ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κλιματική αλλαγή: Καθιστά την ζωή των παιδιών αγώνα για επιβίωση

Κλιματική αλλαγή: Καθιστά την ζωή των παιδιών αγώνα για επιβίωση

Κλιματική αλλαγή: Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια και το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ διαπίστωσαν ότι τα παιδιά σε όλο τον κόσμο διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο προβλημάτων υγείας λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής. Στην εργασία τους, που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine, η Frederica Perera και ο Dr. Η Kari Nadeau περιγράφει τους αυξημένους κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά ήδη πριν την γέννησή τους από την ρύπανση και την κλιματική αλλαγή.

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τους πάντες, αλλά μερικούς περισσότερο από άλλους. Η άνοδος του νερού των ωκεανών, για παράδειγμα, πλημμυρίζει τα νησιωτικά εδάφη. Και όσοι έχουν περιορισμένα εισοδήματα δυσκολεύονται περισσότερο να επιβιώσουν κάτω από ακραία καιρικά φαινόμενα. Στη νέα μελέτη, οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία ότι η κλιματική αλλαγή και η ρύπανση βλάπτουν τα παιδιά περισσότερο από τους ενήλικες. Όπως σημειώνουν, επειδή το σώμα τους είναι μικρότερο και εξακολουθεί να μεγαλώνει, όπως και το μυαλό τους, είναι πιο ευαίσθητα στις περιβαλλοντικές συνθήκες, ιδιαίτερα στους ρύπους και τη ζέστη.

Για να κατανοήσουν καλύτερα πώς η ρύπανση και η κλιματική αλλαγή επηρεάζουν τα παιδιά, οι ερευνητές μελέτησαν ερευνητικές εργασίες από πολλές πηγές που περιέγραφαν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η ρύπανση και η κλιματική αλλαγή στα παιδιά. Βρήκαν αυτό που περιγράφουν ως άμεση βλάβη, όπως κατεστραμμένους πνεύμονες και μείωση των πνευματικών ικανοτήτων. Και σημειώνουν ότι τα σημερινά παιδιά θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουν αλλαγές στο κλίμα που δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί.

Στην εργασία τους, οι ερευνητές σημειώνουν ότι οι μητέρες που αναπνέουν μολυσμένο αέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν τα παιδιά πριν καν γεννηθούν. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλά βάρη γέννησης, πρόωρους τοκετούς και επίσης θάνατο του βρέφους. Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει επίσης μια σχέση με τη φλεγμονή αργότερα στη ζωή. Και δυστυχώς, ορισμένες έχουν επισημάνει ότι οι χημικές ουσίες στον αέρα και άλλοι τύποι ρύπανσης μπορούν να προκαλέσουν γενετικές ανωμαλίες, όπως προβλήματα με την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η κλιματική αλλαγή έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή λιγότερο θρεπτικών τροφίμων και λιγότερης τροφής γενικά σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Την ίδια ώρα, η κλιματική αλλαγή κάνει τον κόσμο πιο επικίνδυνο μέρος για να μεγαλώσουν τα παιδιά – περισσότεροι τυφώνες, ανεμοστρόβιλοι, κύματα καύσωνα και πλημμύρες κάνουν πιο δύσκολη την επιβίωση των παιδιών μέχρι την ενηλικίωση. Η κλιματική αλλαγή αναμένεται επίσης να οδηγήσει σε περισσότερους πολέμους και άλλους τύπους τραυμάτων, όπως η κακοποίηση από ενήλικες, καθώς οι εντάσεις στο σπίτι αυξάνονται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι σημαίνει η κλιματική αλλαγή για τη βιωσιμότητα και την υγεία μας;

Πώς το φτωχό σε θρεπτικά συστατικά χώμα επηρεάζει την υγεία, την ομορφιά & την ευεξία

ΠΟΥ: Συστάσεις συμπερίληψης της ψυχικής υγείας στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής

Γιατί είναι σημαντική η ανακύκλωση για τη ζωή μας;

Ο χώρος πρασίνου κλειδί για καλύτερη ψυχική υγεία στις πόλεις

Περισσότερα από ένα εκ. παιδιά από το Αφγανιστάν κάτω των 5 θα αντιμετωπίσουν τη σοβαρότερη μορφή υποσιτισμού φέτος, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις Παραμελημένες Τροπικές Ασθένειες

Παραμελημένες Τροπικές Ασθένειες (NTD): Πρόκειται για μια διαφορετική ομάδα 20 παθήσεων που προκαλούνται από μια ποικιλία παθογόνων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των ιών, βακτηρίων, παρασίτων, μυκήτων και τοξινών.

Τι είναι η ωμοφαγική διατροφή και γιατί να τη δοκιμάσουμε;

Raw food diet: Η ωμοφαγική δίαιτα μπορεί να φαίνεται σαν ένας ακραίος τρόπος διατροφής, αλλά πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για την υγεία σας από το να καταναλώνετε τρόφιμα που έχουν υποστεί επεξεργασία ή μαγειρευτεί.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε sex με κάποιον που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά;

Sex πρώτη φορά: Το βασικό είναι να καθορίσετε πώς νιώθει ο σύντροφός σας και να προχωρήσετε ανάλογα από εκεί. Θα χρειαστεί να το συζητήσετε λεπτομερώς και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να βάλετε τα θεμέλια ώστε να συμβεί ευχάριστα.

Η ευλογιά των πιθήκων δεν αποτελεί επί του παρόντος παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία

ΠΟΥ: Ο επικεφαλής του ΠΟΥ σημείωσε ότι η Επιτροπή είχε επισημάνει ότι η ευλογιά των πιθήκων κυκλοφορεί σε πολλές αφρικανικές χώρες εδώ και δεκαετίες και έχει παραμεληθεί από την άποψη της έρευνας, της προσοχής και της χρηματοδότησης.

Τα ταξίδια μπορούν να προσφέρουν πραγματικά οφέλη για την ψυχική υγεία

Ταξιδιωτική θεραπεία: Οι ιατροί μπορούν να συστήσουν θεραπείες άνοιας όπως μουσικοθεραπεία, άσκηση, γνωστική διέγερση, θεραπεία αναπόλησης, αισθητηριακή διέγερση και προσαρμογές στις ώρες γευμάτων και στο περιβάλλον του ασθενούς, ενώ όλα αυτά τα βρίσκουμε συχνά στις διακοπές.

Ανακάλυψη τεστ αίματος για τον καρκίνο του ήπατος

Καρκίνος: Με την αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας και διαβήτη, η επίπτωσή της αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με NAFLD έχουν έως και δεκαεπτά φορές αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ήπατος.

Αυξημένος επιπολασμός πονοκεφάλων στους εφήβους κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πονοκέφαλος κορωνοϊός: Πάνω από το ένα τρίτο των μαθητών που έλαβαν διαδικτυακά μαθήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 ανέφεραν επιδείνωση των συμπτωμάτων κεφαλαλγίας ή νέας εμφάνισης πονοκεφάλων.

Γιατί το sex στις ταινίες είναι ικανό να επηρεάσει και την δική μας σεξουαλική ζωή;

Sex ταινίες: Σύμφωνα με έρευνες, οι άνδρες όπως και οι γυναίκες, βιώνουν δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, όταν συγκρίνονται με τους αστέρες του Χόλιγουντ, ενώ το κινηματογραφικό σεξ είναι σεξ χωρίς περιορισμούς, το οποίο είναι απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους.