ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός Δανία: Αναταραχή μετά τη μετάλλαξη του Covid-19 στα mink

Κορωνοϊός Δανία: Αναταραχή μετά τη μετάλλαξη του Covid-19 στα mink

Κορωνοϊός Δανία: Αναταραχή μετά τη μετάλλαξη του Covid-19 στα mink. Σχεδόν 300.000 άνθρωποι στη βορειοδυτική Δανία υπόκεινται σε δραστικούς περιορισμούς ταξιδιού, ιδίως για να αποτρέψουν την εξάπλωση μιας μετάλλαξης κορωνοϊού  που παρατηρείται στα μινκ. 

Ο κορυφαίος παραγωγός του κόσμου, η Δανία, θα σφαγιάσει και τα δεκαπέντε εκατομμύρια βιζόν που έχουν συγκεντρωθεί στην επικράτειά της λόγω της μετάλλαξης του Covid-19 που έχει ήδη μεταδοθεί σε 12 άτομα, γεγονός που απειλεί την αποτελεσματικότητα ενός μελλοντικού εμβολίου για τον άνδρα. “Ο ιός που μεταλλάχθηκε μέσω του βιζόν μπορεί να δημιουργήσει τον κίνδυνο να μην λειτουργήσει το μελλοντικό εμβόλιο όπως θα έπρεπε”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Mette Frederiksen σε συνέντευξη τύπου με Δανούς αξιωματούχους υγείας, κρίνοντας «απαραίτητο να μειώσει όλα τα βιζόν», δηλαδή. 15 έως 17 εκατομμύρια ζώα με γούνες.

Η μετάλλαξη ενός ιού είναι φυσιολογική και μια μετάλλαξη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα συμπεριφέρεται διαφορετικά, λένε οι επιστήμονες. Επιπλέον, ο καθορισμός των συγκεκριμένων συνεπειών μιας μετάλλαξης είναι πολύπλοκος. Αλλά εάν αυτή η μετάλλαξη δεν έχει οδηγήσει σε πιο σοβαρές επιπτώσεις στους ανθρώπους, οι δανικές αρχές πιστεύουν ότι χαρακτηρίζεται από χαμηλότερη αποτελεσματικότητα των ανθρώπινων αντισωμάτων, η οποία απειλεί την ανάπτυξη ενός εμβολίου. εναντίον του Covid-19. Αυτή η μετάλλαξη εντοπίστηκε σε πέντε διαφορετικές εκμεταλλεύσεις. Τα 12 ανθρώπινα κρούσματα που εντοπίστηκαν βρίσκονταν στο βόρειο τμήμα της Γιουτλάνδης (δυτικά), την περιοχή με τη μεγαλύτερη αναπαραγωγή στη Δανία. Αυτές οι ανθρώπινες περιπτώσεις δεν είναι πλέον φορείς του μεταλλαγμένου ιού, ωστόσο, σύμφωνα με το SSI.

Η Δανία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας δέρματος βιζόν στον κόσμο, μια δραστηριότητα που έχει κάνει την περιουσία περισσότερων στο μικρό σκανδιναβικό βασίλειο. Μετά τις πρώτες περιπτώσεις Covid-19 στο βιζόν, η Κοπεγχάγη είχε ήδη ξεκινήσει φέτος το καλοκαίρι μια τεράστια εκστρατεία σφαγής σε μολυσμένες εκμεταλλεύσεις, η οποία είχε επεκταθεί τον Οκτώβριο σε γειτονικά αγροκτήματα λόγω της εκδήλωσης της επιδημίας Covid -19. Από τη Δευτέρα, οι αρχές είχαν ήδη σφαγιάσει περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια ζώα. Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί αποζημίωση στους κτηνοτρόφους. Ο τομέας απασχολεί περίπου 6.000 άτομα στο σκανδιναβικό βασίλειο των 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων.

 

Τις τελευταίες επτά ημέρες, στις 783 περιπτώσεις που εντοπίστηκαν στην περιοχή, η ανίχνευση έχει εντοπίσει μια φάρμα μινκ ως την προέλευση της μόλυνσης, σύμφωνα με τις αρχές. Αρκετές ύποπτες περιπτώσεις μετάδοσης βιζόν σε ανθρώπους είχαν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας, ειδικά στις Κάτω Χώρες, οι οποίες σκότωσαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο από αυτά τα θηλαστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σε ισχύ από αύριο το καθολικό lockdown - Τι αλλάζει στη ζωή μας

Κρούσματα κορωνοϊού: 2917 νέα– 29 θάνατοι

Χώρες με σχεδόν μηδενικά κρούσματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Καρδιακή προσβολή: Η οικονομική επισφάλεια σημαίνει μεγαλύτερη θνησιμότητα

Καρδιακή προσβολή: Οι φτωχότεροι ασθενείς που επιβίωσαν της καρδιακής προσβολής είχαν το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από όλες τις αιτίες — 11,8%, σε σύγκριση με 10,4% για εκείνους που ανήκουν στην πιο εύπορη ομάδα, αποκαλύπτει νέα μελέτη.

Σε πλήρη λειτουργία ξανά o e-ΕΦΚΑ

e-ΕΦΚΑ: Το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του, καθώς και των πληροφοριακών συστημάτων τόσο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όσο και των λοιπών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα που υποστηρίζονται από τα συστήματα του φορέα, είναι σε ξανά σε λειτουργία.

Υψηλό κόστος ζωής για ασθενείς με δρεπανοκυτταρική αναιμία

Δρεπανοκυτταρική νόσος: Οι Αμερικανοί που ζουν με δρεπανοκυτταρική αναιμία και έχουν ιδιωτική ασφάλιση αντιμετωπίζουν κατά μέσο όρο κόστος 1.300 $ ετησίως και $44.000 στο σύνολο της ζωής τους, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Πόσο καλό μας κάνουν τα vegan φαγητά;

Vegan διατροφή: Μια vegan διατροφή αποκλείει όλα τα ζωικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων του κρέατος, των γαλακτοκομικών και των αυγών. Όταν οι άνθρωποι την ακολουθούν σωστά, μια vegan δίαιτα μπορεί να είναι εξαιρετικά θρεπτική, να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Οι επιστήμονες ακόμη αναζητούν τα αίτια πίσω από την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά

Παιδική ηπατίτιδα: Υπήρξε κάποια αύξηση στον αδενοϊό 41 που προκαλεί περισσότερες περιπτώσεις ενός προηγουμένως μη ανιχνευμένου προβλήματος; Είναι τα παιδιά πιο ευάλωτα λόγω των lockdown;

Τι είναι το στίγμα και πώς δημιουργείται;

Στίγμα: Με έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πτώση της ψυχικής τους υγείας, η κοινωνία γίνεται καλύτερα εξοπλισμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας. Ωστόσο, το στίγμα γύρω από την ψυχική ασθένεια και την αναζήτηση βοήθειας παραμένει.