ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η.Π.Α εμβόλιο: Μπορεί η Αμερική να ξεπεράσει τα εμπόδια για τον εμβολιασμό

Η.Π.Α εμβόλιο: Μπορεί η Αμερική να ξεπεράσει τα εμπόδια για τον εμβολιασμό

Η.Π.Α εμβόλιο: Μπορεί η Αμερική να ξεπεράσει τα εμπόδια για τον εμβολιασμό;20 εκατομμύρια. Αυτός ήταν ο αριθμός των Αμερικανών που έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού μέχρι τώρα. Αντ' αυτού, περισσότεροι από 5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δεχθεί μια δόση, και 17 εκατομμύρια δόσεις έχουν μεταφερθεί στις πολιτείες και σε άλλες δικαιοδοσίες που τις διανέμουν σε νοσοκομεία, γιατρούς και φαρμακεία.

Kρατικές και τοπικές υπηρεσίες υγείας δίνουν μάχη για να εφαρμόσουν ένα πρωτοφανές πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού και να διαχειριστούν την αύξηση στα νέα περιστατικά κορωνοϊού- περίπου 200.000 ημερησίως για πολλές ημέρες το Δεκέμβρη και τον Ιανουάριο- και  στον αριθμό εισαγωγών σε νοσοκομεία, που σπάνε ρεκόρ. Η συρρίκνωση των προϋπολογισμών έχει αφήσει μερικά κράτη να παλεύουν για να βρουν το προσωπικό και την εμπειρογνωμοσύνη που απαιτούνται για να ορθώσουν το ανάστημά τους σε ένα πολύπλοκο σύστημα λήψης, αποθήκευσης, διανομής και χορήγησης δόσεων εμβολίων.

Ο κίνδυνος που ενέχει ο αργός ρυθμός της εκστρατείας εμβολιασμού ενισχύεται τώρα από νέες παραλλαγές του SARS-CoV- 2, οι οποίες φαίνεται να εξαπλώνονται ευκολότερα στους ανθρώπους, πράγμα που σημαίνει ότι ένα εμβόλιο κορωνοϊού ποτέ δεν ήταν πιο κρίσιμο. Για πρώτη φορά αναφέρθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το Δεκέμβριο, η μετάλλαξη στο SARS-CoV- 2 εμφανίστηκε στις Η.Π.Α., ενώ μια άλλη, πιο ανησυχητική παραλλαγή του ιού – η οποία μπορεί να αποφύγει καλύτερα το ανοσοποιητικό σύστημα που παράγει ο οργανισμός- εμφανίστηκε στη Νότια Αφρική.

 

Το σημείο του μαζικού εμβολιασμού είναι η επίτευξη ανοσίας στην αγέλη, στην οποία η πλειονότητα του πληθυσμού προστατεύεται από τον Covid- 19. Όσο πιο γρήγορα κατασκευάζεται ένα φρούριο ανοσίας, τόσο πιο εύκολο είναι να αποτραπεί ο ιός καθώς  χτυπά τον αποκλεισμό μετά τον αποκλεισμό. Εάν η προσπάθεια εμβολιασμού είναι πιο αποσπασματική -όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ τώρα με την ανάπτυξη της τεχνολογίας- μπορεί να υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για το SARS-CoV- 2 να αναπτύξει μεταλλάξεις που το καθιστούν ανθεκτικό στα εμβόλια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

"Κουδούνι" με κανόνες μετά από δύο μήνες για δημοτικά - νηπιαγωγεία

"Έκρηξη" κρουσμάτων σε Ιταλία και Βρετανία τα τελευταία 24ωρα

Ιορδανία: Το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm χορηγήθηκε σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα μελέτη δείχνει ότι περίπου 1 στους 100 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 έχουν εγκεφαλικές επιπλοκές

Κορωνοϊός: Μια μεγάλη διεθνής μελέτη δείχνει ότι περίπου 1 στους 100 ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 έχουν εγκεφαλικές επιπλοκές. Αυτές περιλαμβάνουν εγκεφαλικό επεισόδιο, εγκεφαλική αιμορραγία και άλλες δυνητικά θανατηφόρες καταστάσεις. Πολλοί από τους ασθενείς είχαν προϋπάρχουσες ασθένειες, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι ορισμένα άτομα που αναρρώνουν από την COVID-19 έχουν παρατεταμένα νευρολογικά και ψυχιατρικά συμπτώματα. Καθώς η πανδημία COVID-19 συνεχίζει, οι ειδικοί αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο ότι ο SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί την ασθένεια, επηρεάζει περιοχές πέρα ​​από τους πνεύμονες.

Η βαριατρική χειρουργική κρίνεται αποτελεσματική στον διαβήτη τύπου 2

Βαριατρική χειρουργική διαβήτης: Το πρωταρχικό αποτέλεσμα ήταν η ύφεση του διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι από τη χειρουργική επέμβαση έως την παρακολούθηση ενός έτους, η μείωση του κλάσματος λίπους του ήπατος ήταν παρόμοια μετά το γαστρικό μανίκι ή την γαστρική παράκαμψη.

Η μακρά COVID συνδέεται με δυσλετουργική αναπνοή και σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

Μακρά COVID: Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια ιατρική κατάσταση που μπορεί συχνά να εμφανιστεί μετά από ιογενή λοίμωξη και να προκαλέσει πυρετό, πόνο και παρατεταμένη κόπωση και κατάθλιψη. Πολλοί ασθενείς με COVID-19, ορισμένοι εκ των οποίων δεν νοσηλεύτηκαν ποτέ, ανέφεραν επίμονα συμπτώματα αφού αναρρώσουν από την αρχική τους διάγνωση COVID-19. Η σοβαρή κόπωση, η γνωστική δυσκολία, ο μη αναζωογονητικός ύπνος και η μυαλγία έχουν όλα θεωρηθεί κύρια συμπτώματα για τους ασθενείς με μακρά Covid». 

Μειώθηκαν οι περιπτώσεις λοιμώδους επιπεφυκίτιδας εν μέσω Covid-19

Λοιμώδης επιπεφυκίτιδα: Υπήρξε μείωση του ποσοστού λοιμώδους επιπεφυκίτιδας σε όλο τον πληθυσμό σε συνδυασμό με παρεμβάσεις δημόσιας υγείας που υιοθετήθηκαν για τον περιορισμό του COVID-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά.