ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καινοτόμο τεστ ακοής αποτυπώνει και την υγεία των ματιών

Καινοτόμο τεστ ακοής αποτυπώνει και την υγεία των ματιών

Στα συμβατικά τεστ ελέγχου της ακοής, οι ασθενείς καλούνται να ανταποκριθούν σε διάφορα ακουστικά ερεθίσματα και παραγγέλματα. Ωστόσο, πώς θα μπορούσε να εκτιμηθεί η κατάσταση της ακοής ανθρώπων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν, όπως οι ενήλικες με εγκεφαλικό επεισόδιο, νέοι με αναπτυξιακά προβλήματα ή μωρά; Τη λύση φαίνεται πως ανακάλυψε μια ερευνητική ομάδα από το Ινστιτούτο Νευροεπιστημών του Πανεπιστημίου του Όρεγκον. Ο καθηγητής Avinash Singh Bala, επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο Journal of the Association for Research in Otolaryngology, ξεκίνησε τη νέα μελέτη βασισμένος σε ένα παλαιότερο πόρισμά του. Είκοσι χρόνια νωρίτερα, ο καθηγητής με την ερευνητική του ομάδα, είχαν παρατηρήσει πως στις κουκουβάγιες, οι κόρες των οφθαλμών τους διαστέλλονταν όποτε άκουγαν κάποιον ήχο. Συνεπώς, υπέθεσαν πως το ίδιο συμβαίνει και στους ανθρώπους.

Η μέτρηση της κόρης του οφθαλμού

Για τις ανάγκες του πρόσφατου πειράματος, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τεχνολογία καταγραφής οφθαλμικών κινήσεων για να εξετάσουν τις κόρες σε 31 ενήλικες, μέσης ηλικίας 24 ετών, χωρίς απώλεια ακοής. Μια υπέρυθρη βιντεοκάμερα κατέγραφε τις οφθαλμικές κινήσεις όσο οι συμμετέχοντες περνούσαν ένα ακουστικό τεστ. Τους ζητήθηκε να πατάνε ένα κουμπί όποτε άκουγαν κάποιο θόρυβο με συχνότητα 1, 2, 4 και 8 kilohertz (kHz), αντίστοιχα, ενώ έπρεπε να κοιτάζουν στην οθόνη ενός υπολογιστή. Στην οθόνη εμφανίστηκε μια κουκκίδα και οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να υποδείξουν αν είχαν ακούσει ήχο ή όχι όταν η κουκκίδα μετατρεπόταν σε ερωτηματικό. Οι ερευνητές παρακολούθησαν το μέγεθος της οφθαλμικής κόρης για τουλάχιστον 1 δευτερόλεπτο πριν από τον ήχο και 2 δευτερόλεπτα μετά. Διαπίστωσαν πως η διαστολή στις κόρες ταίριαζε με την ανταπόκριση στο πάτημα του κουμπιού. Συγκεκριμένα, οι κόρες άρχισαν να διαστέλλονται περίπου 0,25 δευτερολέπτου μετά τον ήχο. Αυτή η τόσο γρήγορη διαστολή στις κόρες, επέτρεψε στους ερευνητές να θεωρήσουν το πείραμα επιτυχημένο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καρδιακή προσβολή: Η οικονομική επισφάλεια σημαίνει μεγαλύτερη θνησιμότητα

Σε πλήρη λειτουργία ξανά o e-ΕΦΚΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υψηλό κόστος ζωής για ασθενείς με δρεπανοκυτταρική αναιμία

Δρεπανοκυτταρική νόσος: Οι Αμερικανοί που ζουν με δρεπανοκυτταρική αναιμία και έχουν ιδιωτική ασφάλιση αντιμετωπίζουν κατά μέσο όρο κόστος 1.300 $ ετησίως και $44.000 στο σύνολο της ζωής τους, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Πόσο καλό μας κάνουν τα vegan φαγητά;

Vegan διατροφή: Μια vegan διατροφή αποκλείει όλα τα ζωικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων του κρέατος, των γαλακτοκομικών και των αυγών. Όταν οι άνθρωποι την ακολουθούν σωστά, μια vegan δίαιτα μπορεί να είναι εξαιρετικά θρεπτική, να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Οι επιστήμονες ακόμη αναζητούν τα αίτια πίσω από την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά

Παιδική ηπατίτιδα: Υπήρξε κάποια αύξηση στον αδενοϊό 41 που προκαλεί περισσότερες περιπτώσεις ενός προηγουμένως μη ανιχνευμένου προβλήματος; Είναι τα παιδιά πιο ευάλωτα λόγω των lockdown;

Τι είναι το στίγμα και πώς δημιουργείται;

Στίγμα: Με έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πτώση της ψυχικής τους υγείας, η κοινωνία γίνεται καλύτερα εξοπλισμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας. Ωστόσο, το στίγμα γύρω από την ψυχική ασθένεια και την αναζήτηση βοήθειας παραμένει.

Πώς επηρεάζει η σεξουαλική επαφή τον εγκέφαλο;

Σεξ: Είναι αλήθεια ότι τα επίπεδα ορμονών αλλάζουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που κάνει τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλύτερα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα τρυπήματα αντρικού γεννητικού οργάνου

Οι ιστοί του πέους μπορεί επίσης να απορρίψουν το piercing ή το piercing μπορεί να μεταναστεύσει σε διαφορετική θέση. Και τα δύο μπορεί να οδηγήσουν σε ερυθρότητα, κάψιμο, αποχρωματισμό ή πρήξιμο στο πέος ή στη γύρω περιοχή καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος αντιδρά στο ξένο υλικό.