Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καρκίνος Διατροφή: Το κόκκινο κρέας παύει να είναι τόσο καρκινογόνο όταν καταναλώνουμε λαχανικά

Καρκίνος Διατροφή: Το κόκκινο κρέας παύει να είναι τόσο καρκινογόνο όταν καταναλώνουμε λαχανικά

Καρκίνος Διατροφή: Πρόσφατη έρευνα με επικεφαλής την Κατερίνα Μαξίμοβα, αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα και μέλος του Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο της Βόρειας Αλμπέρτας, δείχνει ότι η χαμηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε συνδυασμό με την υψηλότερη πρόσληψη μεταποιημένων κρεάτων σχετίζεται με μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου.


«Είναι γενικά αποδεκτό ότι το κόκκινο κρέας είναι πιθανά καρκινογόνο, ενώ υπάρχουν πειστικά στοιχεία ότι τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως το μπέικον και τα αλλαντικά είναι πράγματι καρκινογόνα», δήλωσε ο Paul Veugelers, καθηγητής και συν-συγγραφέας.

Ο Veugelers αναγνώρισε ότι το κόκκινο κρέας είναι μια σημαντική πηγή πρωτεϊνών, σιδήρου και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών, αλλά πρόσθεσε ότι η κατανάλωση στα δυτικά έθνη είναι πολύ υψηλή. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ενήλικες καταναλώνουν κατά μέσο όρο 1,47 μερίδες κόκκινου κρέατος την ημέρα, πολύ πάνω από τη σύσταση 1,0 μερίδας την εβδομάδα. Η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος είναι κατά μέσο όρο 0,87 μερίδες ημερησίως, καμία σχέση δηλαδή σε σύγκριση με την πρόσληψη που συνιστάται από το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο / το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα για τον Καρκίνο. Ο Καναδάς έχει ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν ποσοστά κατανάλωσης στον κόσμο των 82,62 κιλών το 2017 και η κατανάλωση στην Αλμπέρτα κατατάσσεται υψηλότερη μεταξύ των καναδικών επαρχιών.

Ο Veugelers είπε ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλές έρευνες σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις των καταναλωτικών τροφίμων και τη σχέση τους με τους κινδύνους καρκίνου, προτού οι αρχές υγείας μπορούν να κάνουν με ασφάλεια συγκεκριμένες συστάσεις, αλλά είπε ότι είναι κρίσιμο να εξετάσουμε τι τρώμε.

«Η διατροφή είναι ο μοναδικός μεγαλύτερος τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου για χρόνιες ασθένειες», τόνισε. «Σκοπεύουμε να κερδίσουμε περισσότερα οφέλη για την υγεία από μια υγιεινή διατροφή παρά από το να μην καπνίζουμε ή από το να αυξήσουμε τη σωματική δραστηριότητα».

«Είναι επίσης σημαντικό να εξισορροπήσουμε τις υγιεινές επιλογές τροφίμων με τα κοινωνικά οφέλη, γιατί το φαγητό μας φέρνει κοντά και πρέπει να το απολαύσουμε».

Η μελέτη με τίτλο: “Η συν-κατανάλωση λαχανικών και φρούτων, δημητριακών ολικής αλέσεως και ινών μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του κόκκινου και μεταποιημένου κρέατος σε μια μεγάλη προοπτική ομάδα ενηλίκων από το πρόγραμμα Tomorrow του Alberta”, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrients.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αιματολογική εξέταση ανιχνεύει βιοδείκτες με προκαρκινικές αλλοιώσεις

Το test Παπανικολάου στη μάχη της έγκαιρης ανίχνευσης του καρκίνου των ωοθηκών

Οφέλη και κίνδυνοι από την κατανάλωση κόκκινου κρέατος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η ενδομητρίωση επηρεάζει μόνο την περίοδό σας

Ενδομητρίωση: Η ενδομητρίωση είναι μια χρόνια γυναικολογική πάθηση που συμβαίνει όταν το ενδομήτριο, το υλικό που επενδύει τη μήτρα, αναπτύσσεται εκτός αυτής, συνήθως στις ωοθήκες, στις σάλπιγγες ή στην περιοχή γύρω από τη μήτρα.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την «σιωπηλή πάθηση» 

Στα αρχικά στάδια, οι ασθενείς μπορεί να μην εμφανίζουν εμφανή συμπτώματα, αλλά καθώς η νόσος προχωρά, μπορεί να παρουσιαστούν συμπτώματα όπως κόπωση, πρήξιμο στα πόδια και τα χέρια, ναυτία και απώλεια όρεξης. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τη νεφρική σας υγεία, ειδικά αν ανήκετε σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Αγοραφοβία vs Κοινωνικό Άγχος

Αγοραφοβία vs Κοινωνικό Άγχος: Η αγοραφοβία και η κοινωνική αγχώδης διαταραχή (κοινωνικό άγχος) είναι δύο ξεχωριστές ψυχικές διαταραχές που συχνά συγχέονται, καθώς και οι δύο σχετίζονται με το άγχος σε κοινωνικές ή δημόσιες καταστάσεις.

Μπορεί η ναυτία να υποδηλώνει ζήτημα καρδιάς;

Ναυτία: Η ναυτία είναι ένα σύμπτωμα που συχνά συνδέεται με γαστρεντερικά προβλήματα, αλλά μπορεί επίσης να αποτελεί ένδειξη καρδιακής πάθησης, ειδικά όταν συνοδεύεται

Το λαχανικό με τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία

Το ραπανάκι περιέχει επίσης πλήθος βιταμινών και ανόργανων στοιχείων. Είναι πηγή βιταμίνης C, η οποία είναι γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος B, οι οποίες παίζουν ρόλο στην παραγωγή ενέργειας και την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Πώς να ξεπεράσετε το τραύμα σχέσεων

Τραύμα σχέσεων: Οι τραυματικές εμπειρίες σε σχέσεις, όπως η τοξικότητα, η προδοσία ή η συναισθηματική κακοποίηση, μπορεί να αφήσουν βαθιά σημάδια στην ψυχολογία μας. Η επούλωση από ένα τέτοιο τραύμα απαιτεί χρόνο

8 λειτουργίες που καθιστούν την κορτιζόλη τόσο σημαντική

Κορτιζόλη: Η κορτιζόλη είναι μια ζωτικής σημασίας ορμόνη που παράγεται από τα επινεφρίδια και επηρεάζει πολλές λειτουργίες του σώματος. Συχνά αποκαλείται «ορμόνη του στρες», αλλά ο ρόλος της είναι πολύ ευρύτερος.

Close Icon