ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καθηγητής Ιατρικής Στάνφορντ: “Η κάλυψη και η κοινωνική απόσταση προκαλούν μακροπρόθεσμη βλάβη στο ανοσοποιητικό μας σύστημα”

Καθηγητής Ιατρικής Στάνφορντ: “Η κάλυψη και η κοινωνική απόσταση προκαλούν μακροπρόθεσμη βλάβη στο ανοσοποιητικό μας σύστημα”

Παρά το γεγονός αυτό, σημείωσε, οι πληθυσμοί των αντισηπτικών βλέπουν αυξανόμενα επίπεδα άσθματος, αλλεργιών, διαβήτη τύπου 1, νόσου του Crohn και άλλων ασθενειών με σημαντικό αυτοάνοσο συστατικό. «Μελέτες σε ζώα, εργαστηριακά πειράματα και μικρές δοκιμές σε ανθρώπους όλα δείχνουν προς την ίδια κατεύθυνση: Η αποφυγή της έκθεσης σε ορισμένα μικρόβια εμποδίζει το ανοσοποιητικό σύστημα να εκπαιδεύεται καλά και προδιαθέτει για αυτοάνοσα νοσήματα», έγραψε ο Bendavid.

Καθηγητής Ιατρικής Στάνφορντ: Ο Δρ Eran Bendavid, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, υποστηρίζει ότι η συνεχιζόμενη κάλυψη και η κοινωνική αποστασιοποίηση ως μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού στην πραγματικότητα προκαλούν μακροπρόθεσμη βλάβη στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Σε ένα άρθρο της Τρίτης για τη Wall Street Journal, ο Bendavid υποστήριξε ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού έπρεπε να επαναξιολογηθούν επειδή μειώνουν την έκθεση των ανθρώπων σε μικρόβια, επομένως εμποδίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα να εκπαιδεύεται καλά έναντι άλλων ασθενειών.

“Η διατήρηση της καλής υγείας είναι συχνά μια πράξη εξισορρόπησης. Η υπερβολική ποσότητα φαγητού φέρνει παχυσαρκία, διαβήτη και καρδιακές παθήσεις. Το πολύ λίγο φαγητό και παρατηρούμε ανεπάρκεια και  σπατάλη”, έγραψε ο Bendavid.

“Αυτό το είδος της ισορροπίας ισχύει για τις αλληλεπιδράσεις μας με βακτήρια, ιούς, παράσιτα και άλλα μικρόβια.

Η υπερβολική έκθεση σε ορισμένα μικρόβια οδηγεί σε ασθένειες, και το ίδιο κάνει και η πολύ λίγη.”

“Η εντατικοποίηση των πολιτικών υγιεινής με την έλευση της Covid-19 ήταν κατανοητή. Όμως, η μακροχρόνια κάλυψη, ο βαθύς καθαρισμός, η απομάκρυνση και η απομόνωση μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία, ειδικά για τα παιδιά, ακριβώς επειδή μειώνει την έκθεση σε μικρόβια.

Οι πρακτικές υγιεινής έχουν κινδύνους υγείας αλλά και οφέλη», πρόσθεσε. Ο Bendavid έγραψε ότι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του πολιτισμού ήταν η «μεγάλη απόδραση» από μολυσματικές ασθένειες, καθώς ασθένειες όπως η φυματίωση, ο τυφοειδής πυρετός, η πολιομυελίτιδα και η ευλογιά εξημερώθηκαν με καθαρό πόσιμο νερό, εμβολιασμούς, αντιβιοτικά και αποχέτευση.

Παρά το γεγονός αυτό, σημείωσε, οι πληθυσμοί των αντισηπτικών βλέπουν αυξανόμενα επίπεδα άσθματος, αλλεργιών, διαβήτη τύπου 1, νόσου του Crohn και άλλων ασθενειών με σημαντικό αυτοάνοσο συστατικό. «Μελέτες σε ζώα, εργαστηριακά πειράματα και μικρές δοκιμές σε ανθρώπους όλα δείχνουν προς την ίδια κατεύθυνση:

Η αποφυγή της έκθεσης σε ορισμένα μικρόβια εμποδίζει το ανοσοποιητικό σύστημα να εκπαιδεύεται καλά και προδιαθέτει για αυτοάνοσα νοσήματα», έγραψε ο Bendavid.

“Ο κίνδυνος δυσμενών συνεπειών από την υπερβολική υγιεινή είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός για τα παιδιά.

Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει τον πιο αποτελεσματικό συντονισμό κατά την παιδική ηλικία και η μείωση της ικανότητάς του να διακρίνει τους εισβολείς που προκαλούν ασθένειες από τους καλοήθεις στόχους είναι ένας κοινός μηχανισμός που προτείνεται για τις αλλεργίες, το άσθμα και το ανοσοποιητικό -μεταξύ άλλων μεσολαβούμενων παθήσεων του εντέρου», πρόσθεσε.

Ο Bendavid υποστήριξε ότι οι τρέχουσες πολιτικές και πρακτικές υγιεινής έπρεπε να εξισορροπηθούν εκ νέου, ειδικά όταν πρόκειται για τον βαθύ καθαρισμό και τον περιορισμό της επαφής.

«Τα στοιχεία ότι η κάλυψη μειώνει την εξάπλωση είναι ισχυρότερα, αλλά περιορίζει επίσης την ανταλλαγή άλλων μικροβίων, τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή, ειδικά για τα παιδιά», έγραψε. Εξήγησε ότι ήταν πολύ νωρίς για να δούμε αυξήσεις στις αυτοάνοσες διαταραχές λόγω των αλλαγών, αλλά οι πολιτικές για την COVID στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς θα σήμαιναν τελικά μεγαλύτερη ζημιά στα παιδιά.

«Η ακραία ανησυχία για την υγιεινή κατά την έναρξη της Covid-19 ήταν διαισθητική και κατανοητή», έγραψε ο Bendavid.

“Αλλά οι πολιτικές που ήταν εύκολο να υποστηριχθούν πριν από δύο χρόνια χρειάζονται επαναξιολόγηση.

Η αποστασιοποίηση, ο βαθύς καθαρισμός και η κάλυψη δεν είναι τα καλύτερα είδη αγαθών”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Τα μέτρα προστασίας και η επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα

Μπορεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα να αναγνωρίσει τον κοροναϊό;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί ο καρκίνος των όρχεων είναι ασθένεια που επηρεάζει περισσότερο νεαρούς άνδρες;

Καρκίνος όρχεις: Όταν ακούτε τις λέξεις "καρκίνος των όρχεων", πρέπει να γνωρίζετε δύο σημαντικές πτυχές: Η πρώτη, ο καρκίνος των όρχεων είναι σε μεγάλο βαθμό η νόσος ενός νεαρού άνδρα, με μέση ηλικία μόλις τα 33 κατά τη διάγνωση.

Σπιτικά ροφήματα που βοηθούν στην μείωση της κακής χοληστερόλης

Υψηλής χοληστερόλης: Η χοληστερόλη είναι μια λιπαρή-κηρώδες ουσία που βρίσκεται στο αίμα. Το σώμα μας χρησιμοποιεί αυτή την ουσία για να παράγει νέα κύτταρα και να παράγει απαραίτητες ορμόνες.