Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καρδιά: Πώς ο covid και η γρίπη επηρεάζουν την υγεία των καρδιοπαθών;

Καρδιά: Πώς ο covid και η γρίπη επηρεάζουν την υγεία των καρδιοπαθών;

Καρδιά: Οι καρδιακές παθήσεις αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες, επηρεάζοντας σχεδόν τους μισούς ενήλικες.

Καθώς η γρίπη και ο COVID συνεχίζουν την αδυσώπητη εξάπλωσή τους σε ολόκληρο το έθνος, αναδύεται μια αυξανόμενη ανησυχία για όσους ήδη κινδυνεύουν από καρδιακές παθήσεις. Οι ειδικοί από το Mount Sinai Fuster Heart Hospital τονίζουν ότι οι αναπνευστικές λοιμώξεις, όπως αυτές οι ιογενείς ασθένειες, μπορούν να χρησιμεύσουν ως καταλύτες για καρδιακές επιπλοκές λόγω παραγόντων όπως ο πυρετός, η αφυδάτωση και η φλεγμονή.

Γρίπη και covid

Μια αξιοσημείωτη αύξηση στα καρδιακά προβλήματα που συνδέονται με λοιμώξεις του αναπνευστικού παρατηρείται από τους γιατρούς του Όρους Σινά, που υπερβαίνει τις ηλικιακές ομάδες και επηρεάζει ακόμη και νεαρούς ενήλικες στα 20 τους. Η φλεγμονή, μια κοινή απάντηση σε λοιμώξεις, μπορεί να προκαλέσει καρδιακές προσβολές σε άτομα με φραγμένες αρτηρίες. Επιπλέον, μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα που σχετίζονται με καρδιακή ανεπάρκεια ή διαταραχές του καρδιακού ρυθμού.

Ο Δρ Deepak Bhatt, διευθυντής του Mount Sinai Fuster Heart Hospital, σημειώνει ότι ο χειμώνας μπορεί να αυξήσει τους καρδιαγγειακούς κινδύνους, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της γρίπης. Άτομα με προϋπάρχουσες καρδιαγγειακές παθήσεις ή πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου για καρδιακή νόσο είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην ανάπτυξη καρδιακών προβλημάτων εάν αρρωστήσουν σοβαρά από λοίμωξη του αναπνευστικού. Ο Bhatt τονίζει τη σημασία του εντοπισμού και του ελέγχου των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου, μαζί με βασικά προληπτικά μέτρα για την αποφυγή της σύνθετης επίδρασης μιας σοβαρής λοίμωξης που οδηγεί σε καρδιακή προσβολή.

Οι καρδιακές παθήσεις αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες, επηρεάζοντας σχεδόν τους μισούς ενήλικες. Με σχεδόν 700.000 ετήσιους θανάτους που αποδίδονται σε καρδιακές παθήσεις, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ υπογραμμίζουν ότι οκτώ στους 10 από αυτούς τους θανάτους μπορούν να προληφθούν. Παράγοντες κινδύνου όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, η αυξημένη χοληστερόλη, ο διαβήτης, το υπερβολικό βάρος, το κάπνισμα και η ηλικία συμβάλλουν στον επιπολασμό των καρδιακών παθήσεων.

Για να μετριαστεί ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων και να μειωθεί η πιθανότητα λοιμώξεων που προκαλούν καρδιακά προβλήματα, συνιστάται στα άτομα να γνωρίζουν το οικογενειακό τους ιστορικό καρδιακών προβλημάτων, να παρακολουθούν βασικούς δείκτες υγείας, να υιοθετούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, να περιορίζουν την κατανάλωση αλκοόλ, να σταματήσουν το κάπνισμα και το άτμισμα, να ασχολούνται με τακτική άσκηση, διαχείριση του στρες και να γνωρίζετε τα προειδοποιητικά σημάδια καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού.

Η Δρ. Icilma Fergus, διευθύντρια καρδιαγγειακών ανισοτήτων για το Σύστημα Υγείας Mount Sinai, προτρέπει τους ανθρώπους να μην απορρίπτουν συμπτώματα όπως πόνο στο στήθος ή δύσπνοια, ειδικά εάν έχουν υποκείμενες καρδιακές παθήσεις ή παράγοντες κινδύνου. Η αναζήτηση άμεσης ιατρικής βοήθειας και η κλήση του 166 εάν τα συμπτώματα επιδεινωθούν είναι ζωτικής σημασίας. Η Fergus τονίζει τη σημασία των εμβολιασμών κατά της γρίπης και του COVID για τη μείωση της σοβαρότητας των πιθανών λοιμώξεων, καθώς παρατηρεί μια ανησυχητική τάση των ανθρώπων να υποτιμούν τη σοβαρότητα αυτών των ιογενών συνδρόμων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οδηγός εμβολιασμού covi με επισημάνσεις για την ευαισθητοποίηση και την ενθάρρυνση

Πώς να παραμείνετε υγιείς κατά την περίοδο του κρυολογήματος, της γρίπης και του COVID-19

Long Covid Νοσοκομείο Σωτηρία: Παρεμβατική θεραπεία σε ασθενείς με μακροχρόνια λοίμωξη

Η απορρόφηση του εμβολίου COVID-19 είναι πιο πιθανή στην εγκυμοσύνη εάν λαμβάνετε άλλα εμβόλια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μηχανική υποστήριξη: Η απόφαση για τερματισμό θα έπρεπε να διαρκεί περισσότερο

Μηχανική υποστήριξη: Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στον κλινικό κόσμο σχετικά με το ποιοι ασθενείς πρόκειται να αναρρώσουν, σε ποιο βαθμό θα αναρρώσουν και πότε θα αναρρώσουν.

BabyX: Ψηφιακό βρέφος πρωταγωνιστεί στην 1η παγκόσμια έρευνα ψυχολογίας

BabyX: Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ερευνητές αναπτυξιακής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όκλαντ θα χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό παιδί για να ερευνήσουν τις αλληλεπιδράσεις των ενηλίκων με τα μωρά. 

Ενίσχυση επιχειρήσεων ΜΜΕ: Νέος κύκλος του προγράμματος προ των πυλών

Ενίσχυση επιχειρήσεων ΜΜΕ: Στον πρώτο κύκλο του εν λόγω προγράμματος ενισχύθηκαν 45.509 δικαιούχοι με συνολικό ποσό της επιχορήγησης που έφτασε τα 92.990.407,56 ευρώ, δηλαδή το 78,37% της συνολικής εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.

Τρόφιμα που σας βοηθούν να αποδώσετε τα μέγιστα

Ενισχύστε τη συγκέντρωσή σας: Ενσωματώνοντας ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σύνθετους υδατάνθρακες και παραμένοντας ενυδατωμένοι, μπορείτε να δώσετε στον εγκέφαλό σας την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αποδώσει τα μέγιστα.

Close Icon