ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η γιόγκα δίπλα στη θάλασσα είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου

Η γιόγκα δίπλα στη θάλασσα είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου

Οι δροσεροί άνεμοι, ο ρυθμικός παφλασμός των κυμάτων και η εντυπωσιακή ομορφιά των παραλιών και των θαλασσών προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για στοχαστικό διαλογισμό, γαλήνη και χαλάρωση.

Καθώς η γιόγκα έχει εισέλθει στη mainstream καθημερινότητα και οι άνθρωποι απολαμβάνουν τα πολλά οφέλη της, ο ιδανικότερος τόπος για να κάνεις την εξάσκησή σου, απογειώνοντας αυτή την εμπειρία, είναι να ασκηθείς δίπλα στη θάλασσα.

Υπάρχουν τόσα διαφορετικά είδη γιόγκα όσο υπάρχουν και μέρη για να την εξασκήσεις. Το να είσαι στην παραλία είναι πολύ απελευθερωτικό και έχει ηρεμιστική και χαλαρωτική δράση. Δε χρειάζεται να είσαι σε στούντιο γιόγκα και να φαντάζεσαι ότι βρίσκεσαι στην παραλία, ενώ πιθανότατα υπάρχει κακός φωτισμός, περίεργοι θόρυβοι ή κλιματισμός, που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις.

Πίστεψε στην έξοδο από κλειστά περιβάλλοντα. Οι άνθρωποι σήμερα, περνούν πολύ χρόνο στο σπίτι τους και στα αυτοκίνητά τους. Έτσι η γιόγκα στην παραλία βοηθά στο άνοιγμα των αισθήσεων και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της κατάθλιψης. Δεν έχει παρά να εμπνευστεί κανείς από την ομορφιά της περιοχής που θα επιλέξει.

Η θάλασσα έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον άνθρωπο ούτως ή άλλως, που εάν συνδυαστούν με τα πολλά οφέλη της γιόγκα, πιθανότατα το αποτέλεσμα να είναι μεταμορφωτικό.

Σκεφτείτε πως ξεκινά ένα μάθημα γιόγκα, με απαλή μουσική και στη συνέχεια με το κάλεσμα να γίνεις συνειδητός, δηλαδή να συνειδητοποιήσεις την αναπνοή σου, να παρατηρήσεις την στάση σου και να απελευθερώσεις την ένταση.

Η γιόγκα υποτίθεται ότι φέρνει επίγνωση του τι συμβαίνει στο σώμα μας. Βοηθά στην αύξηση της ευελιξίας, στη βελτίωση της ισορροπίας και στη συμβολή στη συνολική ευημερία. Όταν κάτι δεν πάει καλά, τότε μπορείς να το επεξεργαστείς. Πολλοί άνθρωποι δε δίνουν την απαραίτητη προσοχή στο σώμα τους έως ότου ο μικρός πόνος γίνει μεγάλος και ξαφνικά βρίσκονται στο γιατρό ή στο φυσικοθεραπευτή.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πέντε επιστημονικά αποδεδειγμένοι λόγοι για τους οποίους η θάλασσα μας κάνει καλό

Ο σπουδαίος ρόλος της θάλασσας στην ψυχική υγεία

Δραματική διάσωση σκύλου από παλίρροια [vid]

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ρόλος του γονιδίου DDX3X στην αναπτυξιακή αναπηρία

Αναπτυξιακή αναπηρία: Ένα μόνο γονίδιο που είχε προηγουμένως βρεθεί ότι είναι η κινητήρια δύναμη σε ένα σπάνιο σύνδρομο που συνδέεται με την επιληψία, τον αυτισμό και την αναπτυξιακή αναπηρία έχει αναγνωριστεί ως συνδετικός κρίκος στο σχηματισμό υγιών νευρώνων.

Η άσκηση ανακουφίζει τα συμπτώματα κατάθλιψης & άγχους

Αθλητισμός: Τα συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους συχνά βελτιώνονται με την άσκηση. Ακολουθούν μερικές ρεαλιστικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε και να παραμείνετε κινητοποιημένοι.

Μυϊκή δυστροφία Duchenne: Πώς προκαλεί προβλήματα στον καρδιακό ρυθμό

Μυϊκή δυστροφία Duchenne: Ανωμαλίες στις πρωτεΐνες που είναι υπεύθυνες για τη μετάδοση ηλεκτρικών σημάτων στην καρδιά πιθανότατα προκαλούν μη φυσιολογικούς καρδιακούς ρυθμούς σε ασθενείς με μυϊκή δυστροφία Duchenne (DMD), δείχνει μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο eLife. Τα ευρήματα εξηγούν γιατί έως και το 60% των ασθενών με DMD έχουν δυνητικά απειλητικές για τη ζωή τους ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού και προτείνουν πιθανές παρεμβάσεις θεραπείας.

Νέο κεφάλαιο στην ανοσολογία η ανακάλυψη Β κυττάρων στους πνεύμονες

Ανοσολογία: Πώς μπορούμε να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού όπως η γρίπη και ο COVID-19; Επιστήμονες από το Inserm, το CNRS και το Aix-Marseille Université στο Κέντρο Ανοσολογίας Marseille-Luminy ανοίγουν νέες προοπτικές στον τομέα, με την ενεργοποίηση των κυττάρων Β μνήμης απευθείας στους πνεύμονες. Η έρευνά τους, που ενισχύει τις θεμελιώδεις γνώσεις στον τομέα της ανοσολογίας, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Immunity.