ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καρκίνος οισοφάγου : Διαμόρφωση προσδόκιμου ζωής ασθενών

Καρκίνος οισοφάγου : Διαμόρφωση προσδόκιμου ζωής ασθενών

Καρκίνος οισοφάγου : Όταν ο καρκίνος του οισοφάγου έχει εξελιχθεί στο τελικό του στάδιο, το επίκεντρο της φροντίδας είναι η ανακούφιση των συμπτωμάτων και η ποιότητα ζωής. Αν και το ταξίδι κάθε ατόμου είναι μοναδικό, υπάρχουν μερικά κοινά θέματα που βιώνουν οι περισσότεροι όταν η θεραπεία με καρκίνο δεν είναι πλέον βιώσιμη.

Ποια είναι τα πρώτα σημάδια και συμπτώματα του καρκίνου του οισοφάγου;
 • Ο καρκίνος του οισοφάγου συνήθως δεν έχει εμφανή σημεία και συμπτώματα. Όταν εμφανίζονται, το πιο κοινό σύμπτωμα είναι η δυσφαγία .
 • Το να τρώτε κανονικές μερίδες μεγέθους δαγκώματος μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε σαν να πνιγείτε ή ότι κάτι κολλάει στο λαιμό σας. Η δοκιμή μικρότερων δαγκωμάτων και μαλακότερου φαγητού, καθώς και η κατανάλωση πολλών υγρών, μπορούν να βοηθήσουν για λίγο.

Άλλα πρώιμα σημεία και συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • ανεξήγητη απώλεια βάρους
 • πόνος στο στήθος, κάψιμο ή πίεση
 • καούρα ή δυσπεψία
 • βραχνάδα
 • βήχας
Ποια είναι τα σημεία και τα συμπτώματα του τελικού σταδίου (στάδιο IV) του καρκίνου του οισοφάγου
 • Τα συμπτώματα του οισοφάγου τείνουν να επιδεινωθούν καθώς η ασθένεια εξελίσσεται και ο καρκίνος μεταστάσεις. Η δυσφαγία, για παράδειγμα, μπορεί να φτάσει σε σημείο που απαιτείται διατροφή μόνο για υγρά.

Άλλα σημεία και συμπτώματα τελικού σταδίου του καρκίνου του οισοφάγου μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • επιδείνωση βήχα και πονόλαιμος
 • κουρασμένη αναπνοή
 • μεγαλύτερη βραχνάδα και δυσκολία στην ομιλία πάνω από έναν ψίθυρο
 • λόξυγκας
 • ναυτία και έμετος
 • πόνος στα οστά και στις αρθρώσεις
 • αιμορραγία στον οισοφάγο, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αίμα στην πεπτική οδό και στα κόπρανα
 • κόπωση, η οποία μπορεί να προκληθεί από αναιμία, που προκαλείται από απώλεια αίματος. ορισμένα φάρμακα και θεραπείες για τον καρκίνο. και κακός ύπνος λόγω πόνου ή παρενεργειών φάρμακα.
 • Το 71% των ανθρώπων συμφωνούν ότι οι κοινότητες που υποεκπροσωπούνται στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη. Μάθετε πώς έχουν επηρεαστεί και πώς μπορείτε να βοηθήσετε, σήμερα.

Ακολουθεί βίντεο για τον καρκίνο του οισοφάγου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα πιθανή ανοσοθεραπεία ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα

Καρκίνωμα νεφρικών κυττάρων : Έτσι διαμορφώνεται το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

Νέα γονιδιακή θεραπεία στη μάχη κατά του καρκίνου in vitro

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μας ωφελεί ψυχολογικά το σεξ

Σεξ οφέλη ψυχική υγεία: Υπάρχουν ενδείξεις ότι το σεξ αυξάνει τη γνωστική σου ικανότητα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και μόνο το να σκέφτεστε μια προηγούμενη σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες αναλυτικής σκέψης. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα σεξουαλικά ενεργά τρωκτικά είχαν περισσότερους νευρώνες στον ιππόκαμπό τους (μια περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με τη μνήμη) από τους παρθένους αρουραίους.

ΑΣΕΠ-7Κ/2019: Εκ νέου Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων για αναπλήρωση θέσεων εργασίας σε φορείς πρόνοιας

ΑΣΕΠ-7Κ/2019: Η προθεσμία υποβολής της εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά αρχίζει στις 6 Δεκεμβρίου 2021 ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 17 Δεκεμβρίου 2021 ημέρα Παρασκευή. 

5 Ψυχικά Οφέλη της Άσκησης

Αθλητισμός ψυχικά οφέλη: Από το λιγότερο άγχος μέχρι την τόνωση της αυτοεκτίμησης, η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι ευεργετική τόσο για τον εγκέφαλό σας και την ψυχή, όσο και για το σώμα. 

Πράσινη σαλάτα με μέλι, βαλσάμικο και αμύγδαλα

Σαλάτα με αμύγδαλα: Οι σαλάτες εχουν γίνει πιο περίπλοκες, με πιο ψαγμένα υλικά και πολλές φορές αντικαθιστούν ακόμα και το κυρίως, ιδιαίτερα αν θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ, χορταστικό και με λιγοστές θερμίδες.

Πως άλλαξε ο covid-19 την σεξουαλική μας ζωή

Σεξ κορωνοϊός: Η έρευνα αφορά τον ρόλο που έπαιξε η πανδημία σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την χρήση προφυλακτικού από τους νέους και την πρόληψη της μετάδοσης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, και τα ποσοστά χρήσης ανέρχονται στο εντυπωσιακό 88%.

Λινγκουίνι με βότκα και λαχανικά

Λινγκουίνι με βότκα και λαχανικά: Το πιάτο που θα δούμε σήμερα σίγουρα δεν είναι ούτε ένα πιάτο συνηθισμένο, ούτε κάτι που θα φτιάχνετε κάθε εβδομάδα. Εκτός κι αν είστε μερακλήδες! Είναι όμως ένα εντυπωσιακό πιάτο και οπτικά, αλλά και γευστικά.

Οι μισοί ενήλικες στη Βρετανία αποκρύπτουν την ψυχική τους κατάσταση από τον ασφαλιστικό τους πάροχο

Ψυχική υγεία ασφάλιση: Σχεδόν οι μισοί ενήλικες (47%) σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετώπισαν προκλήσεις ψυχικής υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς εκατομμύρια αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες, άγχος στις σχέσεις και άγρυπνες νύχτες.

Μήπως αναπτύσσουμε φθίνουσα ανοσία στο εμβόλιο της παρωτίτιδας;

Παρωτίτιδα εμβόλιο: Περιορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα ορισμένων ανθρώπων μπορεί να μην ανταποκρίνεται όσο καλά θα έπρεπε στο εμβόλιο.  Έπειτα, υπάρχει το σενάριο φθίνουσας ανοσίας.