ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΗΠΑ CDC: Συμπεριφορές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή

ΗΠΑ CDC: Συμπεριφορές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή

Τα συμπτώματα καρδιακής προσβολής μπορεί να είναι περισσότερα από τον πόνο στο στήθος Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα. Η χρήση καπνού αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρδιακής προσβολής.

ΗΠΑ CDC: Ένα έμφραγμα ονομάζεται επίσης έμφραγμα του μυοκαρδίου Καρδιακή προσβολή συμβαίνει στις ΗΠΑ κάθε 40 δευτερόλεπτα. Μια καρδιακή προσβολή, που ονομάζεται επίσης έμφραγμα του μυοκαρδίου, συμβαίνει όταν ένα μέρος του καρδιακού μυ δεν λαμβάνει αρκετό αίμα. Όσο περισσότερος χρόνος περνά χωρίς θεραπεία, τόσο μεγαλύτερη είναι η βλάβη στον καρδιακό μυ, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Ενώ η στεφανιαία νόσος είναι η κύρια αιτία καρδιακής προσβολής, ένας σοβαρός σπασμός ή ξαφνική σύσπαση της στεφανιαίας αρτηρίας μπορεί επίσης να σταματήσει τη ροή του αίματος στον καρδιακό μυ. Τα συμπτώματα μιας καρδιακής προσβολής περιλαμβάνουν πόνο ή δυσφορία στο στήθος, αίσθημα αδυναμίας, αίσθημα λιποθυμίας ή ελαφριά κεφαλαλγία, πόνο στο ένα ή και στα δύο χέρια ή τους ώμους, δύσπνοια και πόνο ή ενόχληση στη γνάθο, το λαιμό ή την πλάτη. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα ναυτίας, εμέτου ή ανεξήγητης κόπωσης. Καρδιακή προσβολή συμβαίνει στις ΗΠΑ κάθε 40 δευτερόλεπτα

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως, με περίπου 17,9 εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να παρακολουθείτε και που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο ενός ατόμου για καρδιακές παθήσεις και καρδιακή προσβολή. Περίπου οι μισοί Αμερικανοί έχουν τουλάχιστον έναν από τους τρεις βασικούς παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της υψηλής χοληστερόλης στο αίμα και του καπνίσματος.

Ενώ ορισμένοι παράγοντες κινδύνου δεν μπορούν να ελεγχθούν, όπως η ηλικία ή οι γενετικοί παράγοντες, άλλες συμπεριφορές που οδηγούν σε αυξημένο κίνδυνο μπορεί να είναι. Για παράδειγμα, η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, τρανς λιπαρά και χοληστερόλη έχει συνδεθεί με καρδιακές παθήσεις και συναφείς καταστάσεις.

Το πολύ αλάτι στη διατροφή μπορεί επίσης να αυξήσει την αρτηριακή πίεση. Η μη επαρκής σωματική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις καθώς και να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης άλλων ιατρικών παθήσεων που είναι παράγοντες κινδύνου, όπως η παχυσαρκία, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η υψηλή χοληστερόλη και ο διαβήτης.

Τα συμπτώματα καρδιακής προσβολής μπορεί να είναι περισσότερα από τον πόνο στο στήθος Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να αυξήσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα. Η χρήση καπνού αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρδιακής προσβολής.

Τα CDC λένε ότι το κάπνισμα μπορεί να βλάψει την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία, η νικοτίνη αυξάνει την αρτηριακή πίεση και το μονοξείδιο του άνθρακα από τον καπνό του τσιγάρου μειώνει την ποσότητα οξυγόνου που μπορεί να μεταφέρει το αίμα. Η κλινική Mayo προειδοποιεί ότι η παράνομη χρήση ναρκωτικών – συμπεριλαμβανομένων διεγερτικών όπως η κοκαΐνη ή οι αμφεταμίνες – μπορεί να προκαλέσει σπασμό των στεφανιαίων αρτηριών.

Η έκθεση σε παθητικό κάπνισμα μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

3 τύποι άσκησης που κάνουν καλό στην υγεία της καρδιάς

Η τακτική κατανάλωση καφέ έχει καρδιαγγειακά οφέλη, προτείνει νέα μελέτη

Συχνότερη σεξουαλική δραστηριότητα μειώνει τη θνητότητα σε επιζώντες από καρδιακή προσβολή

Eρευνητές στη Σουηδία ελπίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν drones για να ξεπεράσουν ασθενοφόρα καθώς ανταποκρίνονται σε περιστατικά καρδιακής προσβολής.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προσθέστε το γιαούρτι στην καθημερινή σας διατροφή

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι μια νόστιμη και θρεπτική τροφή που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας του εντέρου, στην καλύτερη πέψη, στην ενίσχυση της ανοσίας και σε διάφορα άλλα οφέλη για την υγεία.

Ασκήσεις που πρέπει να κάνουν οι άνδρες μετά τα 30 για να κάνετε boost στην τεστοστερόνη σας

Ενίσχυση Τεστοστερόνης: Ένα καλό επίπεδο τεστοστερόνης είναι απαραίτητο στους άνδρες επειδή βοηθά το σώμα να χτίσει μυϊκή μάζα, να διατηρήσει την οστική πυκνότητα, να αυξήσει τις τρίχες του σώματος και να φέρει αλλαγές στη φωνή τους όταν φτάνουν στην εφηβεία.