ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ηνωμένο Βασίλειο lockdown: Στον εγκλεισμό οι αναζητήσεις για προϊόντα ψηφιακής υγείας εκτοξεύθηκαν

Ηνωμένο Βασίλειο lockdown: Στον εγκλεισμό οι αναζητήσεις για προϊόντα ψηφιακής υγείας εκτοξεύθηκαν

Ηνωμένο Βασίλειο lockdown: Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, οι διαδικτυακές αναζητήσεις για όρους ψηφιακής υγειονομικής περίθαλψης αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Οι αναζητήσεις για ψηφιακά προϊόντα υγείας αυξήθηκαν κατά 343% κατά τη διάρκεια του lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι διαδικτυακές αναζητήσεις για ψηφιακά προϊόντα υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 343% κατά το πρώτο lockdown, σύμφωνα με μια νέα μελέτη δημόσιας υγείας. Επιστήμονες της έρευνας με επικεφαλής τον Simon Leigh, επικεφαλής της έρευνας στον Οργανισμό για την Επισκόπηση των Εφαρμογών Υγείας και Φροντίδας (ORCHA) εξέτασαν διαδικτυακές αναζητήσεις για προϊόντα ψηφιακής υγείας στο διαδίκτυο πριν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19.

Λεπτομέρειες για τη μελέτη

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε από το BMJ Open, δείχνει ότι οι πιέσεις που ασκούνται στη συνήθη παροχή υγειονομικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια της πανδημίας οδηγούν σε «σημαντικές αυξήσεις» στις αναζητήσεις για ψηφιακά προϊόντα υγείας. Εξετάζοντας δύο χρόνια συγκεντρωτικών δεδομένων από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Δεκέμβριο του 2020, η ομάδα διαπίστωσε ότι οι αναζητήσεις για μυοσκελετικά και προϊόντα φυσιοθεραπείας γνώρισαν τη μεγαλύτερη σημασία κατά τη διάρκεια του lockdown με άνοδο 2036%. Οι αναζητήσεις για ψηφιακά προϊόντα υγείας για να βοηθήσουν τις αλλεργίες αυξήθηκαν κατά 1253%, ενώ οι αναζητήσεις για εφαρμογές υγιεινής ζωής αυξήθηκαν κατά 1051%.

Συνολικά, το 92% των περιοχών με ιατρικές καταστάσεις σημείωσαν αύξηση στις αναζητήσεις, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να σημειώνονται τους πρώτους δύο μήνες μετά το lockdown. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ήταν μέλη του γενικού πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου που χρησιμοποιούσαν βιβλιοθήκες εφαρμογών υγείας που παρέχονται από τον ORCHA. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η διαταραχή της πανδημίας στην τακτική παροχή υγειονομικής περίθαλψης συνέβαλε στις ανεκπλήρωτες κλινικές ανάγκες και στο αυξημένο ενδιαφέρον για το πιθανό θεραπευτικό μέσο των ψηφιακών προϊόντων υγείας.

Νωρίτερα φέτος, η ORCHA δημοσίευσε έρευνα που αναφέρει «μια έκρηξη» στην ψηφιακή υγεία από τον COVID-19, με λήψεις εφαρμογών υγείας από τέσσερα έως πέντε εκατομμύρια κάθε μέρα. Κατά τη διάρκεια του 2021, ο οργανισμός συνεργάστηκε με οργανισμούς όπως το Οστεοπαθητικό Κέντρο Υγείας στο Ντουμπάι και επτά ολοκληρωμένα συστήματα φροντίδας (ICS) στη Νοτιοδυτική Αγγλία για να παρέχει στους πολίτες πρόσβαση στις ψηφιακές βιβλιοθήκες υγείας του. Ο οργανισμός εξετάζει τις εφαρμογές υγείας σε σχέση με 350 μέτρα χρηστικότητας, ασφάλειας και ποιότητας.

Τι σημαίνει αυτή η έξαρση

Όταν αναρωτιόμαστε αν οι γενικοί γιατροί πρέπει να επιστρέψουν στα ραντεβού πρόσωπο με πρόσωπο, ίσως θα πρέπει να αναλογιστούμε τη μαζική επιτυχία της τηλε-υγείας κατά τη διάρκεια της COVID-19. Ενώ μια βιντεοκλήση ή μια τηλεφωνική κλήση δεν θα λειτουργήσει για όλους, για πολλούς ασθενείς λειτουργεί άψογα. Αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή της αυξημένης αποδοχής μιας ολόκληρης νέας γενιάς ιατρικής τεχνολογίας και θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τους γιατρούς να χρησιμοποιούν μια σειρά από προσεγγίσεις, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών προϊόντων υγείας, για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ασθενών και να παρέχουν την επιλογή που θέλουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Cognetivity Neurosciences αναδείχθηκε νικήτρια στα Health Tech Awards 2021

Σε κίνδυνο η οικονομική ανάκαμψη στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω και της ενεργειακής κρίσης

Πυροδότηση νέου έλεγχου για το πόσο καλά προετοιμασμένο ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο στην αντιμετώπιση της πανδημίας δίνει δημοσίευμα της Guardian

Τρίτη συνεχόμενη ετήσια αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία στην Αγγλία που σχετίζονται με αλκοόλ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυξάνονται τα επίπεδα κατάθλιψης σε ασθενείς με καρκίνο προστάτη

Καρκίνος προστάτη κατάθλιψη: Η κατάθλιψη σε ασθενείς με καρκίνο είναι ιδιαίτερα κακή καθώς σχετίζεται με ασθενείς που έχουν χειρότερα αποτελέσματα καρκίνου, συμπεριλαμβανομένης της χειρότερης συνολικής επιβίωσης.

Πώς λειτουργεί η τάση προς την ανθυγιεινή διατροφή και πώς να τη σταματήσουμε

Κάποια στιγμή, ένας γιατρός μου εξήγησε ότι η κατανάλωση μεγάλων δόσεων αλατιού αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού ανεξαρτήτως της αρτηριακής πίεσης. Με άλλα λόγια, η χαμηλή μου πίεση δεν με προστατεύει από τον κίνδυνο, ενώ εγώ δεν το γνώριζα καν αυτό.

Κίνδυνοι για το αναπνευστικό από την ηφαιστειακή αιθαλομίχλη στην Τόνγκα

Τόνγκα ηφαίστειο: Λίγες ημέρες μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στην Τόνγκα, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα λόγω της έντονης ηφαιστειακής αιθαλομίχλης.

Ποια παιδιά είναι πιο ευάλωτα σε σοβαρότερη επιπλοκή της COVID

Κορωνοϊός παιδιά: Στη νέα μελέτη, τα παιδιά με χρόνιες παθήσεις είχαν περίπου διπλάσιες πιθανότητες να είχαν σοβαρή επιπλοκή συγκριτικά με τα παιδιά που δεν είχαν χρόνια προβλήματα υγείας. Αυτές οι χρόνιες παθήσεις περιελάμβαναν καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, γαστρεντερικές διαταραχές και νευρολογικές παθήσεις, μεταξύ άλλων.

Τα νευροφυσιολογικά οφέλη της κολύμβησης

Κολύμπι: Το τακτικό κολύμπι έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη μνήμη, τη γνωστική λειτουργία, την ανοσολογική απόκριση και τη διάθεση. Η κολύμβηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποκατάσταση της βλάβης από το στρες και στη δημιουργία νέων νευρικών συνδέσεων στον εγκέφαλο. 

Οι στάσεις μας απέναντι στη γήρανση, μπορεί να επηρεάσουν το πώς μεγαλώνουμε

Γήρανση: Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι το σώμα και το μυαλό τους θα τους προδώσει με την πάροδο των χρόνων μπορεί να δημιουργούν μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, προτείνει μια πρόσφατη μελέτη.

Γιατί εάν αναμένετε παρενέργειες από το εμβόλιο Covid μπορεί και να έχετε

Κορωνοϊός Εμβόλιο «Nocebo»: Πριν κάνουν την πρώτη τους δόση εμβολίου για τον COVID, πολλοί Αμερικανοί ήταν νευρικοί σχετικά με το πώς θα αντιδρούσει ο οργανισμός τους στο εμβόλιο, αλλά νέα έρευνα δείχνει ότι οι φόβοι για παρενέργειες μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες.