Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κιρσοί: Πώς θεραπεύονται οι κιρσοί με το λέιζερ;

Κιρσοί: Πώς θεραπεύονται οι κιρσοί με το λέιζερ;

Κιρσοί: Οι κιρσοί φαίνονται σκούρο μπλε, διογκωμένοι και στριμμένοι κάτω από το δέρμα. Αναπτύσσονται συχνότερα στα πόδια και τους αστραγάλους.

Η απλή θεραπεία φλεβών με λέιζερ χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μικροσκοπικών κιρσών και φλεβών αράχνης που βρίσκονται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Το λέιζερ είναι μια εστιασμένη δέσμη φωτός. Αυτός ο τύπος λέιζερ στοχεύει στο εξωτερικό του δέρματός σας. Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιεί τη θερμότητα του λέιζερ για να ουλώσει και να κλείσει τους κιρσούς.

Αντιμετώπιση κιρσών

Οι κιρσοί φαίνονται σκούρο μπλε, διογκωμένοι και στριμμένοι κάτω από το δέρμα. Αναπτύσσονται συχνότερα στα πόδια και τους αστραγάλους. Προκαλούνται από εξασθενημένες βαλβίδες και φλέβες στα πόδια σας και σε άλλα σημεία του σώματός σας. Αυτές οι βαλβίδες κρατούν το αίμα να ρέει προς την καρδιά σας. Όταν αυτές οι βαλβίδες δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε, συλλέγεται αίμα και συσσωρεύεται πίεση. Η πίεση κάνει τις φλέβες να συστρέφονται και να μεγεθύνονται.

Οι ευρυαγγείες είναι μια μορφή κιρσών. Μοιάζουν με λεπτούς, μπλε ιστούς. Πώς γίνεται; Η διαδικασία συνήθως γίνεται στο ιατρείο σας. Πιθανότατα θα πρέπει να φοράτε κάποιο είδος προστασίας ματιών. Το λέιζερ στοχεύει σε προσβεβλημένη φλέβα. Το φως λέιζερ περνά μέσα από το δέρμα για τη θεραπεία της φλέβας. Δεν θα έχετε κοψίματα, αλλά η θερμότητα από το λέιζερ μπορεί να προκαλέσει κάποια ενόχληση. Το λέιζερ προκαλεί ουλώδη ιστό που κλείνει τη φλέβα. Αφού κλείσει, μια φλέβα χάνει την πηγή αίματος της. Με τον καιρό, η φλέβα είναι πιο δύσκολη. Μια συνεδρία διαρκεί 15 έως 20 λεπτά. Συνήθως χρειάζονται περισσότερες από μία συνεδρίες λέιζερ. Μπορεί να έχετε άλλη μια συνεδρία σε 6 έως 12 εβδομάδες.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της θεραπείας με λέιζερ;

Οι κίνδυνοι της θεραπείας με λέιζερ περιλαμβάνουν: Δερματικά εγκαύματα. Αλλαγές στο χρώμα του δέρματος. Νευρική βλάβη που προκαλεί κάψιμο, πόνο ή αίσθημα τσιμπήματος μετά την ανάρρωση. Τι μπορείτε να περιμένετε μετά τη θεραπεία; Θα μπορέσετε να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας αμέσως. Μπορεί να έχετε μερικούς μώλωπες κατά μήκος της υπό θεραπεία φλέβας. Ο γιατρός σας μπορεί να βάλει έναν επίδεσμο στην περιοχή. Μπορεί επίσης να έχετε ερυθρότητα ή πρήξιμο στα πόδια σας για μερικές ημέρες. Ο γιατρός σας θα σας πει εάν οι κάλτσες συμπίεσης θα σας βοηθήσουν.

Πώς μπορείτε να φροντίσετε τον εαυτό σας στο σπίτι;

Η θεραπεία στο σπίτι μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα και να επιβραδύνει την εξέλιξη των κιρσών. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι:

  • Άσκηση. Το να παραμένετε δραστήριος βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια σας.
  • Μείνετε σε υγιές βάρος. Το υπερβολικό βάρος μπορεί να αυξήσει το πρήξιμο και την ενόχληση των κιρσών.
  • Αποφύγετε μεγάλες περιόδους καθιστή ή όρθιας στάσης.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η πρόληψη των αγγειακών παθήσεων και ο ρόλος της αγγειοχειρουργικής

Σύγχρονη αντιμετώπιση για τους κιρσούς

Τέλος στο πρόβλημα των κιρσών με τεχνολογία laser

Με ποιες παθήσεις σχετίζεται η εμφάνιση κιρσών στα πόδια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η περιτομή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό HIV

Ενώ η εθελοντική ιατρική περιτομή των ανδρών VMMC μπορεί να παρουσιάζει υψηλή προστατευτική αποτελεσματικότητα, οι συγγραφείς προειδοποιούν ότι είναι σημαντικό να προσφέρουμε ολοκληρωμένη προστασία έναντι του HIV με πρόσθετα προληπτικά μέτρα. Οι συστάσεις περιλαμβάνουν χρήση προφυλακτικού, εκπαίδευση για τη μείωση του αριθμού των συντρόφων, τακτικό τεστ HIV και προφύλαξη πριν από την έκθεση ή μετά την έκθεση, ανάλογα με την περίπτωση.

Πώς να ρυθμίσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα φυσικά εν μέσω καύσωνα;

Σάκχαρο ρύθμιση: Η φυσική ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της συνολικής υγείας και την πρόληψη των επιπλοκών, ειδικά για άτομα με διαβήτη.

Άτομα με υψηλό εισόδημα διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικό

Εγκεφαλικό: Η κοινωνικοοικονομική κατάσταση ενός ατόμου μπορεί να είναι θέμα ζωής και θανάτου στο πλαίσιο του εγκεφαλικού επεισοδίου, ειδικά όταν παίζουν αρκετοί δυσμενείς παράγοντες

Πώς να καλλιεργήσεις τις δικές σου μελιτζάνες;

Μελιτζάνα καλλιέργεια: Η καλλιέργεια των δικών σας μελιτζάνων μπορεί να είναι μια ικανοποιητική προσπάθεια, παρέχοντάς σας φρέσκο απόθεμα αυτού του ευέλικτου λαχανικού για γαστρονομικές δημιουργίες.

Πώς συνδέεται το εγκεφαλικό δίκτυο με τον τραυλισμό;

Νευροεπιστήμη: Ο τραυλισμός επηρεάζει περίπου το 1% των ενηλίκων και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα επικοινωνίας και κοινωνικό άγχος, ωστόσο η αιτία του τραυλισμού είναι ακόμα άγνωστη.

Close Icon