Πολιτική Υγείας

Κορωνοϊός Αμερική: Οι ΗΠΑ περνούν στην αντεπίθεση κατά της πανδημίας

Κορωνοϊός Αμερική: Οι ΗΠΑ περνούν στην αντεπίθεση κατά της πανδημίας

Κορωνοϊός Αμερική: Αθρόοι εμβολιασμοί, όσο το δυνατόν συντομότερα και όσο το δυνατόν ασφαλέστερα, είναι το σχέδιο του εκλεγμένου προέδρου της Αμερικής Joe Biden, ώστε να βγάλει τη χώρα από την πιο επικίνδυνη φάση της πανδημίας.

Βρισκόμαστε σε έναν αγώνα ενάντια στο θάνατο αυτή τη στιγμή, από όπου η μόνη διέξοδος της χώρας είναι ο εμβολιασμός, δήλωσε χθες Σάββατο στο CNN ο Δρ Peter Hotez, πρύτανης τροπικής ιατρικής στο Baylor College.

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος Joe Biden θα στοχεύσει στην απελευθέρωση σχεδόν όλων των διαθέσιμων δόσεων εμβολίων Covid-19 σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί γρήγορα η διάθεση εμβολίων στις ΗΠΑ. Ωστόσο, θα μπορούσε επίσης αυτό να είναι επικίνδυνο, καθώς και τα δύο εμβόλια από την Pfizer / BioNTech και τη Moderna απαιτούν δύο δόσεις που χορηγούνται με εβδομάδες απόσταση μεταξύ τους ώστε να είναι περίπου 95% αποτελεσματικές και η παρασκευή εμβολίων δεν έχει αυξηθεί τόσο γρήγορα όσο πολλοί εμπειρογνώμονες ήλπιζαν. 

Το σχέδιο είναι μια έξοδος από τη στρατηγική της κυβέρνησης Τραμπ, η οποία έχει αναστείλει τις δόσεις των εμβολίων για να διασφαλίσει ότι είναι διαθέσιμες και οι δεύτερες δόσεις. Η Δρ Celine Gounder, μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου για τον Covid του Μπάιντεν, δήλωσε στο CNN το Σάββατο ότι το νέο σχέδιο στοχεύει να “βγάλει τις δόσεις το συντομότερο δυνατό” και να απλοποιήσει τη διανομή.  

Οι άνθρωποι θα πρέπει να υπολογίζουν να λάβουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer 21 ημέρες μετά την πρώτη δόση και το εμβόλιο Moderna 28 ημέρες μετά την πρώτη δόση. “Εφόσον δεν υπάρχουν κατασκευαστικές δυσλειτουργίες, είμαστε σίγουροι ότι η παροχή εμβολίου θα είναι εκεί όταν οι άνθρωποι επιστρέψουν για τη δεύτερη δόση τους”, δήλωσε ο Γκούντερ.

Ερωτηθείς για το σχέδιο, ο Hotez είπε ότι ήταν «όλοι υπέρ της αύξησης του αριθμού των Αμερικανών που εμβολιάζονται». Τόνισε όμως ότι οι άνθρωποι πρέπει να κατανοήσουν τη σημασία της λήψης της δεύτερης δόσης. “Απλώς ανησυχώ ότι οι άνθρωποι μπορεί να πάρουν το λάθος μήνυμα, λέγοντας: “Γεια, είμαι εντάξει με μία μόνο δόση”, είπε, “γιατί αυτό δεν ισχύει”.

“Η ομάδα του Μπάιντεν συζητά επίσης εάν πρέπει να αλλάξει η καθοδήγηση εμβολίων που δίνει προτεραιότητα σε ορισμένες ομάδες – όπως οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη και οι κάτοικοι εγκαταστάσεων μακροχρόνιας διαβίωσης” , δήλωσε ο Γκούντερ. «Αν θα επεκταθούμε σε άλλες ομάδες γρηγορότερα πρέπει να το δούμε», είπε, προσθέτοντας ότι ορισμένα κράτη έχουν ήδη παρεκκλίνει από αυτές τις συστάσεις. “Νομίζω ότι ο στόχος εδώ είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και όσο το δυνατόν ασφαλέστερα”, είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Covid κατακερματίζει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Αμερικής

Η μικροβιακή αντίσταση υποσκάπτει τον παγκόσμιο πόλεμο κατά του Covid-19

Συνεχίζεται το lockdown πανελλαδικά - Επιφυλακτικοί οι λοιμωξιολόγοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκτακτη σύσκεψη με Χαρδαλιά καιΤσιόδρα για τη μετάλλαξη Δέλτα

Κορωνοϊός Μετάλλαξη Δέλτα: Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού. "Καμπανάκι κινδύνου" για την Κρήτη, όπου σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν τα 15 εκ των 18 νέων κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν σήμερα (24/06) στη χώρα.

ΣΦΕΕ ΙΟΒΕ : €6,7 δισεκ. η συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου στο ΑΕΠ το 2019

H κρίση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει σημαντική οικονομική υποχώρηση στην ελληνική οικονομία (ύφεση -8,2%), όπως και σε άλλες ανεπτυγμένες και βιομηχανοποιημένες χώρες του κόσμου. Συγχρόνως, τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας καλούνται να επαναξιολογήσουν τη δημόσια χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας, σύμφωνα με την  ετήσια έκθεση του ΙΟΒΕ και ΣΦΕΕ με τίτλο «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2020. Η συνολική συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου σε όρους ΑΕΠ εκτιμάται σε €6,7 δισεκ. (3,6% του ΑΕΠ) το 2019.

Μικρότερη η εμβολιαστική κάλυψη των νέων ενηλίκων έναντι των ηλικιωμένων στις ΗΠΑ

Οι προσπάθειες προσέγγισης που βασίζονται στην κοινότητα για την αύξηση της εμπιστοσύνης των εμβολίων και τη μείωση των πιθανών εμποδίων στην πρόσβαση θα μπορούσαν να βελτιώσουν την έναρξη εμβολιασμού COVID-19, ιδιαίτερα μεταξύ ατόμων ηλικίας 18-29 ετών και να μειώσουν την εξάπλωση και τον αντίκτυπο της COVID-19 μεταξύ του γενικού πληθυσμού των ΗΠΑ ", έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης

Μονή Πετράκη: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης στη Μονή Πετράκη.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα θα αποφευχθεί με επίσπευση του εμβολιασμού

Γκίκας Μαγιορκίνης: Οι λοιμώξεις με τη μετάλλαξη Δέλτα του ιού αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους και νεαρά άτομα με έντονη κοινωνική δραστηριότητα, εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης και τόνισε πως η έντονη μεταδοτικότητα και περαιτέρω εξέλιξη της μετάλλαξης θα αποφευχθεί με άμεση εμβολιαστική κάλυψη.

Νίκος Χαρδαλιάς: Αίρεται από αύριο (24/06) η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συνωστισμό

Νίκος Χαρδαλιάς: Τις κυβερνητικές αποφάσεις για την περαιτέρω άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Βάνα Παπαευαγγέλου: 1 στους 3 νοσηλευόμενους είναι μεταξύ 25 ως 55 ετών

Βάνα Παπαευαγγέλου: Βελτιωμένη είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, είπε η κα Παπαευαγγέλου, με τις περισσότερες περιφερειακές ενότητες να είναι πράσινες ή κίτρινες. Απασχολούν ωστόσο περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, όπου υπάρχει κίνδυνος σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων, εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών, όπως επίσης και η διασπορά μεταλλαγμένων στελεχών του ιού με αυξημένη μεταδοτικότητα. Κατά τη διάρκεια δε των τελευταίων εβδομάδων η πανδημία αλλάζει πρόσωπο και σήμερα η νόσος αφορά κυρίως άτομα νεότερης ηλικίας, με 1 στους 3 νοσηλευόμενους να είναι 25-55 ετών. Αναφορικά με τη μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, η κα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε τη μη χρήση της αποκλειστικά όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός.