ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Hoverboards ηλεκτρικά σκούτερ: 70% αύξηση στους τραυματισμούς για τα οχήματα μικροκινητικότητας στις ΗΠΑ

Hoverboards ηλεκτρικά σκούτερ: 70% αύξηση στους τραυματισμούς για τα οχήματα μικροκινητικότητας στις ΗΠΑ

Hoverboards ηλεκτρικά σκούτερ: Η αναδυόμενη αγορά των οχημάτων μικροκινητικότητας έχει πολλά να προσφέρει. Ωστόσο, προσοχή χρειάζεται για τους κινδύνους τραυματισμού, όπως υποδεικνύει έκθεση στις ΗΠΑ.

Τα hoverboards, τα ηλεκτρικά σκούτερ και τα ηλεκτρικά ποδήλατα αποτελούν αναδυόμενο κλάδο μεταφοράς για πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει και για τα ηλεκτρικά οχήματα εν γένει, με τις κυβερνήσεις παγκοσμίως να προσφέρουν οικονομικά οφέλη ως κίνητρο αγοράς. Ωστόσο, έκθεση από το CSPC δείχνει πως πολλοί Αμερικανοί πηγαίνουν απευθείας στα επείγοντα. Οι τραυματισμοί που σχετίζονται με αυτά τα λεγόμενα οχήματα μικροκινητικότητας εκτοξεύθηκαν με αύξηση 70% μεταξύ 2017 και 2020, σύμφωνα με μια έκθεση από την Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ (CPSC). Αυτή η αύξηση συνδέεται με την μεγαλύτερη χρήση αυτών των εναλλακτικών μεταφορών, καθώς οι Αμερικανοί επιστρέφουν στη δουλειά, στο σχολείο και σε άλλες δραστηριότητες.

Μεταξύ 2017 και 2020, οι τραυματισμοί που σχετίζονται με προϊόντα μικροκινητικότητας οδήγησαν σε περισσότερες από 190.000 επισκέψεις στα αμερικανικά τμήματα έκτακτης ανάγκης. Οι αριθμοί αυξάνονταν σταθερά τα τελευταία χρόνια. Από 34.000 το 2017 αυξήθηκαν σε 44.000 το 2018, 54.800 το 2019 και 57.800 πέρυσι, σύμφωνα με δελτίο τύπου του CPSC. Τα ηλεκτρονικά σκούτερ αντιπροσώπευαν μεγάλο μέρος της αύξησης:

  • 7.700 επισκέψεις στις μονάδες εντατικής θεραπείας το 2017
  • 14.500 το 2018
  • 27.700 το 2019 και
  • 25.400 το 2020 (εν μέσω πανδημίας και lockdown)

 

Τα τραύματα αφορούσαν συχνά στα χέρια και πόδια, καθώς και το κεφάλι και το λαιμό. Η επιτροπή δήλωσε ότι γνωρίζει 71 θανάτους που σχετίζονται με προϊόντα μικροκινητικότητας κατά την περίοδο της μελέτης, αλλά σημείωσε ότι η αναφορά είναι ελλιπής. Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τα ηλεκτρονικά σκούτερ, τα hoverboards και τα e-bike οφείλονται κυρίως σε μηχανικούς, ηλεκτρικούς και ανθρώπινους παράγοντες. Για τη μείωση αυτών των κινδύνων, η CPSC συνεργάζεται με τους ASTM International (παλαιότερα γνωστή ως American Society for Testing and Materials) και Underwriters Laboratories (UL) για τη βελτίωση των προαιρετικών προτύπων προϊόντων. Εν τω μεταξύ, το CPSC κάλεσε τους χρήστες να λάβουν διάφορα μέτρα για να προστατευτούν.

  • Όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα μικροκινητικότητας, φοράτε πάντα κράνος.
  • Οδηγείτε με προσοχή, ακόμη και αν βρίσκεστε στο πεζοδρόμιο.
  • Μην βγαίνετε στον δρόμο χωρίς να ελέγχετε και από τις δύο πλευρές.
  • Και πριν οδηγήσετε ένα ηλεκτρονικό σκούτερ, ελέγξτε το για τυχόν ζημιές. Αυτό περιλαμβάνει την εξέταση του τιμονιού, των φρένων, του γκαζιού, του κουδουνιού, των φώτων, των ελαστικών, των καλωδίων και του πλαισίου. Η ζημιά μπορεί να προκαλέσει απώλεια ελέγχου και να οδηγήσει σε συντριβή.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα βήματα για επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού οχήματος

Αλλαγές στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας για την μικροκινητικότητα

Ποδηλασία: Τα σημαντικότερα οφέλη της στην υγεία

Η ποδηλασία είναι σύμμαχος ψυχικής και συναισθηματικής υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς αντιμετωπίζονται οι ξηροί οργασμοί

Ξηρός οργασμός: Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες που οδηγούν στο φαινόμενο. Μερικές φορές είναι προσωρινός κι άλλες μπορεί να είναι μακροχρόνιος ή και μόνιμος. Οι ίδιοι οι ξηροί οργασμοί δεν αποτελούν ανησυχία για την υγεία, αλλά το υποκείμενο ζήτημα που τους προκαλεί μπορεί να απαιτεί θεραπεία σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μια σύντομη βόλτα στην παραλία μπορεί να βελτιώσει την ψυχική σας υγεία

Θάλασσα ψυχική υγεία: Μια νέα μελέτη από ερευνητές του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας της Βαρκελώνης διαπίστωσε ότι ακόμη και ένας σύντομος περίπατος στην παραλία μπορεί να ωφελήσει τη συνολική ψυχική σας υγεία και να καταπολεμήσει την κατάθλιψη.

Βασικά οφέλη που αποκομίζετε από το πιλάτες

Αθλητισμός: Η εστίαση στην ενδυνάμωση του κορμού, τη σωστή ευθυγράμμιση και τη σύνδεση σώματος-μυαλού κάνουν το Pilates προσβάσιμο σε όλους. Με χιλιάδες πιθανές ασκήσεις και τροποποιήσεις, οι προπονήσεις Pilates μπορούν να προσαρμοστούν στις ατομικές σας ανάγκες, ανεξαρτήτως ηλικίας.

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 4.000 ανέργους άνω των 30 με μισθό έως 933 ευρώ

ΟΑΕΔ: Ειδικότερα το πρόγραμμα αφορά σε περιοχές υψηλής ανεργίας και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα του Δυτικού Τομέα Αθηνών, της Δυτικής Αττικής, του Πειραιά και στη Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.