ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΡΠΑ Covid: Αναθεωρημένες οδηγίες ανάνηψης λόγω υψηλής μεταδοτικότητας της Όμικρον

ΚΑΡΠΑ Covid: Αναθεωρημένες οδηγίες ανάνηψης λόγω υψηλής μεταδοτικότητας της Όμικρον

ΚΑΡΠΑ Covid: Οι οδηγίες ανάνηψης μέσω CPR ανανεώθηκαν, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την υψηλή μεταδοτικότητα που εμφανίζουν οι μεταλλάξεις του ιού Δέλτα και Όμικρον.

Ως απάντηση στην πανδημία της COVID-19, ιδιαίτερα στις παραλλαγές Δέλτα και Όμικρον, η νέα καθοδήγηση της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας (AHA) αναφέρει ότι ο ατομικός προστατευτικός εξοπλισμός (PPE), συμπεριλαμβανομένων αναπνευστήρων, ρόμπες, γαντιών και προστασίας ματιών, συνιστάται πλέον πριν από την έναρξη της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (CPR) σε οποιονδήποτε ασθενή. Η ενημερωμένη “Ενδιάμεση Οδηγία 2022 για Επαγγελματίες Υγείας για Βασική και Προηγμένη Καρδιολογική Υποστήριξη Ζωής σε Ενήλικες, παιδιά και νεογνά με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο COVID-19”, δημοσιεύτηκε σήμερα στο περιοδικό AHA Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes. Αντιμετωπίζει την εμφάνιση παραλλαγών της COVID-19 που είναι πιο μεταδοτικές από προηγούμενα στελέχη.

Νέες οδηγίες με φόντο την Όμικρον

Η AHA συνεργάστηκε με διάφορους οργανισμούς για την ανάπτυξη της νέας καθοδήγησης, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπνευστικής Φροντίδας, της Εταιρείας Αναισθησιολόγων Κριτικής Φροντίδας και της Αμερικανικής Εταιρείας Αναισθησιολόγων, συνεχίζουν να παρέχουν ενδιάμεση καθοδήγηση για την αντιμετώπιση της πιο πρόσφατης επιστημονικής έρευνας σχετίζονται με τον ιό SARS-CoV-2. Οι κατευθυντήριες οδηγίες αναφέρουν ότι σε περίπτωση που οι αρχικοί ανταποκρινόμενοι δεν φορούν ήδη κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας, θα πρέπει να φορέσουν αμέσως ΜΑΠ και στη συνέχεια να ξεκινήσουν ΚΑΡΠΑ. Καθώς η επιστήμη γύρω από την COVID-19 και τις παραλλαγές του εξελίσσεται, η AHA είπε ότι οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν τις πιο ενημερωμένες συστάσεις από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τις περιφερειακές τους υγειονομικές αρχές και τοπικούς φορείς.

Πώς προστατεύονται οι επαγγελματίες υγείας

“Οι επαγγελματίες υγείας είναι υψίστης σημασίας για την υγεία των κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, και θα πρέπει να προστατεύονται κατά την εκτέλεση διαδικασιών υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένης της αναζωογόνησης”, δήλωσε η Dianne Atkins, MD, FAAP, εθελοντής πρόεδρος της American Heart Association Emergency Cardiovascular. Επιτροπή Φροντίδας, παιδοκαρδιολόγος και επικεφαλής συγγραφέας της νέας προσωρινής καθοδήγησης. “Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των επαγγελματιών υγείας παραμένει κρίσιμη και περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι ο συνιστώμενος εξοπλισμός ατομικής προστασίας είναι διαθέσιμος και ότι οι επαγγελματίες υγείας έχουν εκπαιδευτεί να τον χρησιμοποιούν σωστά”. Η πρόσφατη αύξηση των νέων κρουσμάτων COVID ώθησε την επανεκτίμηση των κατευθυντήριων γραμμών, καθώς τα νεότερα στελέχη που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων COVID από τα μέσα Δεκεμβρίου είναι πολύ πιο εύκολα μεταδιδόμενα.

Ανάνηψη ασθενών που αποτελούν κρούσμα

“Με βάση τις εξελισσόμενες επιδημιολογικές αναφορές και την αναδυόμενη επιστήμη, η εθελοντική επιτροπή που αποτελείται από περισσότερους από 40 παγκόσμιους ειδικούς στην ανάνηψη έχει εκδώσει νέες οδηγίες για την ανάνηψη ασθενών με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο COVID-19”, δήλωσε η Comilla Sasson, MD, Ph.D., FAHA, ασκούμενος ιατρός επειγόντων περιστατικών και αντιπρόεδρος επιστήμης και καινοτομίας για επείγουσα καρδιαγγειακή φροντίδα στην Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία. Αυτή η καθοδήγηση αντικατοπτρίζει επίσης τις συστάσεις που εκδόθηκαν πρόσφατα τόσο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) όσο και από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όλα τα παιδιά θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο για κίνδυνο καρδιακής ανακοπής, δήλωσε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής

Αύξηση της επίπτωσης και επιδείνωση της θνητότητας της καρδιακής ανακοπής στην εποχή της COVID-19 πανδημίας

‘Έξυπνη’ συσκευή προλαμβάνει την καρδιακή προσβολή

Ανέπαφο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης προειδοποιεί για ανακοπή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Για απόπειρα «εκφοβισμού και τρομοκράτησης» της κοινής γνώμης με την ευλογιά των πιθήκων από τα media διαμαρτύρονται οι Γερμανοί παιδίατροι.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Παιδιάτρων σημειώνει επίσης ότι «τα δεδομένα από την Αφρική δεν μπορούν να μεταφερθούν απευθείας στις τοπικές συνθήκες στην Ευρώπη λόγω της κακής γενικής κατάστασης της υγείας στη Μαύρη ήπειρο».

Ο νόμος και η ιατρική δεοντολογία δεν παρουσιάζουν μια ξεκάθαρη λύση για την τήρηση του επαγγελματικού απορρήτου από ψυχιάτρους

Είναι ο ασθενής πρόθυμος να επικοινωνήσει με την αστυνομία και να παραδεχτεί το έγκλημα ή να εξουσιοδοτήσει τον ψυχίατρο να το κάνει;

Η αερόβια άσκηση ενισχύει την ψυχική υγεία ατόμων παχυσαρκία-Μελέτη

Αθλητισμός: Οι ερευνητές μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Journal of Affective Disorders εξέτασαν τη σχέση μεταξύ του τύπου, της συχνότητας και της διάρκειας της σωματικής δραστηριότητας σε άτομα με παχυσαρκία και ποικίλου αριθμού χρόνιων ασθενειών. 

Έλλειψη υποστήριξης στον χώρο εργασίας για τις εμμηπαυσιακές γυναίκες

Εμμηνόπαυση: Το 10% των γυναικών έχουν εγκαταλείψει τη δουλειά τους λόγω της εμμηνόπαυσης. Η μεγαλύτερη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο για γυναίκες στην εμμηνόπαυση υποδηλώνει ότι απαιτείται άμεση δράση.