ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κολπική μαρμαρυγή ιχθυέλαιο: Μετά-ανάλυση δείχνει ότι τα ιχθυέλαια σχετίζονται με την κολπική μαρμαρυγή

Κολπική μαρμαρυγή ιχθυέλαιο: Μετά-ανάλυση δείχνει ότι τα ιχθυέλαια σχετίζονται με την κολπική μαρμαρυγή

Τα ιχθυέλαια σχετίζονται με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής σε άτομα με υψηλά λιπίδια στο αίμα. Αυτό είναι το εύρημα μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο European Heart Journal - Cardiovascular Pharmacotherapy.

Κολπική μαρμαρυγή ιχθυέλαιο: Τα ιχθυέλαια σχετίζονται με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής σε άτομα με υψηλά λιπίδια στο αίμα. Αυτό είναι το εύρημα μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο European Heart Journal – Cardiovascular Pharmacotherapy. «Επί του παρόντος, τα συμπληρώματα ιχθυελαίου ενδείκνυνται για ασθενείς με αυξημένα τριγλυκερίδια στο αίμα για τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου» δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης δρ Salvatore Carbone του Πανεπιστημίου Κοινοπολιτείας της Βιρτζίνια, στις ΗΠΑ.

Ορισμένες κλινικές δοκιμές έχουν δείξει ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής, την πιο κοινή καρδιακή αρρυθμία. Τα άτομα με τη διαταραχή αυτή έχουν πέντε φορές μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι μελέτες δοκίμασαν διαφορετικές συνθέσεις ωμέγα-3 λιπαρών οξέων σε διαφορετικές δόσεις. Επομένως, οι συγγραφείς πραγματοποίησαν μια ολοκληρωμένη μετα-ανάλυση τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών για να απαντήσουν στο ερώτημα εάν τα ιχθυέλαια συσχετίζονταν με αυξημένο κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής.

Η ανάλυση περιλάμβανε πέντε τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές που διερευνούσαν τις επιδράσεις των συμπληρωμάτων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στα καρδιαγγειακά αποτελέσματα. Οι συμμετέχοντες είχαν αυξημένα τριγλυκερίδια και είχαν είτε υψηλό κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου ή είχαν ήδη καρδιαγγειακή νόσο. Συνολικά, 50.277 ασθενείς έλαβαν ιχθυέλαια ή εικονικό φάρμακο και παρακολουθήθηκαν μεταξύ 2 και 7,4 ετών. Η δόση των ιχθυελαίων κυμαινόταν από 0,84 γρ. έως 4 γρ. την ημέρα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα συμπληρώματα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων συσχετίστηκαν με αυξημένο κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο με λόγο συχνότητας εμφάνισης 1,37 (διάστημα εμπιστοσύνης 95% 1,22-1,54, p <0,001). Δηλαδή, κατά μέσο όρο, τα ιχθυέλαια αυξάνουν τον κίνδυνο για κολπική μαρμαρυγή κατά 37%.

Ο δρ Carbone είπε: «Η μελέτη μας δείχνει ότι τα συμπληρώματα ιχθυελαίου σχετίζονται με σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής σε ασθενείς με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο. Παρόλο που μια κλινική δοκιμή έδειξε ευεργετικά καρδιαγγειακά αποτελέσματα για τα συμπληρώματα, ο κίνδυνος κολπικής μαρμαρυγής θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όταν τέτοιοι παράγοντες συνταγογραφούνται ή αγοράζονται χωρίς συνταγή, ειδικά σε άτομα που είναι ευαίσθητα στην ανάπτυξη αρρυθμιών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Συσκευή που "κόβει" τα αντιπηκτικά και εξαλείφει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Κίνδυνος εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής από δυσλειτουργία του θυρεοειδούς

Κολπική Μαρμαρυγή: Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πυρηνικές αντιδράσεις συνεχίζονται στα λιωμένα πυρηνικά καύσιμα του Τσερνόμπιλ

Τσερνόμπιλ: Όταν ο αντιδραστήρας 4 του Τσερνόμπιλ εξερράγη πριν από 35 χρόνια, τα πυρηνικά καύσιμα έλιωσαν, διαπέρασαν τον ατσάλινο πυθμένα και χύθηκαν στα τσιμεντένια υπόγεια του εργοστασίου, όπου σχημάτισαν ένα ασυνήθιστο αμάλγαμα μαζί με τις λιωμένες ράβδους ελέγχου και την άμμο που χύθηκε στο σημείο για να σβήσει την πυρκαγιά. Η στερεοποιημένη «λάβα» είναι γνωστή ως κόριο, ένα υλικό που μοιάζει με τσιμέντο αλλά είναι άκρως ραδιενεργό και εκπέμπει επικίνδυνα νετρόνια από τη διάσπαση ισοτόπων ουρανίου.

Οι ξηροί καρποί κάνουν καλό στην καρδιά σας

Ξηροί καρποί Καρδιά Οφέλη: Η κατανάλωση ξηρών καρπών ακόμη και μερικές φορές την εβδομάδα συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Κατάθλιψη: Τρεις τεχνικές αυτοβοήθειας

Κατάθλιψη Συμπτώματα Αντιμετώπιση: Η κατάθλιψη είναι μια διαταραχή της ψυχικής υγείας που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό του γενικού πληθυσμού. Η παρούσα υγειονομική κρίση ενδέχεται να δυσχεράνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε μερικές ιδέες αυτοβοήθειας προκειμένου να ανακουφίσετε τα συμπτώματα. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό πως αναγνωρίζετε πως η κατάθλιψη είναι θεραπεύσιμη, όταν παρέχετε στον εαυτό σας το κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον. Επικοινωνήστε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας για να συζητήσετε για ό,τι σας ανησυχεί.

Σεξουαλική ζωή : Έτσι επηρεάζει η ασθένεια Peyronie

Σεξουαλική ζωή : Η νόσος του Peyronie είναι όταν σχηματίζονται πλάκες (ιστός ουλής) κάτω από το δέρμα του πέους και προκαλούν κάμψη. Η διαβίωση με αυτήν την κατάσταση συχνά περιλαμβάνει πόνο και αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία που μπορούν να επηρεάσουν την προσωπική οικειότητα, τις σχέσεις σας και την ψυχική υγεία.

Ψυχική υγεία : Μάθετε τι είναι το νευρικό γέλιο

Ψυχική υγεία : Βρίσκεστε σε μια τεταμένη κατάσταση και ξαφνικά αισθάνεστε μια υπερβολικά ισχυρή ώθηση να γελάσετε. Μην ανησυχείτε, δεν είστε τρελοί για αυτό - είναι ένα φαινόμενο που ονομάζεται νευρικό γέλιο.

ΟΑΕΔ παιδικές κατασκηνώσεις : Μέχρι το Σάββατο οι δηλώσεις

ΟΑΕΔ παιδικές κατασκηνώσεις : Το Σάββατο, 8 Μαΐου 2021 και ώρα 23:59, λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων της Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις και των παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα έτους 2021 του ΟΑΕΔ.