ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καρκίνος μαστού άνδρες: Υπάρχει ο καρκίνος του μαστού σε άνδρες;

Καρκίνος μαστού άνδρες: Υπάρχει ο καρκίνος του μαστού σε άνδρες;

Καρκίνος μαστού άνδρες: Οι άνθρωποι συχνά υποθέτουν ότι οι άνδρες δεν παθαίνουν καρκίνο του μαστού. Ισχύει;

Οι άνθρωποι συχνά υποθέτουν ότι οι άνδρες δεν παθαίνουν καρκίνο του μαστού. Αν και ο καρκίνος του μαστού είναι πολύ πιο συχνός στις γυναίκες, οι άνδρες έχουν επίσης μια μικρή ποσότητα ιστού μαστού και μπορεί να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού. Οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν και οι δύο, δύο μαστούς που αποτελούνται από λιπώδη ιστό, ινώδη ιστό που ονομάζεται στρώμα, θηλές, αγωγούς  και λοβούς. Κατά την εφηβεία, οι ορμόνες στο σώμα των κοριτσιών προκαλούν την ανάπτυξη του ιστού του μαστού τους. Οι ορμόνες στο σώμα των αγοριών περιορίζουν την ανάπτυξη του στήθους τους, έτσι ο ιστός του μαστού τους παραμένει μικρότερος. Οι περισσότεροι καρκίνοι του μαστού στους άνδρες είναι καρκινώματα του πόρου, τα οποία ξεκινούν από τους γαλακτοφόρους πόρους.

Ο καρκίνος του μαστού στους άνδρες είναι μια σπάνια ασθένεια. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, λιγότερο από το 1% όλων των καρκίνων του μαστού εμφανίζονται σε άνδρες. Το 2022, περίπου 2.710 Αμερικανοί άνδρες αναμένεται να διαγνωστούν με καρκίνο του μαστού και περίπου 530 αναμένεται να πεθάνουν από τη νόσο. Ο μέσος κίνδυνος ενός άνδρα να διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού στη ζωή του είναι περίπου ένας στους 1.000 (σε σύγκριση με έναν στους οκτώ για τη μέση γυναίκα). Δυστυχώς, οι άνδρες συχνά διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού σε πιο προχωρημένο στάδιο. Ο κύριος λόγος είναι ότι δεν κάνουν μαστογραφίες ρουτίνας προληπτικού ελέγχου όπως κάνουν οι γυναίκες για να εντοπίσουν τον καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο, όταν είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί. Και δεδομένου ότι οι άνδρες μπορεί να μην γνωρίζουν ότι μπορούν να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού, συνήθως δεν προσέχουν για αλλαγές στον ιστό του μαστού τους και μπορεί να μην συνειδητοποιούν ότι πρέπει να μιλήσουν στον γιατρό τους για ένα εξόγκωμα, πόνο, πρήξιμο ή άλλα συμπτώματα.

Οι γιατροί λένε ότι οι άνδρες πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με τη φυσιολογική εμφάνιση και αίσθηση του ιστού του μαστού τους, ώστε να μπορούν να γνωρίζουν τυχόν αλλαγές. Όσο νωρίτερα εντοπιστεί ο καρκίνος του μαστού, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να αντιμετωπιστεί επιτυχώς. Τα αποτελέσματα των ανδρών με καρκίνο του μαστού είναι περίπου τα ίδια με εκείνα των γυναικών που διαγιγνώσκονται στην ίδια ηλικία και στάδιο. Δεδομένου ότι υπάρχουν σχετικά λίγες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού στους άνδρες σε σύγκριση με τις γυναίκες, υπάρχουν λιγότερες πληροφορίες και έρευνες που επικεντρώνονται ειδικά στον καρκίνο του μαστού στους άνδρες.

Ως αποτέλεσμα, οι αποφάσεις θεραπείας για τον ανδρικό καρκίνο του μαστού βασίζονται συχνά σε μελέτες για τον καρκίνο του μαστού σε γυναίκες. Ευτυχώς, περισσότερες κλινικές δοκιμές θεραπειών για τον καρκίνο του μαστού περιλαμβάνουν πλέον άνδρες. Εάν είστε άνδρας που έχει διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, αξίζει να μάθετε εάν μπορείτε να εγγραφείτε σε μια κλινική δοκιμή μιας θεραπείας που μπορεί να είναι επωφελής για εσάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου;

Αποτελεσματική η εναλλαγή θεραπειών με οιστρογόνα και αντιοιστρογόνα στη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού

4 τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση και προστατεύουν από τον καρκίνο

8 πράγματα που δεν προκαλούν καρκίνο παρά τις πεποιθήσεις μας

Ξεκινήστε τον έλεγχο για καρκίνο του μαστού από την ηλικία των 40

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε ωραίο και γρήγορο σεξ;

Γρήγορο σεξ: Είναι σημαντικό να προσεγγίζετε τις συζητήσεις σχετικά με την οικειότητα με σεβασμό, συναίνεση και σεβασμό τόσο για τις ανάγκες όσο και για τα όρια των συντρόφων.

Δώστε προτεραιότητα στην ευεξία του θυρεοειδούς με την ενσωμάτωση φρούτων

Φρούτα θυρεοειδής: Η υγεία του θυρεοειδούς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής ευημερίας και η λήψη ενημερωμένων διατροφικών επιλογών μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην υποστήριξη ενός υγιούς θυρεοειδούς.