόκληρο τον κόσμο σε σχέση με την ψυχική υγεία,

20% περισσότερες γυναίκες στις ΗΠΑ επέλεξαν τον τοκετό στο σπίτι το 2020

ΗΠΑ τοκετός στο σπίτι: Ο αριθμός των γεννήσεων στο σπίτι αυξήθηκε κατά σχεδόν 20% από 38.000 το 2019 σε περισσότερες από 45.000 το 2020, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας ανάλυσης που δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Μύθοι γύρω από τα σνακ, οι οποίοι μπορεί να σας μπερδεύουν και να σας οδηγούν σε λάθος διατροφικές επιλογές

Προτιμήστε ανάλατους ξηρούς καρπούς, έτσι ώστε να μην επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με νάτριο, που αυξάνει την πίεση, και μην ξεχνάτε να περιορίζεστε στην ποσότητα της μιας χούφτας.

Το Viagra μπορεί να είναι πολλά υποσχόμενο φάρμακο για τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μελέτη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ερευνητές προβλέπουν ότι η προσέγγισή τους θα εφαρμοστεί για να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας ανακάλυψης φαρμάκων σε άλλες εκφυλιστικές νευρολογικές ασθένειες όπως η νόσος του Πάρκινσον και η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), γνωστή και ως νόσος του Lou Gehrig.

Οι δείκτες λιπιδίων στο αίμα προβλέπουν καρδιαγγειακά επεισόδια 20 χρόνια πριν

Υγεία καρδιάς: Οι ερευνητές εξέτασαν πρόσφατα εάν οι αναλογίες δύο μεταφορέων λιπιδίων στο αίμα μπορούν να προβλέψουν καρδιαγγειακά συμβάντα. Οι μεταφορείς λιπιδίων που μας ενδιαφέρουν ονομάζονται απολιποπρωτεΐνη Β (apoB) και απολιποπρωτεΐνη Α-1 (apoB1). Η μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι έχουν τα υψηλότερα επίπεδα apoB και τα χαμηλότερα επίπεδα apoA-1 έχουν σχεδόν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα από εκείνους με χαμηλότερες αναλογίες apoB προς apoA-1. Οι ερευνητές λένε ότι οι μελλοντικές κατευθυντήριες γραμμές που υπογραμμίζουν τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους λόγους apoB/apoA-1.

Τα κοχλιακά εμφυτεύματα οδηγούν σε περαιτέρω απώλεια ακοής;

Κοχλιακά εμφυτεύματα: Το κοχλιακό εμφύτευμα επιτρέπει στους περισσότερους υποψηφίους να βελτιώσουν τρομερά την αντίληψη της ομιλίας σε σύγκριση με την ακοή τους (πριν), παρά την πιθανή παρουσία νέου σχηματισμού οστού.