ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η.Π.Α εμβόλιο: Μπορεί η Αμερική να ξεπεράσει τα εμπόδια για τον εμβολιασμό

Η.Π.Α εμβόλιο: Μπορεί η Αμερική να ξεπεράσει τα εμπόδια για τον εμβολιασμό

Η.Π.Α εμβόλιο: Μπορεί η Αμερική να ξεπεράσει τα εμπόδια για τον εμβολιασμό;20 εκατομμύρια. Αυτός ήταν ο αριθμός των Αμερικανών που έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού μέχρι τώρα. Αντ' αυτού, περισσότεροι από 5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δεχθεί μια δόση, και 17 εκατομμύρια δόσεις έχουν μεταφερθεί στις πολιτείες και σε άλλες δικαιοδοσίες που τις διανέμουν σε νοσοκομεία, γιατρούς και φαρμακεία.

Kρατικές και τοπικές υπηρεσίες υγείας δίνουν μάχη για να εφαρμόσουν ένα πρωτοφανές πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού και να διαχειριστούν την αύξηση στα νέα περιστατικά κορωνοϊού- περίπου 200.000 ημερησίως για πολλές ημέρες το Δεκέμβρη και τον Ιανουάριο- και  στον αριθμό εισαγωγών σε νοσοκομεία, που σπάνε ρεκόρ. Η συρρίκνωση των προϋπολογισμών έχει αφήσει μερικά κράτη να παλεύουν για να βρουν το προσωπικό και την εμπειρογνωμοσύνη που απαιτούνται για να ορθώσουν το ανάστημά τους σε ένα πολύπλοκο σύστημα λήψης, αποθήκευσης, διανομής και χορήγησης δόσεων εμβολίων.

Ο κίνδυνος που ενέχει ο αργός ρυθμός της εκστρατείας εμβολιασμού ενισχύεται τώρα από νέες παραλλαγές του SARS-CoV- 2, οι οποίες φαίνεται να εξαπλώνονται ευκολότερα στους ανθρώπους, πράγμα που σημαίνει ότι ένα εμβόλιο κορωνοϊού ποτέ δεν ήταν πιο κρίσιμο. Για πρώτη φορά αναφέρθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το Δεκέμβριο, η μετάλλαξη στο SARS-CoV- 2 εμφανίστηκε στις Η.Π.Α., ενώ μια άλλη, πιο ανησυχητική παραλλαγή του ιού – η οποία μπορεί να αποφύγει καλύτερα το ανοσοποιητικό σύστημα που παράγει ο οργανισμός- εμφανίστηκε στη Νότια Αφρική.

 

Το σημείο του μαζικού εμβολιασμού είναι η επίτευξη ανοσίας στην αγέλη, στην οποία η πλειονότητα του πληθυσμού προστατεύεται από τον Covid- 19. Όσο πιο γρήγορα κατασκευάζεται ένα φρούριο ανοσίας, τόσο πιο εύκολο είναι να αποτραπεί ο ιός καθώς  χτυπά τον αποκλεισμό μετά τον αποκλεισμό. Εάν η προσπάθεια εμβολιασμού είναι πιο αποσπασματική -όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ τώρα με την ανάπτυξη της τεχνολογίας- μπορεί να υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για το SARS-CoV- 2 να αναπτύξει μεταλλάξεις που το καθιστούν ανθεκτικό στα εμβόλια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

"Κουδούνι" με κανόνες μετά από δύο μήνες για δημοτικά - νηπιαγωγεία

"Έκρηξη" κρουσμάτων σε Ιταλία και Βρετανία τα τελευταία 24ωρα

Ιορδανία: Το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm χορηγήθηκε σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πίνοντας περισσότερο καφέ μειώνετε τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας, σύμφωνα με νέα μελέτη

Καφές Καρδιά: Η ανάλυση τριών μεγάλων μελετών για τις καρδιακές παθήσεις διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ενός ή περισσότερων φλιτζανιών καφέ - με καφεΐνη - συσχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας. Την ίδια στιγμή, η κατανάλωση καφέ χωρίς καφεΐνη όχι μόνο δεν έχει το ίδιο όφελος, αλλά μπορεί και να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου.

Όσα πρέπει να ξέρεις για τη χρήση ελαίου καρύδας ως λιπαντικού

Λάδι καρύδας: Το λάδι καρύδας είναι ένα αγαπημένο προϊόν πολλαπλών χρήσεων (ενδείκνυται για το μαγείρεμα και χρησιμεύει ως μια εξαιρετική φυσική ενυδατική κρέμα) και πιθανώς η πιο δημοφιλής επιλογή φυσικού λιπαντικού. Αλλά πόσο ασφαλές και αποτελεσματικό είναι να χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας κατά το σεξ;

Αλμυρή πίτα για μικρούς και μεγάλους

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά του χυλού για να ενωθούν. Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει, περίπου μια ώρα.

Κολπική ξηρότητα : Αίτια που την προκαλούν

Κολπική ξηρότητα : Η κολπική ξηρότητα είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, αλλά μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία και για διάφορους λόγους.